Šta je novo?

Alati i radionice

stevanovic019

Cenjen
Učlanjen(a)
26.11.2025
Poena
105
Moja oprema  
Laptop
ThinkPad L390 | Duet Gen 9
Tablet
Nokia T21
Mobilni telefon
Motorola moto g15 power
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
@lanmi86 je dao dobru ideju, da pokrenemo zasebnu temu posvećenu generalno alatima.
Ja dodao i radionice preko, jer
idu zajedno, zar ne..

06f52363-9bae-4f13-a958-b1d9d87b1e7d-1_all_10550.jpg

Odlično, hvala kolega Stevanoviću, mislim da ovde može da se lepo diskutuje o svemu vezano za bilo koju vrstu alata.

Jel neko testirao one Parkside Performance dijamantske krune za otvaranje rupa na keramici? Uzeo sam ih pre par meseci, al nikako da krenem u taj projekat renoviranja. Vidim da su opet u radnji sad.

Haha.. hvala i tebi kolega na ideji.

To i mene interesuje.

Ja sam uzimao tako neki Parkside pribor tu i tamo.
Brusne i rezne ploče i sl.

I ne mogu reći da nisam posao završavao..
Jedino, video sam da su performance rezne sa isteklim rokom upotrebe. Barem one koje sam ja tada uzeo.

I onda.. u mom gradu ima recimo Metabo pribora.
A to mi je onda bolji izbor, ako bih znao da ostali prolaze loše sa Parkside.

Zato i mene interesuje..

Ljudi, ne igrajte se sa Parkside reznim pločama za brusilicu. Brusne i nekako, i one raznorazne za rđu, ali rezne, to su horor priče. Moj prvi komšija koji drži servis motorcikala je pošlo leto bio hospitalizovan, dezintegrisala se Parkside rezna ploča, i napunila mu nogu. Kada se kupi brusilica iz Lidla, bukvalno prva stvar koju treba uraditi je skinuti tu reznu ploču koja dođe uz brusilicu, prelomiti i baciti u smeće, da niko, pa ni sakupljači sekundarnih sirovina ne dođu u iskušenje da to koriste.

Bosch rezne i brusne ploče koštaju smešno po gvožđarama(woby) ne rizikujte invaliditet sa tim smećem.

Uzeo sam pre neki dan Bosch novi Multitool (renovator), i i dalje ne mogu da verujem da nema vibracija prilikom secenja
🙂 . Ovo mi je treci multitool (Parkside i Bosch zeleni u drugim kucama), ali ovaj je za svaku preporuku. Jedino sto zdere bateriju od 4 Ah.

U pozadini je i Bosch 12v-32, novi, i Anti-KickBack je odlicna stvar, ko koristi leptir burgije ili krune, nema zavrtanja zglobova...

1775914290036.jpeg

Ako radiš dugo sa alatom, dve baterije, pa i tri ako je potrebno.
Ja sa ručnim cirkularom tako.
Dok potroši prvu, puni se treća, a druga je spremna.

Lepo izgleda Bosch.
Verujem da je i Anti-KickBack veoma korisna funkcija.
Ja je nemam na svojim bušilicama, pa treba biti obazriv..

Ja nisam ni znao zasto nekome treba anti-kickback, sve dok nisam poceo da busim rupe u drvetu i iverici leptir burgijama i krunama, nimalo naivno koliko moze covek da se povradi.

To, ili model sa dve ručice.

Nažalost, nemaju svi taj dodatak.
Moja jača (60 Nm) nema.
Ima tek model od 80 Nm.

Zašto uvek bušim sa oprezom.
Nekada pomogne i kvačilo na višim stepenima, ali nije za uzdati se u njega.

Ugrađena funkcija je najbolja opcija.

Nazad
Vrh Dno