Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Oni računaju tih 70 miliona da će da se prelije na digital u velikoj meri jer neće biti izbora.

Svi znamo zašto to rade, a to je deljenje igara, nije u pitanju kolekcionarstvo. Sledeći potez je ukidanje share opcije i svako će morati svoju igru da kupi i to je krajnji cilj i za njih veća zarada na kraju.

Која је фора са кодом у кутији? Шта ће ми код у кутији?
Једино ако се тај код може поново искористити на другом Sony, налогу.

Која је фора са кодом у кутији? Шта ће ми код у кутији?
Једино ако се тај код може поново искористити на другом Sony, налогу.
Pa u kutiji ce biti brosura, mapa, mozda jos neki dodatni sadrzaj koji ne dobijes sa digitalnom igrom.

Mozes da kreiras poseban nalog na kome ces instalirati igru, pa jednog dana stavis umesto koda sifru od naloga u kutiju 😀

Pre bih rekao da je Rockstar imao inside info od Rockstara po pitanju diskova. Nego, je l ste primetili kako je Soni makao sarenu GTA VI ikonicu za Play Station? Ozbiljan je ovo backlash Soniju, i kao sto rekoh, nema apsolutno nikakve veze sa medijumom, koliko je otvorio pricu o digitalnom vlasnistvu. Katastrofalna odluka rukovodstva Sonija, da to ucini par sedmica nakon sto su uklonili (kupljenih) 500+ filmova sa svog servisa.

Pa u kutiji ce biti brosura, mapa, mozda jos neki dodatni sadrzaj koji ne dobijes sa digitalnom igrom.

Mozes da kreiras poseban nalog na kome ces instalirati igru, pa jednog dana stavis umesto koda sifru od naloga u kutiju 😀
Kako stvari stoje, ne bi me čudilo da u kutiji ne bude ništa osim papirića sa kodom, ovo je redovno kod nintenda već godinama.

Po meni kutija sa kodom je više način da kupiš digitalnu igru kešom ili nekom kao poklon pošto ni PSN ni Nintendo eShop nemaju gift opcije kao Steam

Pa da, služi da deca bez platnih kartica mogu da skupe novac i kupe igru u radnji.

pa "juce" su poskupeli!

Da budemo precizni, nisu poskupeli godišnju pretplatu 😁

Tamo još i nisu sustigli njihovu lokalnu inflaciju, a ne ovu globalnu

Pozdrav!

Izvinjavam se što upadam ovako u temu, siguran sam da postoji već pitanje.
Nisam nikad imao Sony, a ni bilo koju drugu konzolu, pa sam se odlučio počastiti istom zbog izlaska GTA 6. Zanima me na koju regiju da napravim nalog? Od igrica treba mi UFC, FIFA i GTA.

Hvala unaprijed!

Imaš ovde sve:

malo zanimljivosti

1000051034.webp

I još po nešto

Sony CEO sold $4.7 million in stock days sfter PlayStation told players discs are going away

Hiroki Totoki sold 225,000 of Sony stock, totaling to about $4.7M on July 3, two days after the company announced the end of physical games and saw a jump in stock price before the backlash kicked in.

Poslednja izmena:
Ne tako davno ovo je bio Sony CEO

Počelo je
Da vidimo kako stoji odluka oko ukidanja igara na diskovima kad vrednost kompanije padne za 20-30% ☺️

Lično ne verujem da će Sony promeniti kurs što se tiče proizvodnje igara na diskovima. Iako i sam nemam pozitvno mišljenje o odluci jer i ja više preferiram fizičko izdanje, razlozi zbog kojih mislim da se ova odluka neće promeniti su čisto finansijske prirode. Mislim da je Jason Schrier lepo objasnio.

Počelo je
Da vidimo kako stoji odluka oko ukidanja igara na diskovima kad vrednost kompanije padne za 20-30% ☺️

Стајаће исто. Дискови су непотребни.
А овакви ликови кликбејтују уместо да покрећу питање дигиталног власништва..

Kakvi crni diskovi prošlost i slažem se sa ukidanjem od 2 diska koja imam znam gde je ovaj iz konzole onaj drugi ko zna gde je. Ostale igre sve znam gde su...

Drugo jeste ta prica o vlasništvu da ja mogu da prodam nešto što sam kupio jer jelte u mom vlasništvu. To klupko će da se odmotava narednih 5-10 godina jer slede decenije gde ćemo svakakve stvari posedovati u digitalnom obliku. Čeka nas doba proizzvoda koje još ni ne možemo da zamislslimo. Ovako sve počinje... a cenu će platiti nekoliko korporacija

P.S. a kazna ih mozda i stigne kao vrlo rano jailbreakovana konzola sledeće generacije

Interesantna je ta tema. Cinjenica je da i kad kupis na Steamu ne mozes dalje da prodas igru

Nazad
Vrh Dno