ipak su short pozicije nastradale, tako da sad je na gore sad relativno rascisceno. Sada je na oko 86k u problemu oko 5.5 milijardi long pozicija, pa je vrlo verovatno da sutra po otvaranju berzi u USA ( pola 4 po nasem vremenu ) krene sell of. Nije sigurno nista naravno, ali je veca verovatnoca na dole prvo.91650 - 1.1 milijardi shortova puca
86100 - 2 milijarde long pozicija
Koji li ce prvi da popucaju? ili u par minuta i jedni i drugi 🙂
edit: u ovom range-u mi mogli da nastavimo jos neko vreme, taman da se malo altovi oporave
Sta nam to govori? Da smo u distribuciji ili u akumulaciji. Ova situacija je samo "boring" za retail investitore.Zamrzo se i kripto... Cene zakopane.... Ni gore ni dole...
Biće ako ja kupim na 85k, uvek mora suprotno. Upravo zbog toga je i ravna linija dva meseca, jer ja ne činim ništa. 😁Sad je oko 90k, prije ce na 60k nego na 120k, zivi bili pa vidili...
Evo malo nekih utisaka od proslog javljanja.Ono sto sam ocekivao da u decembru dodje do pivota(oko 100k), desilo se pocetkom januara. Sustinski sada se nalazimo kao i kod proslog ciklusa(vidi crne strelice) na najvaznijem nivou.Iznad imamo visestruki otpor. Fibb 0.382 i godisnji pivot. Ispod je ma31 mesecni. Sve izgleda potpuno identicno i istorija kao da se ponavlja. Dakle klasicna mrtva macketina u najavi😺😺. Mozda bas zbog toga(ociglednost & kosenzus), mislim da ce se desiti suprotno. Ali posto je misljenje kao dupe(svako ga ima-pa i ja), treba se drzati cinjenica. Bilo bi veoma znacajno da ovaj mesec zatvorimo iznad godisnjeg pivota i 0.382.Negde iznad 98k. Ili da bar ne bude ispod 90k (ma 21). Pozz & happy tradingNa kraju smo meseca pa evo nekih utisaka. Od proslog javljanja, cena je probila 100k. Mislio sam da nece i tu sam pogresio.Sta me je ponelo? To sto je deo ciklusa kada sam ocekivao euforiju i kraj ciklusa.Ono gde sam ipak izrazio sumnju i ostavio rezervu, je to sto ovaj swing nije dospeo 1.61 FIBB proslog swinga.Takodje sam mislio da cemo (opet zbog pretpostavljene euforije) lako da probijemo R1 (godisnji), a tu je bila i sredina kanala kao otpor. Ono sto je ukazivalo na ovaj pad je i volumen pri vrhu proslog swinga. Ok. Dosta posipanja kamenjem. Idemo na analizu. Sada smo u prilicno depri fazi. Pominju se nizi targeti,mrtva macka i gotovo svako govori o proboju MA50 na nedeljnom nivou. I ja sam pre ovog pada to gledao, ali shvatam da ne treba da gledam ono sto drugi gledaju.😎Zato se vracamsmesnon chartu(u ovim tuznim vremenima)🙂 koji sljaka kao kristalna kugla.. Vidimo da cena dosla gotovo do 128k i vratila se na polovinu izmedju 96 i 64k. (80k)U sustini, sve izgleda ok. Nalazimo se na dnu kanala, sa volumen spajkom koji je bio samo jos na pocetku ciklusa i oko 100k(vrh proslog swinga). Moje tumacenje je da je oko 100k bio transfer ka institucijama. Volume spike je u principu dobar na dnu i predstavlja akumulaciju.Osim toga osim dna kanala imamo i godisnji pivot tu kao podrsku a i 1.27fibb proslog ciklusa.U toku decembra ocekujem da krenemo ka Pivotu za sledecu godinu koji je oko 100k.Ako tu nadjemo podrsku, picimo dalje , a ako nadjemo otpor, mozda se iz ormana pojavi i ta crknuta macketina😼. Pozz & happy trading
Pogledajte prilog 515270

Nikad ne reci nikad 😉Ja mislim da BTC neće više nikada pasti ispod 75k, a da će do kraja godine imati ATH, ali tek nekoliko procenata više od trenutnog. Mogućnost za dobit max 50% Volatilnost veća od berze, manja od nekadašnjeg kripto marketa.
Jel to bazirano na informaciji da cena rudarenja btc iznosi oko 73-74k,i da otkad postoji cena nije isla nize od cene kopanja istog??Ja mislim da BTC neće više nikada pasti ispod 75k, a da će do kraja godine imati ATH, ali tek nekoliko procenata više od trenutnog. Mogućnost za dobit max 50% Volatilnost veća od berze, manja od nekadašnjeg kripto marketa.
Nisam se vodio konkretno cenom rudarenja, niti tvrdim da je ona apsolutni „limit“. Više mi je logika u promeni strukture tržišta.Jel to bazirano na informaciji da cena rudarenja btc iznosi oko 73-74k,i da otkad postoji cena nije isla nize od cene kopanja istog??
Tržišna cena se ipak više formira na strani tražnje, institucije, ETF-ovi i likvidnost, nego na strani proizvodne cene.Цена стварања 1бтц може бити 0 а може бити и 150к. средина је 75к.
Шала на страну све зависи од цене струје. у сад у неким савезним државама цена струје је између 0,07 -0,14$. Такође у Канади. Такође треба да знате да имате гарантовану цену струје тј ако у месец дана потрошите квоту коју сте назначили да ћете потрошити за дати месец цена ће бити нижа тј како је унапред договорено. Као што код нас можемо добити главобољу ако пређемо 1200 киловата за месец. Они имају главобољу ако не потроше 3000 киловата (напр) јер ће изгубити повлашћену цену. Да не заборавимо да су неке колеге писали и показали на примеру како ничу соларне електране по пустињи америке са првенственим циљем копања крипта асицима. Тако да испада да је то један вид покретача економије у САД. Због овог свега наведеног , ако је приближно тачно ово што сам напоменуо за бтц нема зиме бар у наредне две године.
цена струје у РФ је отприулике 0,05$. За Кину немам податке.
У ових неколико година форсираним повећањем цена струје у задње 4 године на европском тлу дошли смо у ситуацији да је простор северно америчког континента претворена у повлашћено место за рударење крипта у свету.
Изузетак је калифорнија са ценом од око 0,4$ по киловату , али то је свет за себе. Тамо и роде изнад гнезда (едит : овде сам требао написати лешинари хехехе) имају соларце.

zabranjeno je za sve osim za znas vec koga 🙂Zamolio bih admine da obrišu postove o zlatu, jer je rasprava o njemu zabranjena na temi. Hvala.
Zabranjeno je za sve !zabranjeno je za sve osim za znas vec koga 🙂
Samo da kazem da mi je sve ovo sto morbius predvidja veoma realan scenario.Što se mene tiče, alati koji koriste Golden Ratio Multiplier su se pokazali ubedljivo najbolje kad je predviđanje BTC ciklusa u pitanju, a oni svi pokazuju na vrh sledećeg ciklusa negde između 80k i 90k. Za tako nešto, dno sadašnjeg bear marketa bi trebalo da bude na donjoj liniji, dakle cenovno tu negde oko dna prethodnog bear marketa, što je realno i da će da se desi.
Pogledajte prilog 524793
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari