Ne znam koliko nas se zanima self-built printerima još uvek, pošto ima već pozamašan broj ovih out of the box... ali, htedoh da podelim dosta pozitivno iskustvo sa Cartographer probe-om, koju sam nedavno nabacio na Voron. Nije ništa novo, ali je refined dovoljno (više verzija upeglavanja).
Prvo sam sklopio Voron (2.4 350mm) sa Tap v8, printan sa magnetima, što je služilo za prvu ruku dobro. Međutim, devijacije su krenule, pa rekoh ajde CNC tap mount da probam. Ta opcija je bila neki vid unapređenja, koji planiram da preselim na Ender 5/Mercury One, ali i tu sam kroz pravilan vremenski period imao dislociranje magneta, povremeno glavljenje na linear rail-u za Tap i sl. nebuloze.
Uz sve ove izmene sam i prelazio sa Stealthburner-a, na Dragonburner, koristeći Dragon HF hotend, dok sam u nekom trenutku modifikovao Dragonburner da prihvati i Mosquito koji imam podavno i na kraju sam trenutno na CNC fiksnom carriage-u za Cartographer/Beacon i koristim adapter za Rapidburner uz novo-pridošli Rapido 2 UHF Plus hotend.
Upasovao sam i Orbiter 2 filament senzor na extruder, tako da imam one fancy macro-e koji rade auto filament load/unload. Dosta zgodno, kada ih nasetuješ lepo. 🙂
Sve ovo u paketu radi jedan prolaz za QGL i bed mesh za svega 30ak sec. Svaki put, bez devijacija. Moram da spakujem makro za nozzle cleaner koji sam isprintao i to bi bilo to, za sada, po pitanju probe-a i prvog sloja.
Stižu mi i neke CHT nozzle ovih dana i još par veličina istih, tako da imam pozamašnu listu od 0.2 do 1mm. Ne trebaju mi sve za Voron, ali pošto ću ovaj Mercury pakovati a već imam V6 nozzle na svim hotend-ima, biće zgodno. Plan mi je da se na Mercury spakuje SKR3 V3, RPI 4, sa CANbus-om na EBB36 i Dragonburner ili A4T toolhead sa Mosquitom ili Dragon HF hotendom, uz Orbiter v2. Sve komponente već imam, samo još vremena i prostora da oslobodim. 🙂 Nadam se da neću 'pasti' na ispitu strpljenja i kupiti neki Centauri carbon i sl. u međuvremenu...