Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Prevuci na dole, pa gore olovčica pored Power i Settings ikonica, pa Panel settings gore levo, pa Together, ako na to misliš :)

Google priznao da je Instagram odgovoran za ubijanje baterije.
Nije samo Samsung pogođen (ovo i sam mogu potvrditi).

Zanima me da li se još nekom u poslednjih par dana, kada je uključen Bluetooth, pojavljuje crni kursor na sredini ekrana na milisekundu I tako dok ne isključim Bluetooth. U čemu je problem, s obzirom da je to počelo u poslednji 2-3 dana.

Ja sam i dalje na verziji iz Avgusta 2024. i razmišljam da li da ažuriram na ovaj poslednji majski update..

Baterijom generalno nisam preterano zadovoljan, koliko sam uspeo da primetim kao i svi sada na UI 7.0.. jedino što me odbija je ta velika potrošnja na 4G, zbog modema očigledno..

Da li je to sada rešeno sa poslednjim update-om?

Prilozi

• Screenshot_20250530_165753_Settings.jpg
    Screenshot_20250530_165753_Settings.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 23
Ja sam na svojoj Ultri roknuo PixelOS Custom rom i mnogo bolja baterija kao da je sad izvadjen iz kutije. Bem ti OneUI

Ja sam i dalje na verziji iz Avgusta 2024. i razmišljam da li da ažuriram na ovaj poslednji majski update..

Možda da pročitaš malo temu, o tome se piše stranama unazad.

On topic: ne znam je li fatamorgana il' šta je, sinoć se baš dosta škljocalo na nekoj proslavi, čini mi se da su portret fotografije vidno lepše nego što je ranije bio slučaj. Ozbiljno se ponosim nekim slikama, ne bih da kačim ovde jer su ljudi na njima ali su baš baš lepe, glatke, lepo svetlo, taman blur kako i koliko treba... ultra je u pitanju.

^ takođe i ja nosim Samsung zbog njihovog One UI , kome ne treba ili mu se ne sviđa moja preporuka Honor, Motorola, Poco = za do 450€ bruka dobri telefoni.

Možda da pročitaš malo temu, o tome se piše stranama unazad.

On topic: ne znam je li fatamorgana il' šta je, sinoć se baš dosta škljocalo na nekoj proslavi, čini mi se da su portret fotografije vidno lepše nego što je ranije bio slučaj. Ozbiljno se ponosim nekim slikama, ne bih da kačim ovde jer su ljudi na njima ali su baš baš lepe, glatke, lepo svetlo, taman blur kako i koliko treba... ultra je u pitanju.
Ne vjerujemo dok ne okačiš neku sa "mladine strane" 😅

Baterijom generalno nisam preterano zadovoljan, koliko sam uspeo da primetim kao i svi sada na UI 7.0.. jedino što me odbija je ta velika potrošnja na 4G, zbog modema očigledno..

I na 6.1 kvalitetno troši bateriju na 4G.
Ono što su Instagrama upecali, jer je baš uništavao bateriju, siguran sam da su i drugi vendori imali slične probleme. Tako da bi ovaj put oni mogli biti razlog problema sa baterijom, tačnije njihova adaptacija na Android 15.

Poslednja izmena:
Sto se tice fotografija bas sam juce slikao uglavno glavnom kamerom. Dve Ultre jedna 6.0 vs 7.0...nikakve razlike nisam video...najvise sam trazio razliku u boji tj nijansi nekoj ali nista primetno.
Kazu na S24 forumu da im je drugi majski update popravio bateriju. Kakvo je stanje na 23U

Baterija na majskoj zakrpi osetno bolja nego aprilska. Expert raw aplikacija pravi cudne fotke skroz. AI isprzi fotografiju. Trava umesto zelene bude zuta. Sta su radili, ne znam, ali nije toliko upotrebljiv expert raw kao ranije.

^ sa poslednjim ažuriranjem instagrama rešili su preteranu potrošnju baterije.

Ja nemam instagram i opet je baterija loša. Ovaj poslednji update nije pomogao. Max 4 sata SOT na 4G. Evo od 9 jutros sam na 60% već 🤦
Samo chrome i telegram...
Da li bih dobio nešto da pređem na S24Ultra sa s23 Ultra?

Ja nemam instagram i opet je baterija loša. Ovaj poslednji update nije pomogao. Max 4 sata SOT na 4G. Evo od 9 jutros sam na 60% već 🤦
Samo chrome i telegram...
Da li bih dobio nešto da pređem na S24Ultra sa s23 Ultra?
Ne verujem nešto drastično. Žale se na bateriju i na S25U
Probaj ubiti apps koji ti mnogo troše sa sleep i deep sleep, a nisu ovi messengers koje svi koristimo zbog live notifications.
Da i probaj ručno max brightness napolju, smanji malo, to urniše bateriju
Thermal guardians isto
Ali i uz to cimanje jako malo se razlike dobije, napolju je 5h SoT očigledno premija

Sinoc mi se desio čudan slučaj sa baterijom. Zapravo pred spavanje kad sam stavio tel na punjač sa 4% odmah je skočila na 44% pa palo na 43% i tu se zadržalo sve dok se stvarno nije napunio na taj procenat a onda jutros kad sam hteo da ga skinem bio je na 93%.

Prilozi

• Screenshot_20250531_035343_Device care.jpg
    Screenshot_20250531_035343_Device care.jpg
    54 KB · Pregleda: 13
Dobio bi ravan ekran 😉
Zato i nisam kupio kad sam kupovao ovaj pre godinu dana. Nego sam čuo da ima 10% bolju bateriju, ali tad mi nije bilo bitno, pa sam mislio sad da napravim upgrade...

Dobio bi ravan ekran 😉
ja nikad nebi presao sa S23 Ultre koju posedujem, na S24 i S25 ma bzobzira kolko bili jaci, zaobljen ekran da je premium osecaj. Sta se smejete za ravan ekran, generalno ne izgleda premium kolko god bili dobri.

Ma pusti lepotu bitno da je lakše i jeftinije staviti zaštitno staklo.
Čačkao sam već par puta S25U lako bi se navikao

Nazad
Vrh Dno