pa onda ispade da je bolje nemati nikakve referentne vrednosti i biti zadovoljan ?
po sistemu "što manje znam to bolje"?
ispade da svi vi koji ste duboko u svetu hi-fi-ja nikada niste u stvari zadovoljni i večito imate velikih problema dok nađete šta vam odgovara, a i to što vam odgovara nikad neće biti ono pravo jer ćete uvek čačkati nešto novo iz sveta hi-fi-ja, nešto bolje, nešto što će vaše uvo konačno zadovoljiti?
Izvinjavam se ako će da zvuči malo grubo, ali po mom mišljenju tu je potpuno glupo, da ne kažem opsesivno.
Sa toliko iskustva vi niste u stanju da preporučite sistem ili kombnaciju koja će da zadovolji normalnog slušaoca? Vi više i ne znate šta je to normalan slušalac?
Treba li da se toliko pogubimo u besomučnom tranžiranju opreme na zvučne membrane, omove i megaherce, na sinuse i (kosinuse?) ostala picajzliranja da bi dobili šta? Zvuk koji je..kakav?
Podvlačim još jednom: ako stalno ponavljate "kolko ljudi tolko ukusa" onda bolje da se zatvore ovakve "diskusije" koje ne vode ničemu. Diskusije koje nisu u stanju da daju definiciju "normalnog zvuka" Diskusije koje nisu u stanju da preporuče "optimum" (ili, što je još crnje - "minimum") kvaliteta i koje se sode na nekakvu hi-hi radi hi-fi-ja mentalno-inženjersku onaniju..
Ide li Yamaha uz Kef? Možda ide, možda ne ide, sve zavisi šta voliš..
Ide li Pioneer uz Bose? Možda ide, možda ne ide, sve zavisi šta voliš..
Ide li Denon uz Jamo? Možda ide, možda ne ide, sve zavisi šta voliš..
Možda ide, možda ne ide, sve zavisi šta voliš..-ako je to definitivni odgovor koji ovde može da se dobije, postavlja se pitanje šta ste uopšte naučili iz tolikog kombinovanja raznih uređaja, za šta ste trošili pare, vreme, informacije..?