Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Nismo videli ovogodišnji top za ETH, za to ti ne treba nikakav video :D. Ove cene što si postavio su realne u ovom ciklusu.

@sunce86

Bili bi zahvalni kada bi nam prepricao intervju u kratkim crtama tj kakva je predikcija cene ETH, da li smo videli top itd

P.S. Da li medju tim likovima koje pratis za ETH je i Benjamin Cowen? On bas dobro predvideo bottom za ETH ove godine, majstorski. Cini mi se da je skoro crtao top do 5.5 i 6.5k do kraja godine
Evo pitao sam ja CHAT GPT da prepriča :)

Pregled (Intervju i glavni zaključci)​

• Ko je Tom Lee i šta radi?
    Tom Lee je osnivač Fundstrata i predsednik kompanije BitMine Immersion Technologies (BMNR), koja je postala preduzeće sa najvećim trezorskim zalihama Ethera — preko 833.000 ETH, što je oko 1 % ukupne ponude ETH X (formerly Twitter)+6Bankless+6BeInCrypto+6.
  • Zašto ETH – ne BTC?
    Lee vidi Ethereum kao “najveću makro-kocku naredne dekade”, zbog njegove uloge u tokenizaciji imovine, stablecoinovima, i finansijskoj digitalizaciji. Ethereum nudi više funkcionalnosti od Bitcoina, uključujući pametne ugovore potrebne za institucionalne upotrebe BeInCrypto.
    Njegova firma je bila u stanju da brzo akumulira ETH, kupujući 833.000 tokena za samo 27 dana — 12 puta brže nego što je MicroStrategy akumulirao Bitcoin Bankless+1.
  • Strategija i planovi: 5 % ciljana akumulacija ETH
    BitMine cilja da dostigne 5 % ukupne ponude Ethereum-a, što znači približno 6 miliona ETH. Lee veruje da to nije samo investicija, već stvaranje infrastrukturne vrednosti kroz staking i učešće u ekosistemu. Strateški je važno biti “pristojan”, po zakonima SAD — trasirajući put institucionalnom usvajanju Bankless.
  • Signali i razlozi za optimizam
    • Stablecoins rastu — pogoni tokenizaciju imovine.
    • Wall Street sada ozbiljno istražuje Ethereum zbog njegove kompatibilnosti sa zakonima i skalabilnim platnim mehanizmima.
    • Na domaćem terenu, BitMine doživljava podršku velikih institucionalaca kao što su Bill Miller i Kathy Woods BeInCryptoBankless+1.
  • Predviđanja cena Ethera
    • Krajem 2025., Lee smatra da bi ETH mogao da dostigne 4.000 USD, a realistične ciljane vrednosti letendpointa u rasponu 7.000 – 15.000 USD Bankless.
    • U dugom roku, vidi otprilike 100x potencijal, čak mogućnost da Ethereum „flippuje“ Bitcoin u pogledu mrežne vrednosti Bankless.

Evo pitao sam ja CHAT GPT da prepriča :)

Pregled (Intervju i glavni zaključci)​

• Ko je Tom Lee i šta radi?
    Tom Lee je osnivač Fundstrata i predsednik kompanije BitMine Immersion Technologies (BMNR), koja je postala preduzeće sa najvećim trezorskim zalihama Ethera — preko 833.000 ETH, što je oko 1 % ukupne ponude ETH X (formerly Twitter)+6Bankless+6BeInCrypto+6.
  • Zašto ETH – ne BTC?
    Lee vidi Ethereum kao “najveću makro-kocku naredne dekade”, zbog njegove uloge u tokenizaciji imovine, stablecoinovima, i finansijskoj digitalizaciji. Ethereum nudi više funkcionalnosti od Bitcoina, uključujući pametne ugovore potrebne za institucionalne upotrebe BeInCrypto.
    Njegova firma je bila u stanju da brzo akumulira ETH, kupujući 833.000 tokena za samo 27 dana — 12 puta brže nego što je MicroStrategy akumulirao Bitcoin Bankless+1.
  • Strategija i planovi: 5 % ciljana akumulacija ETH
    BitMine cilja da dostigne 5 % ukupne ponude Ethereum-a, što znači približno 6 miliona ETH. Lee veruje da to nije samo investicija, već stvaranje infrastrukturne vrednosti kroz staking i učešće u ekosistemu. Strateški je važno biti “pristojan”, po zakonima SAD — trasirajući put institucionalnom usvajanju Bankless.
  • Signali i razlozi za optimizam
    • Stablecoins rastu — pogoni tokenizaciju imovine.
    • Wall Street sada ozbiljno istražuje Ethereum zbog njegove kompatibilnosti sa zakonima i skalabilnim platnim mehanizmima.
    • Na domaćem terenu, BitMine doživljava podršku velikih institucionalaca kao što su Bill Miller i Kathy Woods BeInCryptoBankless+1.
  • Predviđanja cena Ethera
    • Krajem 2025., Lee smatra da bi ETH mogao da dostigne 4.000 USD, a realistične ciljane vrednosti letendpointa u rasponu 7.000 – 15.000 USD Bankless.
    • U dugom roku, vidi otprilike 100x potencijal, čak mogućnost da Ethereum „flippuje“ Bitcoin u pogledu mrežne vrednosti Bankless.
Hvala na ovome, po predikcijama sreca nije se gubilo vreme na gledanje toga😁

Nije dobro odradio chat gpt, sve ove informacije su bile poznate i pre ovog intervjua... tesko je sumirati jer ima dosta sitnih informacija, kao npr covek je objasnio kako se formira cena treasury kompanija i zasto je mNAV > 1 i zasto ljudi vide smisao u kupovini ovih akcija i mnogo drugih informacija

To što je takvu količinu kupio za tako kratko vreme, a ETH nije došao na ath samo govori o tome koliko je eth risky business.

