Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024 / 2025 / 2026)

Ukoliko ima akcije, na račun za akcije, ako nema, na tekući ili namenski u PŠ sutra (bio do bankomata, nije uplaćeno i na Trezoru ne stoji da je uplata obavljena).

Ja ću u nekom trenutku morati do banke, jer taj račun na koji su legle pare nikad nisam koristio, pa ne mogu ni da preusmerim novac za nekoga, niti da ga podignem na bankomatu.
A da ga se odreknem neću, iz principa, jer ionako ja kao poreski obveznik to plaćam iz svog džepa sa sve kamatom.

Jasno. Ako već ideš do banke i imaš kojim slučajem rešenje o nasleđu gde su pomenute besplatne akcije, ponesi i to pa podigni sve što te sleduje.

Meni i dalje nije leglo a imam i studenski i racun plus

Radi aplikacija, novac stigao.
Radi ali očajno sporo u ovom momentu. Što je naravno i za očekivati.
Legla uplata na akcionarski račun, pola ide kao donacija studentima a pola donacija mojoj malenkosti na pivo.

Jasno. Ako već ideš do banke i imaš kojim slučajem rešenje o nasleđu gde su pomenute besplatne akcije, ponesi i to pa podigni sve što te sleduje.
Naravno, imam od pokojne supruge, jasno naznačeno u rešenju, sin i ja po 50%.

• Like
Reagovanja: uji
Meni i dalje nije leglo a imam i studenski i racun plus
A zašto oba? Šta god da mi padne na pamet kao razlog za zadržavanje Računa PLUS uz besplatan studentski, ipak mi odmah padne i bolja i/ili jeftinija alternativa.

Sutra ide tebi.
Ili prekosutra, ili nakosutra. Naizgled nema pravila, a i danas navode da su već isplatili preko pola miliona prijavljenih, pored svih skoro četiri i po miliona akcionara.

Proverih sinoc u 23:45h i vec je bilo uplaceno 6k, a danas jos nisam ulazio u aplikaciju, da vidim da li je uplaceno i na racun na kojem imam ovlascenje, jer izgleda da mi ne rade notifikacije, pa da istestiram.
Skoro su bile neke uplate, pisao sam vec, a notifikacije nisu stizale, sve je podeseno kako treba, sto se tice prijema...🤨

Inace, evo vec je proslo 40-ak dana od otvaranja racuna i jos uvek nema sms-a da je gotova Dina.
Ne znam koliko se ceka na karticu u BPS...🤔

Мени апликација још увек не ради, баш да видим да ли ће се појавити на неком од рачуна, јер иначе не леже никаква дивиденда, нешто мислим да морам у пошту, јер сам тамо раније подизао дивиденду .

Imam original rešenje o ostavinskoj raspravi i kopiju rešenja.
Da li da se mlatim i idem kod notara ili da im odnesem original na uvid i običnu kopiju, šta misliš?

Imam original rešenje o ostavinskoj raspravi i kopiju rešenja.
Da li da se mlatim i idem kod notara ili da im odnesem original na uvid i običnu kopiju, šta misliš?
Ono što sam saznao iz medija je da se dokument nosi na uvid i skenira. Zato što su ranije postojali navodi da akcije bi trebalo da se preknjiže i šta već, na kraju tako je objavljeno da je samo po osnovu rešenja dovoljno, pošto konkretno ova isplata ima ročnost do 1.9.2027. kada se sav neisplaćeni novac vraća.

Pre pola sata sam, posle nekoliko pokušaja, uspeo da podignem (doduše otežano uz velike pauze) po 6k i sa svog i računa po kojem sam ovlašćen.

Ali koja glupost, nasledio sam oceve akcije koje sam prebacio na sebe.
A sad opet moram da idem u PS da bih podigao pare jer se one i dalje uplacuju na prvobitni racun za koji ja nemam uvid ni pristup.
Pa sto sam uopste placao prenos akcija..??
Nisam siguran ni da li dividende (ili bolje "dividendice"😆) uopste uplacuju na moj racum ili i one "lezu" na stari.
Inace app radi vrlo usporeno, ali radi.

Ako si akcije prebacio na sebe, dividende se uplaćuju na tvoj račun - barem je tako kod mene, nasledila sam akcije od majke.
Što se ovih 6000 tiče tu važe drugačija pravila igre, mora da se ide u PŠ sa rešenjem pa ako ga prihvate super, ako ne prihvate onda se priča komplikuje i gubi sportski karakter.

Meni uplatili na studentski, zanimljivo, iako imam i neki stari namenski iz 2020. godine. Super, dakle mogu i njega da gasim kad budem otišao devizni da gasim, čisto da predupredim fantomske uvećavajuće rezervacije i na njemu. 🤣

Ja imam studentski i račun plus koji mi miruje. Uplaćeno je na račun plus (ode 350 din za održavanje 😀)

U mojoj lokalnoj pošti ostali bez para u prva 2 sata. U drugoj takođe.

Čitam po društvenim mrežama iživljavanja nad ljudima koji čekaju u redu da podignu ovih 6.000 i nije mi jasno koji je poriv u pitanju? Zašto? U pitanju je novac svih nas građana, ljudi samo čekaju da uzmu ono što je inače njihovo. Odakle potreba za iživljavanjem i pražnjenjem sopstvenih frustracija tamo gde za to nije mesto.

Većina ljudi nije svesna kako funkcionišu javne finansije, pa misle da su novac dobile od jedne persone, ali to je možda druga tema. Više bih se pitao zašto redovi i zašto samo jedna banka, a ne kao za vreme korone gde je svako mogao da dobije novac na svoj račun u bilo kojoj drugoj banci.
BPŠ je u kolapsu i inače, a sada je praktično neupotrebljiva za svoje primarne korisnike.

Verovatno im je u interesu da što manje ljudi uzmu pare brzo i da ih to što manje lošta. Ja sam upravo saznao da treba da dobijem još nekih 2000 koje nisam uzimao prethodno. Sada idem do lokalne pošte da vidim ima li para. Juče nije bilo posle par sati a nema puno ljudi.

Čitam po društvenim mrežama iživljavanja nad ljudima koji čekaju u redu da podignu ovih 6.000 i nije mi jasno koji je poriv u pitanju? Zašto? U pitanju je novac svih nas građana, ljudi samo čekaju da uzmu ono što je inače njihovo. Odakle potreba za iživljavanjem i pražnjenjem sopstvenih frustracija tamo gde za to nije mesto.
Неколико пута сам видео да се службеници бпш иживљавају над пензионерима, стварно невероватно понашање

Nazad
Vrh Dno