Šta je novo?

Biostar ploce ?

I ja bih voleo chuti nesto vishe o njima.
Nisam citako neki opis o njima vishe godina !

Poslednja izmena:
Da li na Biostar 965PT memorija moze da radi na manjem taktu od FSB-a kao kod GA ploca?
Da li je neko uzimao ovu plocu i kakvi su utisci sa njom(znam da se dobro klokuje, ali kakav je bios, kako se ploca ponasa pri u normalnom radu, da li ima problema kao sto asus p5b deluxe ima sa jmicronom isl)

nabavio sam plocu (965pt), sutra/preksutra mi stize procesor i memorija, pa cu nesto da napisem na ovu temu. do tad, lepo bi bilo videti nekoga ko se vec "igrao" sa njom...

Ok, kada isprobavas probaj sledece:
1.Da li mozes da memoriju podesisi da radi ispod takta FSB-a?
2.Da li iako je FSB mali mozes da memoriju poteras na veci takt od trenutnog takta FSB-a?
3.Ako mozes probaj kako rade opticki uredjaji na onom dodatnom via kontroleru tj. da li se ponekada desava da uredjaj udje u pio mod kada mu stavis neki cd/dvd sa kojim ce se isti muciti sa citanjem?

pnjaf, da li mozes malo vise da kazes o razlikama izmedju tforce P965 DeLuxe, tforce P965, i tforce 965PT? kako sam ja razumeo, 965PT je isto sto i P965 DeLuxe, samo sa ich8 umesto ich8r southbridge, ali sta je onda tforce P965?

Ne znam za p965, a sto se tice razlike izmedju PT i Deluxe to je to sto si i sam rekao. Ne znam kada ce neko testirati plocu od ljudi koji su je uzeli, valjda svi cekaju proceve, da su ih probali kontam da bi vec bilo u OC sobi. Ja sam oglasio svoju masinu (cpu,mb,mem i cooler) na PCBerzi pa ako prodje prodje, kontam da uzmem biostara 965pt i e6300 ...

Poslednja izmena:
Znam gledao sam taj sajt kao i jos par.

Prvo pitanje sam postavio zato kada bi recimo uzeo neki c2d i ako memorija ne bi mogla da radi manje od takta FSB-a tada bi mi o/c ogranicavala ova memorija sto imam.A ako bi prelazio na c2d ne verujem da bi imao i pare da menjam memoriju.

Drugo pitanje sam postavio zato sto imam celeronD352 koji radi na FSB 133 i pitam se da li bi onda bez njegovog klokovanja memorija mogla da radi na recimo 667 ili 800MHz.Na trenutnoj ploci memorija mi ne moze raditi na 800 ne zato sto ne moze vec zato sto bi trebalo da mi cpu radi na FSB200(4.8GHz) a cpu to ne moze, barem na ovoj mojoj trenutnoj ploci.Naravno ako ne klokujem cpu memorija moze raditi od FSB(133 pravi takt 66) do (533-pravi takt 266), a za vise mora o/c procesora da padne.Ovo pitam za slucaj da kupim tu plocu a da kasnije kupim c2d.

Trece pitanje postavljam zato sto su gomila ploca sa VIA cipsetom imale slicne probleme, pa su se ljudi zalili kako im pucaju diskovi, sporije se rezu diskovi i to sve zato sto im uredjaji rade u pio modu.Naravno brisanjem grane i ponovnim instaliranjem se sve vraca na normalu, ali ja sam navikao da te probleme nemam i ne bih bas voleo da i o tome moram da razmisljam.

Ne znam kada ce neko testirati plocu od ljudi koji su je uzeli, valjda svi cekaju proceve, da su ih probali kontam da bi vec bilo u OC sobi. ...

Probali su probali, samo su procesori dosli sa fsbwall-om na ~500
, pa da ne izbacujem neke smesne rezove bolje da cutim, videcemo poigracu se sa jos nekoliko proca u sledecih 2 nedelje pa cemo videti sta i kako moze.

p.s. Ako nekoga zanima ove su bile sa C2 rev. (prva tura) da zna onaj ko je tad uzeo

Poslednja izmena:
, pa da ne izbacujem neke smesne rezove bolje da cutim, videcemo poigracu se sa jos nekoliko proca u sledecih 2 nedelje pa cemo videti sta i kako moze.

p.s. Ako nekoga zanima ove su bile sa C2 rev. (prva tura) da zna onaj ko je tad uzeo

Jel imas neki celeron pa da probas kako ploca radi sa njim tj. da li moze da mwmorija radi na 800 iako je cpu neoverklokovan.Pise na anandu da se takt memorije moze birati na 533/667/800 i auto, ali opet u pitanju je celeron i pitanje je kako bi se ploca sa njim ponasala i da li bi dozvolila rad memorije na 800 iako je FSB samo 133.Znam da nije zanimljivo testirati takvu plocu sa celeronom, ali ako imas prilike da probas...

Nego fsb od 500 je odlican, i ne razumem zasto bi onda bili smesni rezultati ili ja nesto nisam dobro shvatio?

Poslednja izmena:

misko, pa jesi li dosegao ~500x7=~3500Mhz?

Trece pitanje postavljam zato sto su gomila ploca sa VIA cipsetom imale slicne probleme, pa su se ljudi zalili kako im pucaju diskovi, sporije se rezu diskovi i to sve zato sto im uredjaji rade u pio modu.Naravno brisanjem grane i ponovnim instaliranjem se sve vraca na normalu, ali ja sam navikao da te probleme nemam i ne bih bas voleo da i o tome moram da razmisljam.
znam da su nekada socket A ploce pravile takav problem, ali se resavalo podesavanjem u biosu, valjda tako sto se manuelno zada CD setting, ili mozda tako sto se naprosto u biosu setuje da nema uredjaja, pa se pusti da windows sam rukuje optikom. u svakom slucaju, stos je bio da se onemoguci da ploca preko biosa automatski setuje optiku.

dekara, a da li je moguce regulisati frekvenciju memorije odvojeno od cpu, tj. da li je moguce nagurati procesor na preko 3GHz, a da se memorija vozi na 667MHz?

odnosno, da li je moguce uspostaviti odnos frekvencija na sledeci nacin // mem/cpu = 3/2 ? tako bi, valjda, bilo moguce da memorija radi na 667MHz umesto 1GHz, a da procesor (mnozilac 7) bude na 3.5GHz (500x7).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vidi ti njih zestoke o/c, pre im je i 450 bilo dovoljno, a sada osecam da bi im i 600 bilo malo :D

Nego posto vidim imas plocu o kojoj se ovde komantarise mogao bi da malo opises kako se ista ponasa isl...

Kad je to 450 bilo dovoljno :trust: :d .
Pa utisci su svezi jos uvek, zato se ne izjasnjavamo, ali nema tu sta mnogo da se prica, rezultati dovoljno govore, stabilna je na 450 za svaki dan.

Kad je to 450 bilo dovoljno :trust: :d .
Pa utisci su svezi jos uvek, zato se ne izjasnjavamo, ali nema tu sta mnogo da se prica, rezultati dovoljno govore, stabilna je na 450 za svaki dan.

koliko se greje na 450?mislim ploca tj. nb

dekara, a da li je moguce regulisati frekvenciju memorije odvojeno od cpu, tj. da li je moguce nagurati procesor na preko 3GHz, a da se memorija vozi na 667MHz?

odnosno, da li je moguce uspostaviti odnos frekvencija na sledeci nacin // mem/cpu = 3/2 ? tako bi, valjda, bilo moguce da memorija radi na 667MHz umesto 1GHz, a da procesor (mnozilac 7) bude na 3.5GHz (500x7).

Na zalost ne moze manje od 1:1 odnosa.

Pa greje se, mada joj ne treba veliki napon za 450.

pa to za napon je odlicna vest s'obzirom na cenu ploce!jos kad bi imao neko da je probao sa e6600 jer sam nesto u fazonu da uzmem e6600 a da ustedim razliku na ploci (ranije sam bio u fazonu e6400 i 180-200e ploca ovako bih za isti kes uzeo e6600 i biostar)

hvala. znaci, mogu da se nadam brzini od oko 2.8GHz... ni to nije lose za nas mlade :d

Pa mozes, samo treba naci ram koji "oce" na 800-900 i nema problema.

ivke76 je napisao(la):
pa to za napon je odlicna vest s'obzirom na cenu ploce!jos kad bi imao neko da je probao sa e6600 jer sam nesto u fazonu da uzmem e6600 a da ustedim razliku na ploci (ranije sam bio u fazonu e6400 i 180-200e ploca ovako bih za isti kes uzeo e6600 i biostar)
Pa dobra je ideja u svakom slucaju, strpi se jos neki dan bice iskustava i sa 6600.

Poslednja izmena:
na anandu su bas komentarisali da se ploca odlicno ponasa sto se tice grejanja, i da njen pasivni hladnjak vrlo dobro vrsi posao, i po tome su je izdvojili od ostalih ploca sa 965 cipsetom.

Poslednja izmena:
na anandu su bas komentarisali da se ploca odlicno ponasa sto se tice grejanja, i da njen pasivni hladnjak vrlo dobro vrsi posao, i po tome su je izdvojili od ostalih ploca sa 965 cipsetom.

Ti na Anandu su pijani ili ko zna sta :), ploca ima relativno smesan hladnjak (ma sta relativno, iskreno nikad smesniji) na NB, medjutim nije joj potrebno nista preko jer moze dosta visoko sa def voltazama, sto se samih voltaza tice ploca overvoltuje u nekim slucajevima, npr ako izaberes u biosu 1.55 za vmch dobices u stvari 1.8+, ja sam cak stavljao i neke modovane BIOS-e koji imaju 1.8 vrednost i ko zna koliko je tad bio vmch, takodje nekima ploca overvoltuje i sam CPU i to je mislim jedina 965 ploca, npr. Asus je poznat po tome sto undervoltuje i to undervoltuje debelo.

E sad zasto je 500fsb slabo, prvo ako nema fsbwall 6300 moze i 3.8+ na vazduhu za slikanje i spije, ram imam koji moze, i ploca moze sigurno preko 550, medjutim proc ima fsbwall na 500 i sta vredi sto mi je na 3150 na 1.35 stabilan ko stena kad mi je max multi 7x. Inace ploca nema podesavanje multija u bios-u nego mora u win-u. Izuzetak su otkljucani procesori

E sad je izmislio toplu vodu. Pa kad bi mogao da se okljuca, to bi bila loodnica, ne treba ti veci fsb, samo stavis veci mnozilac i vozis, a svi primerci se lepo oc. Nego, da li ste probali ove Biostar sa npr Kingston ddr2 modulima, ja imam 2x1GB 5300 module, pa me interesuje koliki oc mogu da ocekujem sa 6300 i ovom plocom?

E sad je izmislio toplu vodu. Pa kad bi mogao da se okljuca, to bi bila loodnica, ne treba ti veci fsb, samo stavis veci mnozilac i vozis, a svi primerci se lepo oc. Nego, da li ste probali ove Biostar sa npr Kingston ddr2 modulima, ja imam 2x1GB 5300 module, pa me interesuje koliki oc mogu da ocekujem sa 6300 i ovom plocom?

Probah ja neke Kingstone PCS ili promos sta vec bese, jako jako slabo su se pokazale.

Nazad
Vrh Dno