Šta je novo?

Biostar ploce ?

Kratko obavešetenje za buduće vlasnike Biostar 965 pt ploča, naravno za one koje hoće da značajnije overklokuju C2D - ne kupiti Geil 6400, 800 Mhz Value ram (2x512) jer ploča i ram se baš ne vole na fsb:ram 1:1 a ni na ostalim deliocima baš nešto

Ja sam probao Corsair 5300 CL5, i OCZ Platinum 6400 CL4, nijedna ni druga nece preko 350MHz. Probao sam da stavim na automatic overclock V12 i clock je bio 2.1GHz a a memorija je radila na 460MHz sa nekim cudnim odnosom (mislim da je bio 2:3). Da li neko moze da stavi malo detaljnije uputstvo za overclock Biostarove ploce, jer ne mogu da se pomirim sa tim da i sa dobrom memorijom ne mogu da ga kloknem preko 2.4GHz i vise bi voleo da sam ja negde pogresio kad sam ga klokovao u biosu. Inace nisam upgrejdovao bios.
Pozz :wave:

@nikolas61
Kad stavim da mi je memorija na 533Mhz i menjam CPU freq u biosu on automatski stavlja da je odnos 1:1, zar ne? Ja nemam u biosu opciju, il je nisam video, gde se namesta odnos CPU:MEM. Cak sam video da neki spominju da treba da se menja napon NB/SB, sto ja nemam u mom biosu a video sam u uputstvu da za plocu da postoji ta opcija.

HA HA HA!

sa novim biosom ploca se iz prve digla na 400, iako imam djubre samsung 667 memoriju :D :D :D

Dobar je novi bios

Evo me. Sinoć mi je bio Matthias pa smo ubacili novi bios. Stvarno nismo imali enough time za neke ozbiljnije testove (šta ćeš radni ljudi, razne obaveze a i treba ustati ujutru u šest ) Prvi utisci su dobri, odmah je proradio na 400, voltaže sve dignute za po jedan stepen. Ali nisam se dao oduševiti jer se i sa prošlim biosom digao iz prva pa je posle pukao :mad: Onda smo išli na 420 i to je proradilo. Onda na 450 ali to je izgleda previše (za moju memoriju). Onda smo smanjili na 430 pa je opet proradilo. Naravno stabilnost je veoma diskutabilna jer smo u nedostatku vremena samo jedan 3d mark 2005 propustili na brzinu uspešno. Uglavnom vidi se konkretan napredak u odnosu na prethodni bios :) A ovih dana ću (nakon reinstaliranja mog raspadnutog windowsa) se poigrati malo ozbiljnije sa stabilnošću i nekim detaljima. Toliko mogu za sada da vam kažem :wave:

Nazad
Vrh Dno