Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi 2026

Понових га, перфекција од филма. Филм практично нема радњу, али је веома добар. Од пола филма би могао одличан хорор да се направи, због тог смирујућег, flat-line ефекта, пред неки евентуални масакр 🙂. Доста је спор, према томе, ко то не воли, нека га прескочи.
Свакако, велика препорука.

Secam se da sam ga gledao u bioskopu, ja tada bio odusevljen ,.pogotovo sto nije holivudski film a i odskakao je od mora filmova koji su tada bili na repertoaru. Celoj toj prici daje tezinu i to doba u kom nismo imali filmove na dohvat ruke kao sad.
Tu sam zgotivio Vinseta a onda su usledili Doberman, Purpurne reke i Irréversible.

Ne kazem da nije imao jos dobrih filmova, ali ovi navedeni su ga po meni obelezili
Purpurne isto gledao u bioskopu, odličan film, uz Vincenta J. Reno vrhunski. Moraće se obnoviti.

Mogao bih ponovo da pogledam ovaj film.
A total of 80 automobiles were destroyed during filming.
U novim filmovima nijedan automobil ne bi bio "povredjen" tokom snimanja jer bi veci deo filma bio napravljen na kompjuteru 🙂

Poslednja izmena:
The Reports on Sarah and Saleem (2018)

Gledao sam ga pred Novu godinu i potpuno sam ga ispustio za preporuku ovde. Nemojte da vas zavara zaplet koji koristi naizgled intimnu priču kao ulaz u mnogo širi i mračniji kontekst, isporučujući konstantnu nelagodu, bar sam ja imao takav utisak.
Film je postavljen tako da ne nudi lake moralne presude, u smislu „aha, znao sam da su ovakvi ili onakvi“, niti deluje kao da je snimljen isključivo iz ugla jedne strane u sukobu. Naprotiv, uvlači gledaoca u ulogu svedoka i ne ostavlja ga ravnodušnim.

Kao dodatni kuriozitet, već na početku filma stoji da je inspirisan istinitim događajima, ali ne jednim konkretnim slučajem, već kao interpretacija više stvarnih priča koje je palestinski režiser Muayad Alayan objedinio u jednu fikcionalnu celinu.

Tema su filmovi 2026, a taj navedeni bas i ne ulazi u konkurenciju, ajd' da je 2025.
Pride je prosecno los, nevezano za bilo koju god...

Aronofskaj top 3 filma:
Black Swan
Mother! (treba pogledati 2-3 puta, a pogotovo credits na kraju)
Requiem...

Sve ostalo sto je rezirao mi je bilo ili vrh ili uzassno jadno.
Cudan reziser, da nema sredine... sto se mene tice...
(Fountain i Pi mi nisu legli nikako...a recimo dobro su ocenjeni od drugih "korisnika")
i ja sam samo "korisnik", don't judge me!

Cekajte da li u ovoj temi mogu da se postavljaju samo filmovi iz 2026 (?!) ili koje smo filmove gledali u 2026 (makar film bio iz 1920) ?

Cekajte da li u ovoj temi mogu da se postavljaju samo filmovi iz 2026 (?!) ili koje smo filmove gledali u 2026 (makar film bio iz 1920) ?
Video si u postu da sam na kraju naveo nekoliko filmova starih deceniju i kusur.
Naravno da moze da se pise o filmovima iz koje god god. 🙂

Prvo gledanje, ovaj sam propustio. Ukratko iznenadio me, jer za razliku od praktično svih filmova Dvejna "The Rock" za ovaj imam nešto poštovanja.
Solidno nasilan, pomalo sladunjav, pristojan preokret pri kraju (nije neočekivan ali pristojan), a Billy Bob Thornton je standardno odličan i savršen izbor za ulogu.

p.s. kad smo kod Thorntona preporuka za ovaj, režirao ga je, glumio i zasluženo dobio Oskara za prilagođeni scenario dok je Oskar još nešto vredeo.

p.s. kad smo kod Thorntona preporuka za ovaj, režirao ga je, glumio i zasluženo dobio Oskara za prilagođeni scenario dok je Oskar još nešto vredeo.
Da, odličan. Davno sam ga gledao i mislim da nije za repriziranje (urezao mi se kao težak film). Inače Torntonov lik Lorne Malvoa u Fargu i Bardemov u "Nema zemlje za starce" su mi dva najjezivija lika u svetu kinematografije.

Her, 13 godina star film.

I tada kada sam gledao, je ostavio neizbrisiv trag, ali se podosta toga o filmu zaboravilo, pre reprize mi je ostao eventualno obris fabule...
Sada, posle reprize, mi je jos bolji, jer je Spike potrefio poentu AI jos pre 13 godina u srzh!
Remek delo, jedna scena me oduvala kao Kjubrik sa maskom na jastuku!

Her, одличан филм, ја сам га гледао два пута, оба пута одушевљен.

Понових га, али сам заборавио да сам га гледао, некако ми није био упечатљив. Елем, доста добар филм, о одрастању, и неким изазовима које оно носи.
12 година је сниман филм, и због тога је још бољи. Линклејтер је одрадио посао маестрално. Препорука.

Prvo gledanje, ovaj sam propustio. Ukratko iznenadio me, jer za razliku od praktično svih filmova Dvejna "The Rock" za ovaj imam nešto poštovanja.
Solidno nasilan, pomalo sladunjav, pristojan preokret pri kraju (nije neočekivan ali pristojan), a Billy Bob Thornton je standardno odličan i savršen izbor za ulogu.

Pogledaj i film preveden isto kao vozac tj drive ako vec nisi, sa Rajan Goslingom. Dobar je

A imaš i Driver sa Džejmi Foksom u sporednoj ulozi, Ansel Elgorom I Lili Kolins na koji doduše po meni i ne vredi trošiti vreme ali eto da ga ipak spomenem

The Hill (1965) - Tezak film za gledanje ali je odlicno reziran i gluma je na vrhunskom nivou.
Malo je teze gledati ovaj film bez titla. Jedan od filmova koji ce vam tokom gledanja drzati paznju iako traje dva sata.
Nemojte zaobici The Hill samo zato sto ne volite da gledate crno bele filmove.

Der Tiger

Jedva sam izdrzao skoro do pola i prekinuo. Film je od starta u domenu sci-fi, sto je jasno svakome ko je procitao makar 2 pasusa o sluzbenoj istoriji Tiger tenkova. Da da, znam, umetnicka sloboda bla bla ali daj, ne mora dokumentarac ali makar nekih vojnih osnova i istorijskih cinjenica da se drzimo a ne wannabe Fury u nemackoj izvedbi. Bas me razocarao.
Btw Fury kojem takodje dosta zameram je 10x bolji.

I u cemu je sada fora da se u filmovima forsira ta shitty dramatizacija tipa kao ovde sa kapetan utripovani sam ja i odlutam u svoj svet u najzescem momentu bitke sa sve glupim dugackim bespotrebnim zum kadrovima mojih caklenih ociju i odleprsam u secanja i to jos par puta ponovim tokom filma i .... mislim sta koji boKte....

U besu i razocarenju slucajno pustim:

Primitive War iliti Jurassic Park meets Apocalypse Now

O filmu nista nisam znao i ocekivao sam tesko djubre b produkcije da opustim mozak a na kraju ispade da je jedan od najboljih filmova koje sam pogledao u zadnjih 10 godina.
Najbolji u smislu kao sveopsti utisak posle gledanja filma jer film mi je drzao paznju od pocetka do kraja, zabavan je, ima lepih elemenata horora, dosta wtf momenata itd itd ali meni najinteresantnije - nikada nisam video film koji toliko seta tokom filma gore dole od totalnog B production trasha do AAA levela, pogotovo u CGI.
Uveren sam da je neko bio pijan u produkciji i random delio raznim timovima i firmama odredjene sekcije filma.
Sam pocetak filma ti najavljuje Pentium 4 CGI kvalitet dok kasnije u filmu ima delova gde im i najbolje CGI kuce zavide. Isto vazi i za kameru, efekte, glumu, scenografiju... razlike u kvalitetu tokom filma su prosto neverovatne, sto je ispala zabava na kraju jer sve cekas da vidis kakva ce biti sledeca scena 🙂
Obavezno pogledati, odlicno opustanje

Poslednja izmena:
Preporucujem vam ove odlicne ratne filmove sa lista koji su snimljeni 1960ih i 1970ih ali pre toga obavezno pogledajte film koji sam sinoc preporucio i Waterloo na prosloj strani.
Mogu da vam preporucim dobre filmove ali ne mogu da ih pogledam umesto vas 😉

Nazad
Vrh Dno