Nekada sam imao taj slučaj, ali spomenuli su mi da je prilična provizija. Ne mogu da se setim šta se tada plačalo za registraciju i zašto sam to obavljao u nekoj agenciji...Hvala druže. Prvi put čujem za ovo. Uvek je do sad bilo provučem karticu i tjt bez obzira na iznos. Kako sad odjednom ovo tretiraju kao podizanje gotovine? Mislim slepački...kakvo podizanje gotovine, klasično plaćanje na pos terminalu. Inače, da do u paru se podudara. Jel to sad uvek pri plaćanju većih iznosa ili zavisi od nečeg drugog? Primetih da je šalter ovima u autocentru bio izlepljen nalepnicama alta pay.
Tebi su bar naglasili. Ovi ništa. Nije stvar u 350 dinara nego me iznerviraju takve sitnice. Sto je najgore imao sam i kes kod sebe moga sam i tako platiti. Još mi ona kaže ako možes karticom...nešto joj lakše posle...sta ja znam.
Evo odgovorili su i meni i njoj da je odobrena isplata i da će nam pare biti uplaćene u narednih 7 dana. Što da bude lako kad može teško. Jer da su odmah u roku uplatili ili eventualno njoj par dana kasnije po dokazu da su rekli da važi i za penzije ispali bi carevi. Ovako će na kraju opet morati da daju pare, ali su već pali u mojim očima jer sam morao danima da ih cimam.Bedak. Barem za razliku od Raiffeisen-a ne mogu da ti napišu odgovor tipa "NEĆEMO DA ODGOVORIMO" (kao mojoj kevi).
U slucaju da je istina uopste da AIK preuzima Rajf, mislim da nas ista dobro ne bi cekalo u toj banci, ovo iskreno mislim. U slucaju da se obistini, ja odoh u OTP, nije ni ona slatka pita al je "donekle" bolja od AIK-a, moje misljenje, ne mora da znaci da je tako... A inace sto se tice bezanja, slazem se da generalno nema gde da se pobegne...Zašto bi uopšte bežao iz Rajfa, čak i da je vest tačna? Kad (ako) se i ostvari, i ako nešto budi menjali na lošije, tada ima smisla bežati - ako je ostalo gde da se pobegne...
Pozdrav
Već je u suštini objašnjeno, ali da se kratko nadovežem. Usluge mogu da naplaćuju samo trgovci. Budući da ni Pošta, niti menjačnice, niti mesta koja vrše registraciju vozila ne prodaju direktno svoje usluge (taj novac u konačnici ne završava ne njihovom računu nego na računu onoga kome je uplata namenjena), ni ne mogu da imaju trgovačke POS terminale za te potrebe. Svaka "naplata" preko njihovih POS terminala zapravo je podizanje gotovine realizovano uz pomoć neke platne institucije (poput Alta Pay). To može u neku ruku da se izjednači sa bankomatom, ali nije sasvim tačno, jer može da se tarifira i odvojeno. Npr. Yettel nudi besplatno podizanje na tuđim bankomatima, i to se ne odnosi na POS terminale.klasično plaćanje na pos terminalu
Lepa promena. Odakle ovo kad na sajtu u kartice prikazuje samo stari izgled kartica?Lepa ova nova matirana minimalistička Visa plastika
Nigde nema ništa od privatnih podataka, samo ime prezime napred
Pogledajte prilog 499705
Pogledajte prilog 499706
AKO bi došlo do toga odlazim momentalno, svaka povezanost sa MK grupom kod mene izaziva blagu mučninu i gađenje.Ne znam da li je pisao neko u temi (iskreno mislim da nije), i takodje uzmite ovu informaciju sa rezervom jer je informacija iz trece ruke.
AIK kupuje Rajfajzen
Sve jasno. Jedino me je zbunilo sto za istu uslugu nikad nije bilo tih dodatnih troškova. Ovo je prvi put...Već je u suštini objašnjeno, ali da se kratko nadovežem. Usluge mogu da naplaćuju samo trgovci. Budući da ni Pošta, niti menjačnice, niti mesta koja vrše registraciju vozila ne prodaju direktno svoje usluge (taj novac u konačnici ne završava ne njihovom računu nego na računu onoga kome je uplata namenjena), ni ne mogu da imaju trgovačke POS terminale za te potrebe. Svaka "naplata" preko njihovih POS terminala zapravo je podizanje gotovine realizovano uz pomoć neke platne institucije (poput Alta Pay). To može u neku ruku da se izjednači sa bankomatom, ali nije sasvim tačno, jer može da se tarifira i odvojeno. Npr. Yettel nudi besplatno podizanje na tuđim bankomatima, i to se ne odnosi na POS terminale.
E, da, hteo sam i to da pomenem, pa sam zaboravio. Znam da to jeste inače slučaj, ali nisam siguran zašto. Pretpostavljam da neke platne institucije (ili sama mesta za registraciju) imaju opciju da samostalno pokrivaju korisničke troškove (prosto ništa ne bude naplaćeno tvojoj banci, pa onda ni ona nema pravo da ništa naplati tebi), pa da je to razlog. Eto, nije sigurno, ali to mi jedino ima smisla, jer su neki već pominjali da su istom karticom plaćali registracije na više mesta, a da im je negde naplaćeno, a negde ne. To bi značilo da nema veze sa tvojom bankom/karticom. Čini se, međutim, da Alta Pay nema tu opciju, jer je svakome ko je plaćao na njihovim POS terminalima naplaćeno nešto dodatno, ali opet, nije sigurno, samo je tako prema dosadašnjim iskustvima.Ovo je prvi put...
Očekuješ da ti stignu na kućnu adresu? Možda sam pomešao, ali meni je nešto u glavi da tako šalju samo kartice ugovorene na daljinu (iRačun, onlajn kreditna, šta još ima), što Klub valjda nije.Evo meni i dalje nisu stigle ni nova visa ni dina reizdate za klub racun stoji neurucena isticu krajem meseca.
Ovo nije prvi put da se o ovome prica. Prve price su pocele pre oko godinu dana..... tako da je mozda istina.Ne znam da li je pisao neko u temi (iskreno mislim da nije), i takodje uzmite ovu informaciju sa rezervom jer je informacija iz trece ruke.
AIK kupuje Rajfajzen
Ovo si rekao kao da postoje 2 banke kod nas, kao da je konkurencija na minimum...a daleko je od istineUkrupnjavanje banaka ide na štetu klijenata jer se smanjuju izbor i konkurencija. Naknade rastu ali kvalitet usluge baš i ne.
Godinama se provlači priča da su fizička lica bankama samo teret, da niko ne želi da se njima bavi i da se smanjuje broj klijenata usled emigracije i negativnog prirodnog priraštaja. Tako da možemo samo da očekujemo pogoršanje po pitanju bankarskih usluga, makar dok ne uđemo u EU i otvorimo tržište.
Pa i ne bih rekao, moj utisak je da bar svaka treća osoba koja plaća karticom plaća nekim vidom mobilnog novćanika, a ne fizičkom karticom.Inače, Google Pay u jednoj banci na brdovitom Balkanu nije nikakav indikator apsolutno ničega - velika većina ljudi jednostavno ne želi da plaća satovima i telefonima iako poseduje adekvatne uređaje
Realno tema je RF u Srbiji. Šta se događa u EU nije baš relevantno s obzirom da nismo ni članica. U nekim državama raste populacija usled imigracije, u nekima opada.Cifre govore za sebe, tačno, i govore da banke zarađuju više nego ikad. Dovoljno je pogledati finansijske izveštaje bilo koje bankarske grupacije od Kovida pa na ovamo pa videti ogroman skok u prihodima.
Takođe je tačno da je odliv stanovništva veliki, ali veliki je i u EU i oni takođe imaju negativan prirodni priraštaj u većini slučajeva, čak i zemlje koje imaju jak priliv imigranata. Inače, Google Pay u jednoj banci na brdovitom Balkanu nije nikakav indikator apsolutno ničega - velika većina ljudi jednostavno ne želi da plaća satovima i telefonima iako poseduje adekvatne uređaje. Mi koji smo tehnološki entuzijasti koji visimo po forumima smo manjina po tom pitanju i to je jednostavno tako. Možda se taj trend nekada preokrene, ali za sada je tako. Bilo bi interesantno videti konkretne cifre u nekoj od banaka ali to teško da ćemo da dočekamo ikada.
Kod mene je slično, ali mi koji učestvujemo ovde na forumu živimo u svom tech bubble-u i onda je vrlo lako da se stvori utisak da skoro svi oko nas koriste NFC plaćanja, što je mnogo daleko od realnog stanja na terenu. Obrati malo više pažnje kad se budeš sledeći put kretao malo van svog uobičajenog okvira i videćeš i sam. Jednostavno masu ljudi ne interesuje tematika i uglavnom i dalje koriste kartice, iz navike.Pa i ne bih rekao, moj utisak je da bar svaka treća osoba koja plaća karticom plaća nekim vidom mobilnog novćanika, a ne fizičkom karticom.
Banke ne ostvaruju samo kod nas profit već i u EU i u većem delu sveta, a problemi koji postoje u Srbiji što se tiče emigracije nisu ništa specifični za Srbiju već taj problem imaju sve zemlje u regionu i 90% zemalja EU.Realno tema je RF u Srbiji. Šta se događa u EU nije baš relevantno s obzirom da nismo ni članica. U nekim državama raste populacija usled imigracije, u nekima opada.
RF kod nas ne podržava Google Pay/wallet, u nekim državama gde posluju podržava. Mislim da je jedini razlog zašto forsiraju RaiPay jeste to što im se može. Tamo gde postoji konkurenkcija ti fazoni ne prolaze.
Banke kod nas ostvaruju profit, ali čini mi se da je veliki udeo te dobiti upravo od naknada koje su potpuna pljačka i ide se u smeru daljeg pljačkanja.
Jednostavno mislim da su kola krenula nizbrdo i da nema zaustavljanja. Svaka godina je sve gora za fizička lica. Možemo samo da biramo na koji ćemo probušeni čamac da se prebacimo i to je to.
Meni redovno Visa od RF prolazi u Idei za podizanjeMože i sa Dinom, ali Visa prolazi samo u Maxi.
Vidim da je i još jedan član isto naveo, tako da, verovatno su to posle proleća promenili.Meni redovno Visa od RF prolazi u Idei za podizanje
Iz mog iskustva Revolut ni ne treba da se uzme u obzir da primanje zarade, lako blokiraju naloge zbog provera, a nemas onda sa kim da razgovaras za pomoc (osim AI i Agent botova)Revolut automatski ispada iz igre kao opcija.
Raiffeisen je dobar samo za one koji ne zele da koriste kreditne proizvode, vec ono osnovno prijem zarade, ebanking nalozi, uplata isplata. Za online placanja i inostrane transakcije nikakoŠto se tiče Raiffeisena, ne znam šta ima da te tu čudi, RFB je uvek imao vrlo gadne naknade
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari