Šta je novo?

4870 i 4850 vec u maju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ako im zenske programiraju onda su barem mogli da imaju "lepse", ako ne funkcionalnije drajvere od konkurencije :D
Nedjo, daj neki info :D

Njemu 100% nije ispravna kartica.Pa na 8600gt pes radi ko zmaj.

Kolko vas ima TV tjuner u kompu i gleda TV i kolko bi vam znacilo da vam karta ima bolji overlay i peglanje suma, a kolko vam znaci audio trough HDMI ?

Evo ja nemam TV tuner u kompu jer TV slabo i gledam, a audio thru HDMI mi prilično olakšava život jer često gledam HD filmove na TV-u :)

Znam da nas nema mnogo ovakvih, ali nas ipak ima :wave:

Jos uvek cekam vlawyer da me spusti :p

Svašta što bi ja to radio. :wave:

Pročitao sam još sinoć tvoj post, i u pravu si što se tiče pristupa opcijama za podešavanje denoise-a i ostalo...

Ta opcija navodno radi na Visti od 8.3 drivera i to ne na svim deinterlacing modovima ( na motion i vector adaptive - ne mogu da potvrdim jer Vistu nikada nisam instalirao)

Ipak obrada videa itekako postoji na ATI-ju i jako dobro radi, samo nije ostavljeno krajnjem korisniku da po tome čačka, što uopšte nije loše pošto neka setovanja mogu da poboljšaju prikaz jednog, a degradiraju prikaz drugog video klipa - pogotovo važi za deinterlacing modove gde je uvek za neupućene bolje ostaviti sve na AUTO.

Ipak potpuno se slažem da te opcije treba da budu dostupne i da je to propust ATI-ja.

Njemu 100% nije ispravna kartica.Pa na 8600gt pes radi ko zmaj.

Karta je bila 100% ispravna, pa ti necitas lepo postove?? Jel ja rekoh da je ta ista karta davala 17900 u 3dmark06!! Ako ne znas koliko je to proveri kolko daju druge karte u istom 3dmarku (06).... Karta je radila na vise racunara i kod vise ljudi (tebra, malo sam vise u tome da ne znam dal karta radi ili ne) ;)

@Arko986: Pomenuo si da si poslao karticu na reklamaciju. Jel se na kraju zaista ispostavilo da nesto nije u redu sa njom? Iskreno, zapanjila me je informacija kako se ta graficka ponasa u nekim igrama...:zgran: Aj' sve, sve, al' da ti zeza u PES08, to je stvarno neverovatno...

Kako ti se ponasa u drugim igrama? Sigurno da postoji neki next gen. naslov u kojem razbija. Jel sa tolikom kolicinom shadera i memorije, ona mora da razbija.

Otisla je na reklamaciju zbog druge stvari... zato sto... nebitno.... ;)... ne zbog toga jer to nije kvar, vec je karta takva!!! :zgran:.. Pa zato vam i govorim sve ovo. Nemojte pogresno da me shvatite, karta razbija, sabija ali u nekim igrama, u 80% drugih daje prosecne rezultate a u PES08 ispod proseka (verovatno je losa optimizacija za tu igru...). Eh sad meni ne treba high-end karta od 350e za koju moram da trazim koje 2 igre od 10 rade extra na njoj... bre hocu da igram sta ja hocu a ocekujem od karte da pruzi onoliko performance koliko je placena. Ok, nekad je ok odnosno nekad mora neka igra na nekoj karti da radi lose, ali 8 od 10?? To je neprihvatljivo...

:wave:

PS: Ne uzimajte PES08 kao reper... vidim nekolicinu vas da uporedjuje kako vase karte (8600, x800, bla, bla, bla) rade bolje od 3870x2 u toj igri i zakljucujete da je moja 3870x2 pokvarena, ali shvatite da to nije kvar vec zbog lose optimizacije, a to je i moja glavna kritika za ovu kartu...

Naslov teme je " 4870 i 4850 vec u maju?"

Šta meni puca k**** što nekome secka/leti/ujeda pes08/nfs ps. Zar mora svaka j***** tema o amd, ati, sps3, xbox360... mora da se pretvori u opštu pljuvačinu i prepucavanje o kartama koje su radili i nisu radile na igrama od pre mekoliko godina, ova karta je đubre, ati je đubre, nvidia je krš, ja imam veći k****, tvoja mama se **** i slično tome.
Još i moderator učestvuje u takvim prepucavanjima. Znam da bi digli galamu da Neđo počne da briše postove, ali mislim da treba da se obriše šum ili da se preimenuje tema u Mrzim Ati ili neki sličan naslov.

Potpuno se slažem.
Anyway, natrag na temu:
Po poslednjim vestima RV770XT bi trebalo da radi sa 512-bitnom GDDR5 memorijom dok bi RV770Pro trebalo da radi sa 256-bitnom GDDR3.
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7240&Itemid=1
http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7274&Itemid=1
Ako se u obzir uračuna da je sama GDDR5 brža od GDDR3 dobija se da je memorijski protok XT varijante i do 3 puta veći nego kod Pro varijante. Nešto tu ne zvuči dobro. Ili je XT verzija predimenzionisana (ala R600) ili je Pro verzija ušrtojena.

Pa cek bre Diabolique, niko nije pljuvao ovde :) Za razliku od nekih drugih starijih tema, mislim da je ova prilicno kulturna :p

@Bogda:

Bice da Fudzila opet izmislja specifikacije i vesti. Zasto bi izbacivali jedan od top modela sa gddr3 memorijom ? Pogotovo sto su u prethodnoj, tj. sadasnjoj generaciji svi bolji modeli sa 512mb (i neki sa 256) sa gddr4 ? Ja sam misljenja da ce oba modela biti sa gddr4 jer mi to deluje kao najlogicniji potez zbog odnosa cena/performanse. Al dobro, sad ce uskoro neki sample-ovi pa cemo znati detaljno :)

Poslednja izmena:
Isto mi se ne čini logično. Mislim da se ili radi o R700 (možda MCM sa direktnom vezom između jezgri pa to prolazi pod 512-bita) ili o ring-busu na RV770. Prema "onoj" tabeli sa specifikacijama RV740 jedini dobiva DDR4?

Poslednja izmena:
mislim da treba da se obriše šum ili da se preimenuje tema u Mrzim Ati ili neki sličan naslov.

...ili u |random NVIDIA-bot blog|, kao ono sa audiofrikom. Nego, šuška se da su već stigle neke HD48x0 kartice u BG, ali NDA još nije spušten. Bilo bi fino da objavimo tekst na vreme, samo je pitanje kada ćemo dobiti kartice...

Poslednja izmena:
Pa, kakvih je prepucavanja bilo, Diabolique je samo sazeo sva ta ******, i u pravu je:D
Chesto dodje do tih shitova, prechesto.
Nego, kakve cene mozemo da ocekujemo za ove nove ati-je?

kako da znamo cenu kada nismo sigurni ni za arhitekturu i performanse?!

Loze nas, a Nedjo tjuti:D
Neeedjooo, koje se cene ochekuju?:D

@Diabolique: 'Fala:D Bash oslikava stanje na bench-u:p

Hm... kada se ovoliko se drži u tajnosti verovatno DAAMIT misli da ima jako konkurentan proizvod, e sad, cenovno ili po performansama, ili radosti i jedno i drugo tek moramo da vidimo.

ima i 4850 sa DDR3. lepo je sto cip nije okrnjen nego je razlika samo u kolicini i brzini memorije u odnosu na jace modele :)
bice lepa kupovina 4850 DDR3 za 200e za koji mesec :banana:

Sto ja lupam ljudi po ovom forumu pa to je strasno.
:wave:

...ili u |random NVIDIA-bot blog|, kao ono sa audiofrikom. Nego, šuška se da su već stigle neke HD48x0 kartice u BG, ali NDA još nije spušten. Bilo bi fino da objavimo tekst na vreme, samo je pitanje kada ćemo dobiti kartice...
nije mi jasno odakle stizu te informacije o sampleovima. Da ih ima ti bi ih prvi dobio na test... kao sto ces ih u ostalom i dobiti kada stignu, a to definitivno nece biti u narednih 15 dana!

