Šta je novo?

[A1] Kucni net

Meni nesto ne radi ok, stavio da vidim koliko mesecno, od 1. Medjutim broji ukupno...

Vidim da potrosnja na speed testu se krece izmedju 700mb i 1.3gb, tokom svakog pojedinacnog testa. Neki prosek je 1gb, a opaljeno ih je na stotine, u svrhu testiranja novog kucnog neta😁. Vidim da mi je na telefonu speed test ubedljivo najveci potrosac. Pogledam i neki film na stremio, Jedan TV drnda ceo dan, drugi mnogo manje.

U poslednje vreme, primećujem da dobijam CAPTCHA test kada pretražim nešto preko Google-a.

Ne dogadja se na svaku pretragu, ali se skoro uvek pojavi kada pretražim nešto prvi put od kada otvorim Chrome.

Da li se još nekome ovo dešava?
Napokon sam pronašao u čemu je problem.

Tokom ovih nedelju dana, primetio sam da ponekad dobijam CAPTCHA test, a ponekad ne, i razlog za ovo je zato što mi se IP adresa konstantno menja.

U prethodnoj porucu, IP adresa mi je bila neka 188.X.X.X, pa posle 2-3 dana, promenila se na neku 76.X.X.X, pa onda opet na neku 47.X.X.X, i sada na 198.X.X.X.

Da li se još nekome ovo dešava?

Ovo mi je prvi put kada sam uzeo 5G net, pa ne znam da li je ovako nešto normalno ili nije.

Kako da znam da li je vaučer za popust od 20% koji sam dao nekoj osobi iskorišćen? Da li se dobija neko obaveštenje kada se primeni?

‚Ništa lično, i meni je stiglo kao reklama na telefonu koji čak nema mogućnost za 5G ali ni za kućni net, nigde dovoljno blizu.

Nazad
Vrh Dno