Pitanje je i koliko tu zaista ima kupovine, a koliko samo premestanja sa racuna na racun itd. Npr. mozda neko od foundera ili ranih investitora tih kompanija ubacuje sopstvene koine jer zeli delimicno da izadje u $ a ovamo se na trzistu pravi narativ ne znam kakvih kupovina da bi se digla cena... ne mozemo znati zaista sta se desava tacno.
Ono sto je cinjenica jeste pro-cripto regulativa u USA i cinjenica da gomila kompanija na ovaj ili onaj nacin ubacuje crypto assete u svoj balance sheet.. i to ce potrajati jer je spor proces.

EDIT: Evo danas vest da je Trump potpisao EO da 401k planovi u USA mogu da ulazu u kripto. Ali niko ne pominje da to nece moci od sutra da se radi nego je to visemesecni/visegodisnji proces da se to omoguci u praksi

Pričaju dva kriptaša na ulici i jedan kaže:

-U zadnjih mesec dana ETH je najbolji u top 10
A drugi će:
-I što mu je to pomoglooo 🤣

Bilo bi dobro da vi koji pratite cenu kripta u $ pogledate i koliko je vrednost $ koji je sada oko 100 dinara pala u odnosu na evro od pocetka godine jer cete onda mozda manje biti odusevljeni cenom.

Poslednja izmena:
;)
Bilo bi dobro da vi koji pratite cenu kripta u $ pogledate i koliko je vrednost $ koji je sada oko 100 dinara pala u odnosu na evro od pocetka godine jer cete onda mozda manje biti odusevljeni cenom.
Ja druze pratim cenu u odnosu na april 2025, nista drugo mi nije orijentir
Pa , treba obratiti paznju na fise faktora da bi se dobila priblizno jasna slika.
Proletos je $ bio oko 116 dinara , srednji kurs. sada je oko 100 (bio je i ispod 94din).
Eth je u jednom momentu takodje proletos " pipnuo " 4k . eto svedoci smo da se eth mu4i vec par puta da dostigne tih famoznih 4K , ali "muljesko" otpor je suvise veliki.
Cena cokolade je u odnosu na pocetak godine skocila 2 puta pa je sada otprilike 30% veca cena u odnosu na proslu godinu
Cena struje je u odnosu na pre 3-4 godine skocila minimum duplo.

Sta sam hteo time reci. . Sve je bitno. Ath eth je nesto preko 4850$ bio. Ako se jednog dana eth i primakne toj cifri zbog devalvacije realno vredece 2x manje nego tada (2020).

Nemojmo se cuditi sto je $ takav. usa sada izvozi energente (tj tako forsira kod saveznica i satelita) cena je u $ i njoj to trenutno odgovara. da ne zaboravimo da se cena energenata u usa nije promenila , dok je na evroprskom tlu "pakao".

Hteo sam samo dati neki kao smislen komentar , tako da prastajte. I ja cekam da eth predje tih 4k jednom.

sada vidoh eth 4023$ .. pupupu ...

Pozdrav ljudi imamo ovih dana "pristojan" pad Bitcoina kojie se vec 3-4 nedelje muci da ode na visi nivo od trenutnih vrednosti.
Sa druge strane ozbiljan skok ALT-ova.

Iskreno mislim da je ovo ta "ALT sezona"/ "Etherium cunami" ili kako se vec zove i da je kraj ovog ciklusa odma iza coska ..
Ja sam delom preostalog novca uskocio ponovo u Uniswap pre jedno pola sata na 10.9 ( i planiram da ga prodam uskoro ).
Ako dobijemo eventualno mir u Ukrajni onda bi to verovatno znacio moj definitivni izlazak do leta sledece ili jeseni godine.

Čujem jutros fanfare na tel. pogledam kad ono ETH na 4200 ! :D

Nije nam prvi ciklus. Ništa čudno, niti je razlog za neke oduševljenje. Vidim da kolega prognozira $7200 za ETH. Videćemo, nije nemoguće. Ja mislim da ćemo do $6000 sigurno, ostalo će biti lutrija.

Pozdrav ljudi imamo ovih dana "pristojan" pad Bitcoina kojie se vec 3-4 nedelje muci da ode na visi nivo od trenutnih vrednosti.
Sa druge strane ozbiljan skok ALT-ova.

Iskreno mislim da je ovo ta "ALT sezona"/ "Etherium cunami" ili kako se vec zove i da je kraj ovog ciklusa odma iza coska ..
Ja sam delom preostalog novca uskocio ponovo u Uniswap pre jedno pola sata na 10.9 ( i planiram da ga prodam uskoro ).
Ako dobijemo eventualno mir u Ukrajni onda bi to verovatno znacio moj definitivni izlazak do leta sledece ili jeseni godine.
Zavisi gde ti se nalazi ćošak ;)
Moje mišljenje je da će kraj ciklusa biti početkom 2026. Odnosno da alt sezona nije ni krenula. Sad se akumulira ETH, pa tek posle njega će krenuti large caps (tvoj uniswap), pa small caps i svi koji su napravili pare u ovim delovima ciklusa, na kraju će kupti btc (većina) te krajem godine očekujem novi ath za btc. Posle kreće pad i tako sve u krug

nece to skoro uzimajuci u obzir da se btc d vratio preko 60%, verovatno jos koja korekcija altova u najavi

Nazad
Vrh Dno