Šta je novo?

Alati i radionice

Za hobi potrebe i povremene radove, aku alat je daleko zgodniji i neuporedivo praktičniji 😉
Ja bih rekao bas suprotno, za profi upotrebu je aku alat dosta zgodniji kad radis sa njim po ceo dan da ne preskaces kablove i vucaras za sobom.

Za hobi upotrebu opusteno moze na kabal alat jer ga koristis jednom u nikad, a i kad ga koristis to je obicno kratko aka. 10 rupa...pa tad nije problem razvuci i produzni ako treba. Plus je obicno alat na struju jeftiniji i nemas zezanja sa punjenjem bat koja bude prazna bas kad ti treba.

To je moje misljenje, mozda gresim.

I ja se slažem sa tim, ja sam počeo sa alatima na kabl, pa sam dodavao aku alate tamo gde sam video da mi stalno nešto treba, tipa bušilica, šrafilica, ubodna i slično, da se razvlači motalica za kabl svaki put kad treba nešto da bušim i šrafim, nema potrebe.

Ostao sam "dužan" rešenja i utisaka - kupio sam ovaj Bosch alat u setu, cena bila 9999 din - 5000 din vaučer.
Izbušio 10ak rupa, okačio bojler, zaveze za tuš, buši u betonski zid kao u sir, tamo gde sam običnom starom einhell bušilicom spalio i burgije i bušilicu i sebe, a ni da drcne.
Malo je reći da sam oduševljen, najbolje potrošenih 5K dinara na alat ikada. 🙂
Koliko je trebalo vremena kada si narucio da ti stigne?
Edit: videh sada na sajtu ako se naruci na primer danas trebalo bi sutra ili prekositra. Mada sam ja poslao mail sa upitom.

Poslednja izmena:
Naručio sam u petak, a mislim da mi je stiglo u utorak. Kapiram da inače šalju za dan ili dva, mene je uhvatio vikend.
E da, kao Smart korisnik imaš i besplatnu dostavu na paketomat, što je meni uvek lakša opcija nego da se jurim s kurirom.

Ovaj komplet sam uzeo jer ima "dodatu vrednost" - dobijaš steznu glavu uz koju ovu bušilicu možeš da koristiš i kao običnu, za drvo i metal; takođe dobijaš i set sds burgija koji pokriva osnovne potrebe za bušenje u zidu i sl. Ove dve stvari zajedno koštaju 3-4K dinara (možda i više) kad ih zasebno kupuješ. Posle dokupiš još potrebnih burgija i dleta i milinica.

Što se dileme aku-kabl tiče, baš zato što sam "hobi majstor" sam i izabrao kabl, jer mi alat zatreba kad-ikad, a onda baterija bude obavezno prazna, a još gora je stvar što vremenom degradira i propada i onda si platio mnogo više za nešto što nisi ni (is)koristio.
Ako ti treba često i prenosivo - onda aku. I naravno ako tamo gde radiš nema struje.
Kabl je za retko i povremeno, kao i za dodatnu snagu, ako imaš tu potrebu.

Vidim na jednom ozbiljnom gradilištu da dosta koriste Ingco alat, baš ću da pročešljam šta ima u inventaru magacina ali ovako kad sam preleteo, od tih jeftinih, ništa Einhell ili Parkside ali Ingco alata kolko hoćeš, što ih koriste tesari (manje aku SDS plus i ručni cirkulari).

A evo jedne loše aplikacije, tri dana rokaju samo ovo, 5-6 cm dubine, udaviše ovaj Bosch. Sutra nosim ozbiljnu mašinu (iako je manjeg kapaciteta) da vidimo da l će bolje da se snađe
IMG_0876.webp

IMG_0934.webp

Ubice ovog Bosch-a ko iz.....kh,kh. 🤣 🤣🤣

Naručio sam u petak, a mislim da mi je stiglo u utorak. Kapiram da inače šalju za dan ili dva, mene je uhvatio vikend.
E da, kao Smart korisnik imaš i besplatnu dostavu na paketomat, što je meni uvek lakša opcija nego da se jurim s kurirom.

Ovaj komplet sam uzeo jer ima "dodatu vrednost" - dobijaš steznu glavu uz koju ovu bušilicu možeš da koristiš i kao običnu, za drvo i metal; takođe dobijaš i set sds burgija koji pokriva osnovne potrebe za bušenje u zidu i sl. Ove dve stvari zajedno koštaju 3-4K dinara (možda i više) kad ih zasebno kupuješ. Posle dokupiš još potrebnih burgija i dleta i milinica.

Što se dileme aku-kabl tiče, baš zato što sam "hobi majstor" sam i izabrao kabl, jer mi alat zatreba kad-ikad, a onda baterija bude obavezno prazna, a još gora je stvar što vremenom degradira i propada i onda si platio mnogo više za nešto što nisi ni (is)koristio.
Ako ti treba često i prenosivo - onda aku. I naravno ako tamo gde radiš nema struje.
Kabl je za retko i povremeno, kao i za dodatnu snagu, ako imaš tu potrebu.
Poslao sam im upit ali bi trebalo da u sredu odputujem. Pa mislim ako danas narucim valjda bi bar stiglo u utorak. I ja koristim paketomate, da ne zavisim od kurira. Mada kurirku za moj kraj sam vec upoznao. Kada god mi donosila paket padala je kisa. Verovatno necu usapeti da sam bar znao ranije. Hitno mi je da stavim jednu onu kinesku kameru sa palikacijama i svasta nesto i ko imam Tessa montaz fiks duplu lepljivu traku bojim se da nece drzati. A celu povrsinu kamere koja ide na zid bi stavio tu traku.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno