Šta je novo?

Biostar ploce ?

Hvala na odgovoru! Onda cu zaobici ovu plocu. Uzimam jacu graficku.

A jel neko imao iskustva sa NF pločama, tj sa ovim modelima NF500U AM2G i NF550 AM2
Meni se jako sviđa to što ploče imaju 4 PCI slota koji su na dnu ploče, tj daleko od PCI-E 16x slota, tako da bi mogao unutra da uguram SkyStar2, TV Tuner, Wireless karicu i Audigy bez da moram da menjam grafiku ili cooler na istoj.

E da i koja je razlika između te 2 ploče i TForce serije tj ovih modela: TForce 550 SE, Tforce 550 v1.3 i TForce 570U v5.x

Poslednja izmena:
E kolika je max voltaza za mem na biostaru ? Svaka cast za oc !

:D Sjajan overklok. I ja uzimam ovih dana takvu ploču jer se čini da je odlična za te pare. Nadam da ću stići do 450 fsb sa e6300. Naravno ako nadjem ram koji bih voleo (Corsair Twinx 667)

Da li ima smisla davati 40-50 eura vise za Gigabyte GA-965P-DS3?
Sta DS3 nudi vise od Biostara?

Da li ima smisla davati 40-50 eura vise za Gigabyte GA-965P-DS3?
Sta DS3 nudi vise od Biostara?

Vise pre bih rekao manje. Jedino vise para treba za GA, u principu to je identicna ploca. Kao i Albatron i ko zna ko jos koristi identican layout, cak i BIOS-i mogu da se menjaju izmedju proizvodjaca, Albatronov bios radi na Biostar ploci.

@Misko
Sad dal sam te dobro razumeo,znaci ne isplati se uzimati Gigabyte DS3? Dal je onda kupovina Biostar-a dobra za one sa plicim dzepom ili (video sam u ranijim postovima da nisi nesto zadovoljan oc Biostara) se ipak treba otvoriti za neku bolju plocu?

Misko je vrlo zahtevan korisnik pa mu ne valja sto FSB na toj ploci ne ide preko 500MHz.Za obicnog(ne bas toliko zahtevnog) korisnika postizanje tog FSB-a je odlicno.

Znaci mene vise brine via cip za pata, nego mogucnost/nemogucnost overkloka.

Poslednja izmena:
Misko je vrlo zahtevan korisnik pa mu ne valja sto FSB na toj ploci ne ide preko 500MHz.Za obicnog(ne bas toliko zahtevnog) korisnika postizanje tog FSB-a je odlicno.

Pata cip radi ok iako je via :d , mada sam presao na sata optiku i pata je radio ok, ne vidim nikakvu razliku trenutno via pata vs. ich8 sata. 500 Mhz izgleda nije do ploce nego do procesora al otom potom videcemo plocica za te pare je bomba.

da potvrdim da za sada ni kod mene nije bilo bas nikakvih problema sa optikom na 965pt.

ja se jos nisam igrao sa o/c-om, jedino sto sam za sada probao je da u biosu ukljucim automatski seting za overklok (v12), cime je frekvencija procesora podignuta na 2GHz za E6300.

pitanje za dekaru: da li da se igram sa overklokom u biosu ili preko one aplikacije u windowsu? i da li da podizem istovremeno frekvenciju i cpu i memorije, i da li postoji nacin da se frekvencija unese brojcano, umesto da se u win-u podize megaherc po megaherc?

inace, ako nekoga zanima, sama instalacija ploce je protekla jednostavno k'o pasulj - ubacio plocu u kuciste, ubacio cpu i mem, nakacio ostale komponente, prikljucio napajanje, ukljucio u struju i sve radi super-stabilno na onih 2GHz :D

Poslednja izmena:
a inace, negde na netu (pokusacu ponovo da nadjem pa cu da prilozim) neki lik je imao wall na svom c2d na oko 500MHz, i resio je problem podizanjem voltaze na 1.8V. meni licno nije jasno zasto bi visa voltaza razbila fq-wall, ali tako on kaze. postigao je na ovoj ploci nesto oko 4.3GHz.

pitanje za dekaru: da li da se igram sa overklokom u biosu ili preko one aplikacije u windowsu? i da li da podizem istovremeno frekvenciju i cpu i memorije, i da li postoji nacin da se frekvencija unese brojcano, umesto da se u win-u podize megaherc po megaherc?

Stavi za memoriju delilac 533 i to ti je 1:1 mem/fsb pa teraj polako prvo iz biosa na neku sigurnu vrednost pa onda jos malo iz wina i tako u krug dok ne nadjes optimalne vrednosti, a to dokle ces da stignes zavisi od mnoooogo stvari.

A taj biostarov software ja ne koristim, vec dobri stari clockgen sa pll-om ICS 9PLRS509.

a inace, negde na netu (pokusacu ponovo da nadjem pa cu da prilozim) neki lik je imao wall na svom c2d na oko 500MHz, i resio je problem podizanjem voltaze na 1.8V. meni licno nije jasno zasto bi visa voltaza razbila fq-wall, ali tako on kaze. postigao je na ovoj ploci nesto oko 4.3GHz.

Pa onda ima najbolji rez na Biostaru, verovatno nisi dobro video da je 4.3Ghz, bar ne na ovoj ploci jer tu FSB mora preko 610, a to je mozda i nemoguce za Biostara, trenutni rekord je oko 620 al cini mise na Asusu.

Pa onda ima najbolji rez na Biostaru, verovatno nisi dobro video da je 4.3Ghz, bar ne na ovoj ploci jer tu FSB mora preko 610, a to je mozda i nemoguce za Biostara, trenutni rekord je oko 620 al cini mise na Asusu.

Video sam neki nebuloza fsb na biostaru ali sa ln2 , ne mogu da se setim gde, proguglajte ...

pokusao sam da izguglam, ne mogu da nadjem, prilicno sam siguran da je bio tforce 965pt. nije ni bitno. evo, ja sam se podigao na 2.34GHz :d

moze li mala pomoc za o/c pocetnika: koje voltaze su bezbedne? memoriju drzim na 2.1V/667 (nema hladnjak, specifikovana je kao 667), proc na 1.4V/FSB333.

moze mala pomoc oko voltaza? dokle smem da ih dizem za cpu? da li je za mem ok da stavim na 2.2V? inace, temp cpu ne ide preko 33C...

Poslednja izmena:
moze mala pomoc oko voltaza? dokle smem da ih dizem za cpu? da li je za mem ok da stavim na 2.2V? inace, temp cpu ne ide preko 33C...

Temperaturu meri coretemp-om, a MAX voltazu nasteluj tako da ti pri max opterecenju tj nekoliko sati dual prime ili orthosa temp ne prelazi 65C, a za memoriju ces morati sam da isprobas.

dekara, evo, trenutno mi je memorija na 832MHz (nisam se ni nadao da moze :D), ali gde da podesim ono sto si mi rekao - delilac 1:1 - da startujem iz bios-a tako sto cu imati setting za memoriju 533, a za cpu 266, je li to?

skinuo sam clockgen i reklo bi se da mi je ratio "zalepljen" na 1.25...

Poslednja izmena:
dekara, evo, trenutno mi je memorija na 832MHz (nisam se ni nadao da moze :D), ali gde da podesim ono sto si mi rekao - delilac 1:1 - da startujem iz bios-a tako sto cu imati setting za memoriju 533, a za cpu 266, je li to?

skinuo sam clockgen i reklo bi se da mi je ratio "zalepljen" na 1.25...

Tako je, cim postavis delilac za mem 533 to znaci da je odnos fsb i mem 1:1 bez obzira na vrednost fsb-a, znaci vazi za sve vrednosti fsb-a kako 266 tako i 500 :D .

A taj ratio od 1.25 ti je odnos od 4:5 tj 667 u biosu a imas i odnos 2:3 to je 800 u biosu.

Tako je, cim postavis delilac za mem 533 to znaci da je odnos fsb i mem 1:1 bez obzira na vrednost fsb-a, znaci vazi za sve vrednosti fsb-a kako 266 tako i 500 :D .

A taj ratio od 1.25 ti je odnos od 4:5 tj 667 u biosu a imas i odnos 2:3 to je 800 u biosu.

aaaa! hvala :D sacu da ga kloknem :d da li da odmah probam sa skokom u clockgenu 400Mhz?

e, hvala. valjda zato mi nije uspelo, smrz'o se lol

sacu da probam povecanje u malim porcijama. startujem sa setovanjem bios-a fsb=333.

inace, ploca ocitava voltaze nort/south bridge=1.47V, ddr=1.99 (iako sam u ubiosu odabrao 2.1V). cpu core jos uvek na 1.4 u biosu, ne znam koliko je realno.

fsb=350, jos se nije smrzo.

izmena: na 356 se smrzava. moracu da unesem rucne tajminge za memoriju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno