Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ja sam zadovoljan sa baterijom.Samo gore da ne bude 😁.

Prilozi

• Screenshot_20250524_153359_Device care.jpg
    Screenshot_20250524_153359_Device care.jpg
    66.2 KB · Pregleda: 205
U 6 30 skinut sa punjača prvi put.
Друже могао си слободно да окачиш и слику својих босих стопала, исто би могли да закључимо о трајњу батерије као и са ове слике.
Ако си качио телефон на пуњач 5 пута у току дана ни SOT ни проценат не значе ништа. Ни теби, ни било коме.
Ако желиш да мериш искључиво мериш од 100 или 80% до 0 или 20% без пуњења у међувремену.

Piše sve za pismene. Battery usage 134% na 4h 49min SoT-a od 6:30 - 21:10.
И ја сам 158% сигуран да проценти преко 100% немају смисла у било ком контексту.
Али не желим да будем негативан, ако теби значи нешто овакво мерење, свака част.
Нека те лепо служи телефон и драго ми је да си задовољан батеријом.

Ne, nisam zadovoljan baterijom, kao što napisah. Zadnjih par dana se telefon bas greje i šuri bateriju.

Ne, nisam zadovoljan baterijom, kao što napisah. Zadnjih par dana se telefon bas greje i šuri bateriju.
Провери (или подели слику) листу потрошача батерије.
SOT је врло непоуздано мерење које много зависи од специфичне употребе телефона.
Ако користиш неку апликацију за читање на low brightness можеш да извучеш и 8-10 сати SOT
Ако играш захтевну 3D игру може да буде и мање од 2 сата SOT.
Исто друштвене мреже FB, Insta, TikTok итд. Су све смеће од апликација које има много трекера и троше много.

Od 7:30 jutros. 103% baterije potrošeno za 3.5h Sot-a

Prilozi

• Screenshot_20250524_201404_Device care.jpg
    Screenshot_20250524_201404_Device care.jpg
    41.1 KB · Pregleda: 122
Pisah ja ovdje da je kod mene na jednom Xiaomi Instagram toliko praznio bateriju da je telefon bio vruć preko maskice.

Neverovatno kako im to prolazi bez nekih tužbi bar u USA gde ima advokat po stanovniku.
Što se tiče namernog uništavanja baterija kroz update, jel su negde po svetu padale grupne tužbe? Ja razumem da oni hoće da nam uzmu što više para ali to je postao neverovatan nivo bezobrazluka.
Vidim u S25 temi već se žale na bateriju, znači ako zamenim S23U za S25U vrlo moguće da ću dobiti mizernu razliku u trajanju baterije plus to drndanje za podešavanjem svega od nule.

Kako lepo sad radi telefon napolju, nije vruće, max brightness telefon jedva malo topao. Koliko je jadno urađeno to hlađenje telefona ako se uopšte može nazvati hlađenjem...

Ubaci Good Lock iz Galaxy Store, instaliraj Thermal Guardian i oteraj slajder u minus. Spusta granicu za throttle za jos 2C a nista ozbiljno nisam primetio da utice na performanse, osim sto je definitivno hladniji.

Tu su jos neka podesavanja, npr. da obori CPU boosting ako se telefon mnogo zagreva itd.

U poslednje vreme mi se bukvalno nijednom nije ozbiljno zagrejao.

Ubaci Good Lock iz Galaxy Store, instaliraj Thermal Guardian i oteraj slajder u minus. Spusta granicu za throttle za jos 2C a nista ozbiljno nisam primetio da utice na performanse, osim sto je definitivno hladniji.

Tu su jos neka podesavanja, npr. da obori CPU boosting ako se telefon mnogo zagreva itd.

U poslednje vreme mi se bukvalno nijednom nije ozbiljno zagrejao.
Upaljeno mi sve od opcija samo taj slider nisam pomerio u minus
Šta to tačno radi, obori frekvenciju CPU na nižoj temp?

Da, krene sa throttle na 2C nizoj temperaturi.

Deluje kao nista ali se oseti u praksi.

Ako vam Instagram prazni bateriju i greje telefon, probajte Instagram Lite, osetna je razlika.

Koliko je normalno sati da bude background cpu process za Google Play Services?

Ako vam Instagram prazni bateriju i greje telefon, probajte Instagram Lite, osetna je razlika.
Ma zašto to smeće pored bukvalno savršenog MyInsta
Lepo imaš download direktno iz app i najbitnije nema glupih reklama zbog kojih nisam ni želju da otvaram zvaničnu app
Često skidam neke gluposti pa mi je ovo milina ne moram koristiti one sajtove za download

Ma zašto to smeće pored bukvalno savršenog MyInsta
Lepo imaš download direktno iz app i najbitnije nema glupih reklama zbog kojih nisam ni želju da otvaram zvaničnu app
Često skidam neke gluposti pa mi je ovo milina ne moram koristiti one sajtove za download
Kako da se podesi myinsta da se u njemu otvaraju eksterni linkovi ka instagramu?

Kako da se podesi myinsta da se u njemu otvaraju eksterni linkovi ka instagramu?
Nemam pojma tačno meni otvara
Pisao je neko skoro u ovoj temi ili u S25
Jel ima načina da se smanji ovaj YouTube live notification kao što je bio na OneUI 6?
Pola ekrana zauzme ostale notificationa su mnogo manje pregledne.

Prilozi

• Screenshot_20250525_193945_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250525_193945_One UI Home.jpg
    107.8 KB · Pregleda: 66
  1. Go to "Settings" - "Apps" and find app called "Meta App Manager" or "Facebook App Manager"
  2. Then click "Set as default"
  3. Turn off "Open supported links"

Ako je nekom od pomoći, ja sam kod mene napravio rutinu da se lokacija pali kad pokrenem određene aplikacije (mape, vremenska prognoza...) i da se ugasi kad izađem iz aplikacije.
Isto sam uradio i za NFC kad pokrenem novčanik pali se a kad izađem gasi se NFC.
I mnogo je manja potrošnja baterije

Prilozi

• Screenshot_20250526_115909_Modes and Routines.jpg
    Screenshot_20250526_115909_Modes and Routines.jpg
    44.7 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20250526_115900_Modes and Routines.jpg
    Screenshot_20250526_115900_Modes and Routines.jpg
    52 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Ne zaboravite ako ugasite location zaboravite na pronalazak telefona ako ga izgubite, ukradu vam ga.
Bem mu tehniku i telefon ako ćemo na telefonu od 300g i 2025toj gasiti GPS 🤣
NFC ne bi trebalo da koristi mnogo bateriju koliko je bar meni poznato.

Meni bi bio smor da moram da ulazim u wallet kad god hocu da platim nesto. Ovako samo otkljucam i prislonim

Meni bi bio smor da moram da ulazim u wallet kad god hocu da platim nesto. Ovako samo otkljucam i prislonim
Pa svejedno skoro uvek traži fingerprint da se očita
Najviše me nevira kad prislonim telefon I onda izbaci da očitam prst.
Ovako otvorim app uglavnom traži odmah scan I platim
Još smešnije kad ne radi net kako treba ili im je PoS neko smeće pa zabaguje pa se žene pogube 🤣
Na pumpama uvek radi instant, zanimljivo, da li to banke šalju krš POS uređaje u male prodavnice jer se tu vrti mnogo manje para ebe im se kako radi 😂

Meni ne traži fingerprint kada plaćam.

Nazad
Vrh Dno