Sto se tice cena tu ne treba biti mnogo pametan. Dovoljno je pogledati aktuelnu ATI-jevu ponudu i videti u kojim cenovnim segmentima ATI ne nudi kartice, pa zakljuciti koliko ce kostati!

By Fudzilla:

RV770PRO with GDDR3 has been sampled a few weeks ago and AMD is about to sample RV770XT cards with GDDR5 memory.

As we said before RV770XT will end up as the faster from two and it has the 512bit memory support. Naturally, RV770XT is bigger and hotter than its predecessor, the RV670XT, but at the same time, it will end up significantly faster.

It will have a bigger cooler and of course it supports DirectX 10.1 and its developed in 55nm. Remember this is a mainstream/performance product and it won’t be that expensive.

Behind closed doors at Computex

AMD plans to show off its RV770XT and PRO cards at Computex, but it won't launch it until late June.

We've learned that AMD plans a launch and retail /etail availability of RV770XT and PRO based products in the last week of June.

We've told you before that the real retail availability is planned for Q3 2008 and Q3 as you might know will start with the first day of July. If AMD decided to launch the card at Computex, the retail cards would follow after three weeks and the company doesn’t want that.

Nvidia set up a launch and the availability rule and ATI obeys it.

GDDR3 only

We wrote that RV770XT supports 512-bit here and now we have learned that the slower RV770PRO will only support 256-bit and it will use GDDR3.

It looks that the current GDDR5 design sticks with 512-bit memory interface and that RV770PRO will use 256-bit GDDR3 memory. The RV770PRO will need a smaller cooler, as it is definitely going to end up the cheaper of two, and you can bet on a sub-$200 price.

RV770PRO will also end up with a slower clock than RV770XT, but we still don’t know what the current speed plan. It is sampled and it works, at least the RV770PRO with 256-bit GDDR3 does.

Poslednja izmena:
Nesto sumnjam da ce RV770 imati 512 bita magistralu.

Вероватно се мисли на R700 што има и смисла јер ће то бити Rv770 пута 2.

Makedonci i Trojanci

http://www.tgdaily.com/content/view/37453/135/

Flavors
ATI's Radeon 4800 series will be introduced in three flavors - as 4850, 4870 and 4870 X2. The company will also offer a “4850 256MB”

Specs
The 4850 board features 512 MB of GDDR3 memory and is expected to be available in volume at launch. We heard that card vendors will start printing their boxes next week, which means that the specifications are final at this time. According to our sources, the 4850 will come with single-slot cooling.

AMD will follow up in July and launch the Radeon 4870 512 MB GDDR5 and the 4870 X2 1024 MB GDDR5 (R700). The 4870 includes 512MB GDDR5 memory and surpasses upcoming Nvidia cards in terms of bandwidth. However, if any ATI partner wants to build a 1024 MB GDDR5 board, ATI will not say no, we were told.

Performance
A 4870 should perform on par with or better than a dual-chip 3870 X2. Our sources explained to us that using a PCIe Gen1 controller 3870 X2 was a mistake, since the board was hungry for data and didn't sync well with this interface. Don’t expect the ATI team to repeat that mistake with the 4870 X2. However, we admit that we have no idea what kind of connection two RV770 GPUs will have.

Features
What surprises us is that the manufacturer is highlighting a "Game physics processing capability" in its launch materials. The Radeon 4800 series also includes 7.1 channel-via-HDMI support and color output also got a “significant” boost, our sources said. The Unified Video Decoder is now in generation 2 and is called "UVD2". The boards have been designed with power in mind and the 4850/4870 won't require 8+6-pin combinations (exception: The dual-GPU 4870 X2).

Pricing
Radeon 4850 will succeed the 3850 512MB and should cost about $189-$219 at launch. Our sources indicated that 4870 GDDR5 cards will cost between $249 and $279, but somehow we feel that AMD might aim go for $199 and $249 at launch.

Teks je pisao dobro nam poznati "Agena + 2900xt Crossfire 30K 3DMark06" Theo Valich.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno