Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Kako beše da skinem Thermal Guardian, nikako ne mogu da se setim.

A šta se dobija tim thermal guardian-om?

Krene da obara boost/clock na 2C nizoj temperaturi kad mrdnes slajder, na papiru smesno, u praksi primetno hladniji telefon.

A mozes i u kontra smeru pa da na 2C visoj temperaturi obara klok i trotluje na visoj temperaturi tek

Koje aplikacije još sa Good Guardian-a su korisne/preporučljive za koristiti?

Pitanje u vezi punjenja telefona, zamenio sam Xiaomi-jev punjač od 18w za brži od 33w. I sada kad se telefon puni 2-3 puta prekine punjenje (na ~ 50% i 80%) (kao kad isključim punjač) i onda nastavi do 100%.
Da li je ovo u redu ili je nešto uključeno sa novim UI 7?
(S23plus)

To je do tog punjaca, ja koristim Baseus 65W i nista od toga mi se ne desava.

Ili ti punjac cudno pregovara kad treba da obori brzinu punjenja (ne puni se sve vreme istom brzinom pa na 50% i 80% obori) ili je neispravno nesto.

U svakom slucaju krsteno kompatibilan punjac to ne bi trebalo da radi.

Pozdrav za sve učesnike na temi! Imam pitanje, koliko košta zamena ekrana za Samsung s23 ultra. Hvala unapred!

33000 RSD, al sve zavisi, jos negde je, 29.000..Ja kad sam pitao, onako bezveze u nekom servirus rekose 250e pa na vise.

Odlična igračka za svakog vlasnika telefona kojeg zanima prava brzina punjena je uzeti ovaj USB voltage meter
Ja sam uzeo ovaj najskuplji jer ima najviše podataka i čini mi se svetliji i mnogo jasniji display 6.24€
I just found this on AliExpress:
€6.13 | KWS-2303C Type-c Multi-function Digital Display DC Voltage Ammeter Power Meter Cell Phone Charging Tester DC 4-30V KWS-2301C

Da li vredi ažurirati s23 ultra sa oneui 5.1 na ovaj novi 7.0?
Još ga drzim na 5.1 i sve super radi.Tu i tamo kamera u modu 12mpx zna da daje loše rezultate u slikama sa puno detalja,ali sve ostalo je ok.Baterija odlična.
Neki hvale 7.0 i kažu da je najbolji do sad,a neki se kaju što su uopšte azurirali na bilo koju verziju osim one sa kojom je tel došao nov.Postavljam par slika ,pozdrav

Pojavio se google play system update, sa datumom 1. Maj.
87Mb, S23

Da li vredi ažurirati s23 ultra sa oneui 5.1 na ovaj novi 7.0?
Još ga drzim na 5.1 i sve super radi.Tu i tamo kamera u modu 12mpx zna da daje loše rezultate u slikama sa puno detalja,ali sve ostalo je ok.Baterija odlična.
Neki hvale 7.0 i kažu da je najbolji do sad,a neki se kaju što su uopšte azurirali na bilo koju verziju osim one sa kojom je tel došao nov.Postavljam par slika ,pozdrav
Ako ti sve radi kako treba i baterija drži odlično ne diraj ništa.
Od neke verzije OneUI 6.x.x počeo je battery leak na 4G
Na wifi je solidno
Naravno dosta je brži UI na OneUI 7 ali to se da srediti na OneUI 5.1 kad ugasiš animacije.

Nije to samo so operativnog sistema.
Ja sam na januarskom 6.1 i za ovih pola godine je bilo i vrhunske i katastrofalne situacije sa baterijom.
Trenutno je možda i najbolje držanje.
Tih pola godine samo update Aplikacija i Google servisa.

Zadnjih 2 mjeseca sam isključio auto update aplikacija i gotovo sam siguran da je tu glavni uzrok razlika u držanju baterije - aplikacije, tačnije ne postojanje bilo kakve revizije u izdavanju update-a za iste.
Vendori mogu da rade šta im je volja.

Moguće
Ali kako od 100-200 apps čovek da zna koje verzije nabolje rade...

Ovaj Instagram je nemoguće obuzdati, ovo je MyInsta clone verzija, upaljen deep sleep, ugašene notifications, 0 permissions.
Koliko je to loše urađena app neverovatno
Jel i vamo ovako drlja u pozadini iako ugasite app?

Prilozi

• Screenshot_20250610_232137_Device care.jpg
    Screenshot_20250610_232137_Device care.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 113
Moguce je, obrises ga :)

Salu na stranu, on mora nekad da radi, ja na 24h imam slicne rezultate, samo vise "budjenja" i manje potrosenih paketa.

Da se vrati Tom i vaskrsne MySpace i da se ne ljubimo sa ovim ostalim raspalim social aplikacijama :)

Kod mene instagram ne pravi nikakav problem sa arčenjem baterije. Imam ga u deep sleep, notifikacije blokirane, ali ono što uvek radim je logout kada završim sa korišćenjem. Isto i za fejs. Kad sledeći put pokrenem ide prvo login screen.
Evo sad gledam, nema ga nigde na listi apps koja je nešto trošila bateriju od poslednjeg punjenja, a nisam ga ni pokrenuo.

Kod mene instagram ne pravi nikakav problem sa arčenjem baterije. Imam ga u deep sleep, notifikacije blokirane, ali ono što uvek radim je logout kada završim sa korišćenjem. Isto i za fejs. Kad sledeći put pokrenem ide prvo login screen.
Evo sad gledam, nema ga nigde na listi apps koja je nešto trošila bateriju od poslednjeg punjenja, a nisam ga ni pokrenuo.
Malo je spor proces svaki put logout, jer često upalim da odgovorim na poruke.
Možda isto radi udariti force stop app.

Postoji li neka fora da se detaljnije podesi auto brightness?
Da se ne mlatim sa manual brightness.
Kad sam napolju često nepotrebno opali sve na max, a to urniše bateriju ako je preko 30° i greje telefon. Vrlo često je savršeno vidljivo sve I na 60-70% brightness osim na direktan suncu

@marko_ns
Probaj sa "extra dim" funkcijom ili kako je već prevedeno na srpski. Ostavi osvetljenje na auto , izađi napolje i slajderom od extra dim- a podesi koliko će ga zatamniti a da ostane čitljiv.

Druze ti ga i ne koristis ako ti je u dipu i bez notifikacija i sa logovanjem.... Uzmi ostabi log i izbaci ga iz dipa panonda možemo da pricamo. To je isto oni sad da kazemo meni baterija super radi sve sam pogasio ukljuci stednju baterije stavio na najnize rezoluciju osvezenje boje itd... Da li nesto trisi mnogo baterije ili ne se gleda kada je sve ukljuceno ne kad iskljucis 50 posto stvari i kao sve full radi ali samo imam umesto s23 ultra s21...

Meni nije u dipu i koristim regularnu IG aplikaciju na regularan način, čak i više nego što želim u zadnjih par nedelja jer zbog posla je neophodno da "blejim" tamo više nego što želim. Kod mene se ozbiljno smirio nakon poslednjeg ažuriranja, evo današnjeg screen-a pri čemu sam od 11am do 10pm napolju, na mobilnim podacima i makar polovinu vremena na otvorenom (ne na direktnom suncu, ali opet je brightness sigurno bio jači nego što bi to bilo u situaciji da sam u kancelariji ili kod kuće). Do pre nekoliko nedelja 5+h u ovim uslovima bilo je nezamislivo, pa čak i 3.

Prilozi

• Screenshot_20250611_235801_Device care.jpg
    Screenshot_20250611_235801_Device care.jpg
    53.7 KB · Pregleda: 86
Jel se i vama desava da na zaključanom ekranu ne možete da vidite poruku od vibera , već samo obavestenje na ekranu da je stigla . Tako mi je i na satu huawei gt5
Ranije sam mogao da pročitam poruku -izlazila je cela , ako jekraća
To od OneUi 7 više nije slučaj , bar kod mene .
Postoji li način da se vidi poruka sa vibera ?
S23U je u pitanju

Mora da se dozvoli prikazivanje sadržaja na zaključanom ekranu, u suprotnom samo se prikazuje obaveštenje bez poruke. To se nalazi u notifikacijama, pa zato u notifikacije zakljucanog ekrana

Ovo ne neverovatno sta rade play services i koliko ždreru bateriju, sta bre radi u pozadini??
Jel pomaže šta ugasiti location kad ne treba za mape?
Kući na wifi većina vremena nisam maps ni upalio danas

Prilozi

• Screenshot_20250613_164535_Device care.jpg
    Screenshot_20250613_164535_Device care.jpg
    63 KB · Pregleda: 61
Vidis da je on samostalno pravio wakelock 2minuta, budio telefon 100x za 4h. To je ništa. Za njegovo korišćenje u pozadini su odgovorne druge aplikacije, radio u pozadini bez sopstvenog wake lock-a. Znači nešto se oslanjalo na njega.

Vrh Dno