Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Čini mi se da je opcija skroz pogrešan izbor ko je često napolju jer ubije suludo prebrzo brightness i onda patnja videti nešto na ekranu.
Sad sam napolju ugrejao se solidno nije se još pregrejao
Meni ne traži fingerprint kada plaćam.
Verovatno je od kartice do kartice?

Prilozi

• Screenshot_20250526_122718_Thermal Guardian.jpg
    Screenshot_20250526_122718_Thermal Guardian.jpg
    113.8 KB · Pregleda: 155
Meni uglavnom ne trazi, nisam skontao zasto ponekad trazi ako sam vec otkljucao telefon.

Meni uglavnom ne trazi, nisam skontao zasto ponekad trazi ako sam vec otkljucao telefon.
Meni to isto debilno
Otključam telefon i opet traži fingerprint potvrdu, kapiram za neke veće iznose, ali brate kupim flašu vode 50 din ili sladoled i traži potvrdu 🤣
Bilo bi logično da nude da se podesi neki limit kad mora da se očita prst

Stalno uključen NFC ne bi trebalo da troši više baterije, tačnije mali je potrošač, barem na osnovu onoga što kaže Google Gemini 🤔

Ako je nekom od pomoći, ja sam kod mene napravio rutinu da se lokacija pali kad pokrenem određene aplikacije (mape, vremenska prognoza...) i da se ugasi kad izađem iz aplikacije.
Isto sam uradio i za NFC kad pokrenem novčanik pali se a kad izađem gasi se NFC.
I mnogo je manja potrošnja baterije
To za NFC sam i ja napravio rutinu pre oko godinu dana i radi mi bez greške svaki dan.

Sa GPS je druga priča i malo komplikovanije i meni ne radi kako bih želeo. Ako recimo u browseru nađem neko odredište i kliknem na directions kada mi se otvore mape uvek me pita da uključim sam lokaciju jer rutini treba par sekundi da je sama uključi. Takođe ako vozim recimo 10ak km istim putem i zaključam telefon GPS se ugasi i mape me obaveste da je GPS signal izgubljen. Zato mi ta rutina i nije bila tako praktična i obrisao sam je.
Ne zaboravite ako ugasite location zaboravite na pronalazak telefona ako ga izgubite, ukradu vam ga.
Bem mu tehniku i telefon ako ćemo na telefonu od 300g i 2025toj gasiti GPS 🤣
NFC ne bi trebalo da koristi mnogo bateriju koliko je bar meni poznato.
Preko https://smartthingsfind.samsung.com/ moguće je videti lokaciju telefona čak i ako lokacija nije upaljena. Tako sam jednom uspeo da pronađem telefon svome ocu nakon što ga je izgubio.

Poslednja izmena:
Stigao update za maj

Prilozi

• Screenshot_20250526_164350_Software update.jpg
    Screenshot_20250526_164350_Software update.jpg
    102.6 KB · Pregleda: 124
Meni jos uvek nista, csc ins i indijski rom.

Nema nista specijalno, cist security update bez icega drugog.

Instagram je zato dobio azuriranje, ako niste svi presli na MyInsta :)

^ I nakon najnovijeg ažuriranja Instagrama, nastavio je da ždere bateriju 😂

Fino ovo radi i dalje...još danas solidan deo dana na 4g tj mobile data (i dve kartice, doduše jedna u romingu). Kontam još sat da bi izvukao nekog light korišćenja kad bi cedio do kraja. Još da je baterija nova...ihaj

Prilozi

• Screenshot_20250526_225640_Device care.jpg
    Screenshot_20250526_225640_Device care.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 130
Pazite odakle skidate MyInsta, ovo sto izlazi prvo nije developerov sajt vec ovaj

ima i telegram kanal

Jel isto to radi i Instander? Šta je bolje? Neophodan mi je IG zbog posla i ne mogu da ga eliminišem, definitivno prži zvanična aplikacija i po potrošnji i po temperaturi.

Pazite odakle skidate MyInsta, ovo sto izlazi prvo nije developerov sajt vec ovaj

ima i telegram kanal

*** ja sam skinuo sa ove adrese sto kao ne treba ali radi sve normalno, u čemu je razlika?
Obrisaću sad app I staviti ovu sa ovog linka što si okačio
Inače brisanje cache partition iz recovery ne briše cache od apps, ne znam dal to uopšte postoji u recovery?
Skinuo sam sad UnClone verziju i dobio sam naziv i sliku app kao i zvanična

Poslednja izmena:
@Note10 valjda je ok, nisam ispratio

@marko_ns svasta nesto, sansa za potencijalni phishing npr. jer ko zna sta je tu zapakovano i gde se javlja "kuci".

UnClone (MyInsta ima Clone i UnClone verzije ko ne zna) je po meni bolja opcija, na foru kao ReVanced za YT, jer ovu AI skrejper azdaju od originalne aplikacije definitivno treba obrisati skroz.

379 verzija Instagrama takodje nema drain, ko nece da se zeza sa nezvanicnim modovanim aplikacijama, apkmirror i 379 sa gasenjem auto azuriranja je privremeno resenje.

Tu je i Instagram Lite svakako, kome ne smeta uprosceno iskustvo.

@Note10 valjda je ok, nisam ispratio

@marko_ns svasta nesto, sansa za potencijalni phishing npr. jer ko zna sta je tu zapakovano i gde se javlja "kuci".

UnClone (MyInsta ima Clone i UnClone verzije ko ne zna) je po meni bolja opcija, na foru kao ReVanced za YT, jer ovu AI skrejper azdaju od originalne aplikacije definitivno treba obrisati skroz.

379 verzija Instagrama takodje nema drain, ko nece da se zeza sa nezvanicnim modovanim aplikacijama, apkmirror i 379 sa gasenjem auto azuriranja je privremeno resenje.

Tu je i Instagram Lite svakako, kome ne smeta uprosceno iskustvo.
Vestacka me nevodi da je pravi officialni sajt MyInsta.apk

Evo sta kaze za MyInsta, pa odlucite sami...

Prilozi

• 20250527_091923.jpg
    20250527_091923.jpg
    241.5 KB · Pregleda: 77
  • 20250527_091949.jpg
    20250527_091949.jpg
    268.1 KB · Pregleda: 67
  • 20250527_092009.jpg
    20250527_092009.jpg
    252.8 KB · Pregleda: 65
Vidim svetlu buducnost gde se vise veruje AI, nego coveku...

Ja već sad viđam po prevozu ljude koji uveliko četuju sa GPT-jem najnormalnije. Kolege na poslu ga pitaju za svakakve gluposti. Terminator je uvek bio film daleko ispred svog vremena

Za sada me u OneUI 7 najviše nervira što su ukinuta praktično bilo kakva podešavanja za Always On Display, po sistemu imaš to što mi mislimo da je najbolje i nemoj mnogo da pametuješ. :mad:
Da sam hteo iPhone, kupio bih iPhone.

Evo sta kaze za MyInsta, pa odlucite sami...
Zabrinjavajuce je koliko ne razumes da AI ume da sklopi uverljivu neistinu, odnosno laz...

Pisem cisto zbog drugih, izvinjavam se svima na jednokratnom oftopiku, recimo da je jedva povezano s temom - da neko ne zapati nesto zbog sugavog Instagrama i bezobraznih AI slop odgovora.

1. Grok brljotina koju on navodi kao rezonovanje, ovo isto rade i ChatGPT i Gemini, tako da nije samo Grok.

1748335050388.png

2. Originalni post kreatora u vreme kada je napravio MyInsta, on je jer je nalog napravljen 2020te.

1748335190220.png

3. Post kreatora koji sam ja stavio

https://www.reddit.com/user/Carpaxel/?utm_source=embedv2&utm_medium=comment_embed

1748335336784.png

4. MOLIM TE nemoj slepo da verujes glupostima koje ti AI chatbotovi serviraju, za tvoje dobro.

GEMINI odgovor koji pokazuje koliko im ne treba verovati za bilo sta bitno ako ne poznajete materiju ili rezonovanje AI chatbotova.

1748335628067.png

Izvinjavam se jos jednom na off-u.

Za sada me u OneUI 7 najviše nervira što su ukinuta praktično bilo kakva podešavanja za Always On Display, po sistemu imaš to što mi mislimo da je najbolje i nemoj mnogo da pametuješ. :mad:

Na koja podešavanja konkretno misliš?

Na koja podešavanja konkretno misliš?
Pa Clock Style ne može da se menja. U UI 6 imao si da biraš mislim 3 tipa/prikaza. Jedan je bio sa analognim satom, drugi sa digitalnim HH:MM pa si mogao da biraš da li sati idu 0-12 ili 0-24. Sada imaš samo onaj "moderni" prikaz gore sati, dole minuti. Probao nekada i video da mi se ne sviđa.
One ikonice za poruke (SMS, WhatsApp.. su sada u uglu gore levo i prikazuju maksimalno do dve... ranije je bilo ispod sata i moglo je više da ih stane.
Uprošćavanje kroz smanjenje mogućnosti podešavanja. Kao što rekoh, da sa sam hteo iPhone, kupio bih iPhone.

S23 ultra korisnik, skinuh juče majski update i jutros oko 8:30h sam mob skinuo s punjača kad je baterija bila na 96%.

Za skoro 6h umerene upotrebe (kao i svih prethodnih dana, dok sam na poslu), baterija je sa 96% došla na 86%.

Pre samo par dana bih u ovom delu dana bio na 70% ili manje i dopunjavao bih telefon po dolasku kući.

Rekao bih da je battery drain na UI7 barem kod mene popravljen, ili delimično popravljen, videću kako stojim danas oko 20h. Za sada obećava. Svih prethodnih dana bih u to vreme uveče bio na oko 25-30% baterije. Za sada deluje da ću biti daleko iznad toga, a ništa drugačije nije na mob, sve iste app i sl.

99% vremena sam na wi-fi mreži.

Pa Clock Style ne može da se menja. U UI 6 imao si da biraš mislim 3 tipa/prikaza. Jedan je bio sa analognim satom, drugi sa digitalnim HH:MM pa si mogao da biraš da li sati idu 0-12 ili 0-24. Sada imaš samo onaj "moderni" prikaz gore sati, dole minuti. Probao nekada i video da mi se ne sviđa.
One ikonice za poruke (SMS, WhatsApp.. su sada u uglu gore levo i prikazuju maksimalno do dve... ranije je bilo ispod sata i moglo je više da ih stane.
Uprošćavanje kroz smanjenje mogućnosti podešavanja. Kao što rekoh, da sa sam hteo iPhone, kupio bih iPhone.
Da , nažalost ovo postaje samsungov modus operandi - približavanje jabuci po "jednostavnosti korištenja". Srećom tu je good lock i pripadajući moduli pa većinu ovoga što ti smeta možeš podesiti " lock star " modulom. Inače , sad su lock screen i AOD vezani podešenjima , pa kako podesiš lock screen takav će raspored i izgled imati i AOD ( važi i za izgled sata).
Od kako se elementi AOD-a ne pomeraju po ekranu kod mene je svakako na "tap to show".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno