Nazalost u toj ulicici i nije bilo puno svetla, pa sam u glavi zamislio da fotografija bude mracnija a da se ipak isticu motor, kaciga i crvene boje u sustini.
A ovo nisam rekao, setih se kasnije. Dobro da si ti napisao..
Vidi se trud i postavka scene. To je dobro.
Nije kao nešto slikano usput.
Sviđa mi se i deo u rečenici "pa sam u glavi zamislio da fotografija bude", jer fotografija uglavnom i nastaje pre nego se pritisne shutter.
Ne znam koliko snimaka si napravio, ali moja praksa je da ih bude više. Za razliku od filma, digitalni zapis ne košta ništa.
F5 je očigledno bio mali otvor blende, pa je motor izašao iz fokusa, što i ti znaš.
Ne znam za ostale, ali pošto sam i sâm u fazi učenja, prvih nekoliko snimaka uradim onako kako mislim i osećam. A onda preko napravim još nekoliko sa drugačijim podešavanjima za koje u startu verujem da nisu najbolja.
Kasnije kod kuće ponekad vidim da su upravo ti dodatni ustvari bili oni pravi.
Tako se uči i intuicija stiče.
da se ipak isticu motor, kaciga i crvene boje u sustini.
Eto ideje za sledeći tvoj izlazak motorom: te detalje koje si naveo - slikaj posebno.
I to je dobra praksa u fotografiji.
Umesto želje da se prikaže sve odjednom, dobro je razdvojiti subjekte na delove i napraviti više pojedinačnih fotografija.
Aparat je tu.. pa sada samo koristiti što češće.
Na svakih deset ili stotinu, izaći će po jedan snimak vredan čuvanja.
To je odprilike i maksimum koji ova fotografija postiže.
Naravno.
Napravljen i ostavljen nama koji smo toga dana tamo bili, kao i svima zainteresovanim na društvenim mrežama.
Nego, iz tvoje poslednje serije, izdvojio bih treću sliku po redu.
Ta kompozicija mi se najviše sviđa.
Hvala na komentaru i hvala svima koji u temi učestvuju.
Volim da vidim radove drugih, a i da pročitam viđenja i podeljena znanja i iskustva.