Gledam sad ovaj Bambu Lab P2S Combo, hoce klinac printer u sobi, ne deluje lose.Koliko sam ih poslao za Srbiju vreme da i nas pocastim jednim.
Pogledajte prilog 534060
Ja sam svoje stampace, dok sam ih imao (K1 Max, BL A1 i A1 Mini) prebacio u suteren, u kome imam veliki industrijski ventilator, da izbacuje vazduh.
Inace je suteren i najnoviji deo kuce, jer je uradjen pre 15-ak godina, dakle nov "stan".
I uvek kada sidjen dole, da pokupim print ili da nesto namestim, ustine me za grlo "buke" od stampe!
Sta god da sam stampao, da li je to Hyper PLA od Creality-ja, Spectrum koji je made in EU, ABS, ASA itd. uvek se osecao neprijatan "miris i ukus" koji se nekako lepi za grlo.
I pored toga sto vazduh konstantno struji (sem u decembru, januaru i februaru), ventilator izbacuje nekih 850m3 na sat, ako se dobro secam!!!
Tako da je moja iskrena preporuka, da, kupiti detetu stampac, ali nikako da stoji u njegovom zivotnom prostoru. Ako nemate ostavu u zgradi, spajz u stani, gostinjski toalet, onda zastakliti terasu pa tamo! Ali nikako tamo gde dete provodi 24/7!
(p.s. vidim da mnogi drze stampac u svom home office-u, cak sam video i resin u spavacoj.... navikne se covek na smrad, zrtvuje se za hobi, mozda zivi sam itd.. svako ima pravo da ugrozi svoje zdravlje, ali mislim da se sa detetovim zdravljem nije kockati!)