Šta je novo?

Biostar ploce ?

e, ovako. sada sam siguran da mi se sve lepo klokuje, memorija ide na preko 400, a procesor bi po definiciji stvari trebao da ide preko 350. znaci da sada treba malo ceprkati po vrednostima timing-a za memoriju ili slicno. dekara, da li si koristio default bios koji ide uz plocu, ili si ga flashnuo? naisao sam na nekoliko mesta da su ljudi na 965pt stavljali bios za p965 deluxe, i on im se pokazao kao zgodan za premoscavanje 'nesigurnih zona' (upravo oko 350 i vise).

dekara i misko, da li mogu da se nadam da cete napisati nesto opsirniji post o oc-ovanju ove ploce?

inace, primetio sam jedan bag (ako je to uopste bag): kada se u biosu podesi mnozilac na 1:1, a cpu setuje na neku "cudnu" vrednost, npr 347MHz, clockgen ne ume da ocita frekvenciju cpu/mem, pa stavi upitnike za te vrednosti, a klizac je na maksimumu. meni ovo lici na nesavrsen bios...

e, ovako. sada sam siguran da mi se sve lepo klokuje, memorija ide na preko 400, a procesor bi po definiciji stvari trebao da ide preko 350. znaci da sada treba malo ceprkati po vrednostima timing-a za memoriju ili slicno. dekara, da li si koristio default bios koji ide uz plocu, ili si ga flashnuo? naisao sam na nekoliko mesta da su ljudi na 965pt stavljali bios za p965 deluxe, i on im se pokazao kao zgodan za premoscavanje 'nesigurnih zona' (upravo oko 350 i vise).

dekara i misko, da li mogu da se nadam da cete napisati nesto opsirniji post o oc-ovanju ove ploce?

inace, primetio sam jedan bag (ako je to uopste bag): kada se u biosu podesi mnozilac na 1:1, a cpu setuje na neku "cudnu" vrednost, npr 347MHz, clockgen ne ume da ocita frekvenciju cpu/mem, pa stavi upitnike za te vrednosti, a klizac je na maksimumu. meni ovo lici na nesavrsen bios...

Nema tu nikakvog bug-a sa clockgen-om. Odes na pll setup i iz padajuceg menija izaberes ICS 9PLRS509, pritegnes read clock i proveri onda sta se desava sa ocitavanjima ;) .
Svi rezovi su sa poslednjim oficijelnim biosom koji je stigao uz plocu.
Sto se tice uputstva za oc biostara, ova ploca se ne razlikuje po tom pitanju od drugih ploca tako da ce ti pomoci bilo koje uputstvo koje nadjes, a bar na ovom forumu ih ima.
Ocitavanje napona na memoriji u biosu je prilicno tacno, to je provereno unimerom a za ostale napone ne znam jos uvek.
Probaj da ga boot-ujes na 400 a mem olabavi na 5-5-5-15 i digni napon na mem na 2.2v.

Još uvek niko nepriča o Biostar TForce N570 ploči, pošto ova mene zanima najviše, kao i neka value rešenja. Kakav sa iskustva?

to je prvo sto sam uradio kada sam skinuo clockgen, i on je sve lepo upamtio, redovno mi se prikazivalo to 9PLRS509 u setup-u clockgena. medjutim, kada startujem sa neke manje ortodoksne frekvencije za cpu, u njemu su mi se prikazivali ti upitnici, i pored toga sto je sve lepo odabrano. hvala za ostale savete.

to je prvo sto sam uradio kada sam skinuo clockgen, i on je sve lepo upamtio, redovno mi se prikazivalo to 9PLRS509 u setup-u clockgena. medjutim, kada startujem sa neke manje ortodoksne frekvencije za cpu, u njemu su mi se prikazivali ti upitnici, i pored toga sto je sve lepo odabrano. hvala za ostale savete.

Pa ako ne ocitava dobro, ponovi postupak ako stoji ICS 9PLRS509 pritisni read clocks pa onda pogledaj.

Probali su probali, samo su procesori dosli sa fsbwall-om na ~500
, pa da ne izbacujem neke smesne rezove bolje da cutim, videcemo poigracu se sa jos nekoliko proca u sledecih 2 nedelje pa cemo videti sta i kako moze.

p.s. Ako nekoga zanima ove su bile sa C2 rev. (prva tura) da zna onaj ko je tad uzeo
misko, ja imam rev. b2 stepping 6. sta to uopste znaci?

aha, hvala, i ja imam istu reviziju ploce. ipak, zna li neko nesto o revizijama c2d-procesora?

Pitanje za Miška, Dekaru i bilo koga ko ima iskustva sa 965 pt (de luxe) pločom u vezi memorija koje ste probali. Pitam jer planiram Corsair 667, a danas sam video da su na sajtu H Enthusiasts probali sa Corsair 8000 nekom a nije htela preko 375 fsb pa su onda uzeli istu OCZ kao neki lik na nekom drugom sajtu pa su dogurali do 500. Mislim bezveze bih se osećao da imam Corsair a da radi kao neka dosta jeftinija pa vas molim da bacite ovde neka iskustva sa memorijama koje ste probali dda svi vidimo :)

probano sa obicnom samsung 667 memorijom koja se klokuje na preko 830 (415) na ovoj ploci (kada je odnos 5/4), ali isto tako nailazim na cpu-wall na tacno 342MHz. na tom taktu sve radi super-stabilno, a na 343 ploca odbija da se butuje.

moja pretpostavka je da ako se oc-uje 667 memorija, da je potrebno rucno uneti cas/ras itd vrednosti i to tako da odgovaraju memoriji. meni jos uvek nije uspelo iako nabadam vec neko vreme, pa zato molim nekoga od baja da mi malo pomogne: sama memorija je deklarisana da

na 200 mhz ima tajminge:
3.0-3-3-9-12

na 266
4.0-4-4-12-16

na 333
5.0-5-5-15-20

ja sam pokusavao da joj na 400 dodelim:
5.0-6-6-15-18 i
6.0-6-6-18-18
nece ni da cuje :bottle: a ako se iz windowsa klokuje sa 333, ona na preko cetristo zadrzava tajminge za 333, medjutim nece da se butuje ako vrednosti za 333 unesem rucno u bios i startujem sa 400. sta da radim?

Poslednja izmena:
Pitanje za Miška, Dekaru i bilo koga ko ima iskustva sa 965 pt (de luxe) pločom u vezi memorija koje ste probali. Pitam jer planiram Corsair 667, a danas sam video da su na sajtu H Enthusiasts probali sa Corsair 8000 nekom a nije htela preko 375 fsb pa su onda uzeli istu OCZ kao neki lik na nekom drugom sajtu pa su dogurali do 500. Mislim bezveze bih se osećao da imam Corsair a da radi kao neka dosta jeftinija pa vas molim da bacite ovde neka iskustva sa memorijama koje ste probali dda svi vidimo :)

Mislim da nije problem sa ramom, nego sa kombinacijom ram-ploca-proc i upotrebljenih delilaca, prvo ploca se ne budi sa sub 400fsb-om sa 1:1 deliocem sa svakom memorijom a trebalo bi jer svaki ram bi morao da radi npr. 350 cl5-5-5 (pricam za ram koji je u prodaji trenutno, ne neki anticki ddr od pre 1.5 god) Znaci treba testirati ako je ikako moguce kombinaciju ploca-memorija-proc i to malo duze se igrati da bi se ispitale sve kombinacije, meni cak sa Team Xtreemom (Micron D9 GMH) i sa Kingstonom (D9 GKX) nece da bootuje sa svim vrednostima delilaca kad je fsb ispod 400, a u principu bi trebalo (naravno kad je ram ispod 600Mhz-a)

Pa da, to je malo problematično što neće ni ispod 400fsb sa 1:1 da proradi ***. Sve se onda svodi na 100 pokušaja sa određenom memorijom a možda bi proradila iz prve samo da je druga mem. Zato sam ja hteo da izbegnem "mučenje" pa da ubodem istu mem koju je već neko probao, namestim iste parametre pa bi to 99 posto proradilo jer je i proc i ploča ista ali izgleda to baš neću uspeti jer kao prvo ti imaš Team Xtreeme mem (ja još nisam čuo za tu :) ) i Kingstona sa Micron D9 i sumnjan da to može kod nas da se kupi ovih dana a nisu ni jeftina pretpostavljam. Ja ako nabavim Corsair napisaću nešto o ponašanju iste sa P965 pt. U ponedeljak kupujem ploču a za mem ću videti. Jedino ne znam šta ću ako ne bude Corsaira šta onda uraditi? Kingmax 667? PQI 667? Šta kažete?

@LowRadiation- Na žalost ne mogu ti pomoći jer sam ipak samo početnik u klokerskim vodama

hvala vam na odgovorima. kod mene memorija hoce 'ladno da ide preko 400 (trenutno radi na 427 zbog mnozioca 4/5, fsb=342), ali ne mogu da nateram sistem da se izbutuje preko 342, ni kada je odnos 5:4, ali ni kada je 1:1. da stvar bude ruznija, nece ni preko 400 MHz za cpu, sto bi i po miskovoj i po tvojoj prici moralo da se desi. ja ipak verujem da je setovanje memorije to koje pravi problem, naprosto ne mogu da verujem da sam c2d ima fq-wall postavljen tako nisko.

Poslednja izmena:
Dekara jel ploca nesto modovana i jel moze na PM gde si je uzeo? Iz HH sobe ili od uvoznika direktno?

inace, brljajuci po netu saznao sam da biostar proizvodi ovu plocu i za albatron (pxp965), a na albatronovom sajtu je noviji bios za nju, iz novembra meseca, i koji navodno nudi bolju stabilnosti memorije.

'Bem ti zivot, ti stvarno satires ove procesore!!! :zgran:

Koji god ti dopadne saka, bez nekih jakih 90% overkloka ga ne ispustas iz ruku!

SVAKA CAST! :Klanjanje

Hvala, hvala.
Sta cu kad volem da se igram :d, a sve ovo je postignuto na "bednih" 1.5v :p .

:wave:

ccccc
moj je L628A812.....al' dzabe kad ova VIA ne moze preko 290....

dekara i misko, da li ste dosli do nekog zakljucka kakav tip memorije (ili koju memoriju) bi trebalo upariti sa ovom plocom, da bi sve bilo overklokabilno i kako treba?

nema pravila ploca u principu guta bilo sta od rama. Sa micronima mozes ocekivati ozbiljan oc, ako te to ne zanima/nemas para uzmi sta nadjes, svaka memorija ce opustena hteti na ~400 za svaki dan, a to ti je dovoljno sem ako ne zelis 6300 da overis preko 3ghz-a. Ako imas jaci proc tim bolje.

pa, ja imam neki samsung 667, ali ne mogu da preskocim 342MHz nikako u fsb 1:1, a memorija hoce na 420 kada je odnos 5:4. e sad, nije da mi smeta, radi mi sve super-stabilno, pa cu verovatno u nekom trenutku da zamenim memoriju kada pozelim jos jaci overklok za 24/7.

cisto me zanimalo da li imate neki odgovor, da ne lutam. znaci, da se skoncentrisem na trazenje mikrona kada budem kupovao?

Vrh Dno