Šta je novo?

[A1] Kucni net

@peja @scylla
Hvala! Nisam znao da može da se naruči preko neta. Da li neko zna da li kao i ranije kućni net ruter ostaje kao vlasništvo korisnika koji može da se otkupi za 1 RSD ili to sada više nije moguće. Po onome što sam pročitao na sajtu u paketu A1 kućni net 50 može da se odkupi za dinar ali u paketu A1 kućni net 100 stoji da se dobija samo na korišćenje. Da li je to validna informacija?

I konačno da li bi trebalo da uzmem ovaj jeftiniji od 50 mbit u sekundi ili 100? Da li oba podržavaju 5g (100mbit/s podržava), pošto su želje moje majke vrlo male i svode se na gledanje televizije i eventualno malo youtube-a i brauzera, Da li bi možda bilo dovoljno i 50 mbit/s (što A1 kaže da bi većina korisnika imala 25 Mbit/s), da li je to dovoljno da televizija nema pikserizaciju i artefakte i kočenja, što je ovde ključno. Hala .v

5G ruter se dobija samo na korišćenje.
25Mbps je puna kapa za 1080p stream koji je 6-7Mbps.
Ali i za istovremeno korišćenje YT i sl. bi bilo poželjno 50Mbps.

Owim#
Ako si mts korisnik koristi multi sim opciju za ruter.Pisano je već kako i kako.
Ako si na pripejdu,saberi se i oduzmi koliko i šta u odnosu na A1 kućni net,ako bi prešao na postpejd.

@owim
ako imaš eSIM, možeš besplatno da probaš 5g od A1 na 15 dana:

Takođe, ako je za gledanje televizije i imaš već televiziju a hoćeš samo net, mislim da je najbolja varijanta optika ako je moguća tu kod majke. Ili yunet promo (500/250 uz statičku javnu IP za 1999, ima tema za yunet, potraži) ili da vidiš preko nekog A1 agenta popust na net 300 optiku da li možeš da dobiješ (valjda 25% na trenutnih 1999, ako sam dobro pratio teme)

@owim Paket od 50Mbps je 4G, i uz njega se dobija 4G (ili 4G+, koji agregira najviše dve frekvencije) ruter za dinar. Paket od 100Mbps je 5G i uz njega se dobija 5G ruter na korišćenje, koji agregira ~4 frekvencije.

Paket od 50Mbps može raditi na 5G signalu, ali moraš sam kupiti 5G ruter.

Nisam čitao sve što si pisao, ali ako ti treba TV paket preko A1, takođe, to se zajedno sa internetom dobija isključivo kroz duo 5G pakete, koji imaju svoje cene i uslove.

Savet - traži A1 agenta, doći će da izmeri brzinu. Potpišete ugovor, dobijaš dodatnih 25% popusta, i imaš pravo na raskid za 14 dana, jer se ovo vodi kao ugovor sklopljen na daljinu. Imam ja broj, pa mi piši u DM ako ti treba.

Citam ugovor i nije mi jasno,jel su ruteri nasi ili ne???

Prilozi

• 20260907_192603.webp
    20260907_192603.webp
    67.1 KB · Pregleda: 58
  • 20260907_192634.webp
    20260907_192634.webp
    67.4 KB · Pregleda: 58
Kao korisnik A1 5G duo paketa internet +tv, ruter 5G TP link NX520 izvlaci brzine kao i telefon jer je , trenutno 1100 Mb/s. TV radi savrseno bez stekanja.
Ruter i jedan STB je njihovo vlasnistvo.
Drugi tv mi je LG i samo instalirana aplikacija.

Specifikacije ko bude koristio NX520 :

TP-Link Aginet NX520 (NX520v) na 4G/LTE mreži spada u LTE Category 19 (Cat 19).
4G LTE Cat 19: Maksimalna brzina preuzimanja (download) do 1.6 Gbps, uz upload do 200 Mbps (podržava naprednu agregaciju nosilaca — Carrier Aggregation).
5G (Sub-6 GHz): Download do 4.67 Gbps / Upload do 1.25 Gbps.

Pozdrav svima,

Živim u okolini Beograda, gde nemam pokrivenost 5g A1. Najbliža stanica mi je oko 5,6 km vazdužnom linijom. S obzirom da sam na vrhu brda i živim u kući, verovatno bih mogao da imam zadovoljavajući kvalitet signala. 4G net pokriva moju adresu. Ovo sve sam gledao na mapi pokrivenosti.
Trenutno sam na MTS ADSL i brzina mi je max 20mbps. Tv radi ok, ali bi mi trebao jači internet.

Prijavio bih drugu adresu i uzeo 5G ruter za 5G Kućni net Duo.
Moje pitanje je da li bi mi brzina bila veća od ovih bednih 20mbps?
Da li može da se uzme na probu ruter?
Da li neko može da mi prosledi kontakt agenta ?

Hvala.

Mora da se proveri dostupnost i jačina signala na licu mesta ako nije na mapi. Ako je signal bedan ili ga nema džaba ti je da se prijavljuješ na drugom mestu, neće volšebno da se pojavi.

Naravno da je bolje da uzme 5g iako nema isti,dobija bolji ruter

Jos ako uspe da dobije zte poe ruter antenu,samo on vredi 300 evra

Hteo sam da uzmem 5G kucni net basic,na telefonu imam 5G u celom selu ali mi preko A1 sajta u proveri dostupnosti izbacuje da 5G kucni net jos uvek nije dostupan i nude samo obican kucni net.
Da li bih u poslovnici ili preko agenta mogao da dobijem 5G kucni net basic ili ne vredi?

To mislim da niko još nije dobio ovde na forumu. Još to tražiti uz lažnu adresu, teško
Dobio sam ja. Zte G5 Max spoljna poe antena i ruter za nju. Preko sajta mi je max paket nudilo 5G KućniNet Duo 300mbps+TV. Uzet 5G KućniNet Duo preko agenta sa 25 posto popusta pre desetak dana. Veoma sam zadovoljan dl brzina je uvek oko 300mbps a ul je uvek preko 50mbps.

Kako si dobio,trazio bas taj ili random ?

Uzeo bih paket samo zbog tog rutera,volim se zezati antenama,nekad satelitske

Sa tim ruterorm na pravoj visini I polozaju mogu se praviti linkovi na 4km

Poslednja izmena:
Pa rekao sam agentu da nemam bas poverenja u tu bezicnu tehnologiju. A bazne stanice su daleko od mene. Monteri su je usrafili na gredu od krova ali sam ja uzeo nosac antene i prebacio je na nju. Ima i njenu app za stelovanje signala pa sam je zarotirao u idealnu poziciju. Po defaultu je u bridge modu tako da bi u teoriji svaki ruter u koji ubodem njen lan kabal trebalo da ima internet bez nekog podesavanja.

Mora da se proveri dostupnost i jačina signala na licu mesta ako nije na mapi. Ako je signal bedan ili ga nema džaba ti je da se prijavljuješ na drugom mestu, neće volšebno da se pojavi.
Brzina preko telefona na A1 je oko 110 mbps download, 10-15 upload u proseku sve. 4g sve vreme.

Nazad
Vrh Dno