Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

91650 - 1.1 milijardi shortova puca
86100 - 2 milijarde long pozicija

Koji li ce prvi da popucaju? ili u par minuta i jedni i drugi 🙂

edit: u ovom range-u mi mogli da nastavimo jos neko vreme, taman da se malo altovi oporave
ipak su short pozicije nastradale, tako da sad je na gore sad relativno rascisceno. Sada je na oko 86k u problemu oko 5.5 milijardi long pozicija, pa je vrlo verovatno da sutra po otvaranju berzi u USA ( pola 4 po nasem vremenu ) krene sell of. Nije sigurno nista naravno, ali je veca verovatnoca na dole prvo.

Ja sam iskoristio malo ovaj zicer tokom vikenda i uspeo da napravim par uspesnih trejdova, jer je po svim indikatorima sto koristim bila super prilika za easy money.

Od altova trejdujem xbteth par na bitmex-u. Volume je jako mali,trejduju uglavnom samo botovi a razlika u ceni je dosta velika ( 0.04 \ 0.029 ), pa se i tu namestilo nekoliko i prodaja i kupovina 😊. Bacite pogled...

Eto par nekih smernica od mene i srecno u trejdovima. Jednostavnije mi je bilo da napisem ovde nego da pisem pojedinacno odgovaram preko dm-a.

Treba neko da otvori novu temu, prešli smo u novu godinu. Cene su trenutno u mirovanju. Mislim da će malo da odu gore, pa opet da cure polako.

Zamrzo se i kripto... Cene zakopane.... Ni gore ni dole...
Sta nam to govori? Da smo u distribuciji ili u akumulaciji. Ova situacija je samo "boring" za retail investitore.

Uzimajuci u obzir citav sentiment oko kripta, Bitcoina pre svega moja "opklada" jeste da smo trenutno u akumulaciji pred poslednji rast koji bi mogao da bude pomalo brz i nestvaran i apsolutno potpuno neocekivan.
Tesko je prognozirati sa sigurnoscu ali uzimajuci u obzir sta se sve desavalo od oktobra i najvece likvidacije u istoriji kriptovaluta i naredna 3 meseca kontinuranog pada cene bez ozbiljnijeg trzaja na gore, uzimajuci u obzir da su svi u fazonu 4-godisnjeg ciklusa i da je normalno da 2026 gledajuci istoriju bude bear market treba biti spreman na suprtoan scenario.
Q1 ili Q2 ove godine ocekujem novi ATH na Btc-u i tako sam pozicioniran. Da ne bude zabune ja veoma verujem u postojanje ciklusa kako na berzi tako i u kriptu ali ne moze uvek da bude copy-paste.
Takodje narativ Bitcoin treasuries kao i Eth treasuries kompanija kao narativ ima jos prostora da dozivi svoju euforiju i vrhunac, sve je nekako skockano za jedan ozbiljan visemeceni rast cena.
O altovima je nezahvalno govoriti ali niko od nas nema taj luksuz da nema bas nista od altova, jednostavno verujem da ce neki od njih eksplodirati, ozbiljniji altovi koji su tu sad vec godinama (neki moji favoriti su Ltc, Dot, Icp, Etc - vrednost investirana u altove ispod 1%) i da alt sesona ce biti 99% ukoliko se ocekivanja o novom ATH za BTC ostvare.

Sve najbolje u Novoj godini i srecno.

Na kraju smo meseca pa evo nekih utisaka. Od proslog javljanja, cena je probila 100k. Mislio sam da nece i tu sam pogresio.Sta me je ponelo? To sto je deo ciklusa kada sam ocekivao euforiju i kraj ciklusa.Ono gde sam ipak izrazio sumnju i ostavio rezervu, je to sto ovaj swing nije dospeo 1.61 FIBB proslog swinga.Takodje sam mislio da cemo (opet zbog pretpostavljene euforije) lako da probijemo R1 (godisnji), a tu je bila i sredina kanala kao otpor. Ono sto je ukazivalo na ovaj pad je i volumen pri vrhu proslog swinga. Ok. Dosta posipanja kamenjem. Idemo na analizu. Sada smo u prilicno depri fazi. Pominju se nizi targeti,mrtva macka i gotovo svako govori o proboju MA50 na nedeljnom nivou. I ja sam pre ovog pada to gledao, ali shvatam da ne treba da gledam ono sto drugi gledaju.😎Zato se vracam smesnon chartu (u ovim tuznim vremenima)🙂 koji sljaka kao kristalna kugla.. Vidimo da cena dosla gotovo do 128k i vratila se na polovinu izmedju 96 i 64k. (80k)U sustini, sve izgleda ok. Nalazimo se na dnu kanala, sa volumen spajkom koji je bio samo jos na pocetku ciklusa i oko 100k(vrh proslog swinga). Moje tumacenje je da je oko 100k bio transfer ka institucijama. Volume spike je u principu dobar na dnu i predstavlja akumulaciju.Osim toga osim dna kanala imamo i godisnji pivot tu kao podrsku a i 1.27fibb proslog ciklusa.U toku decembra ocekujem da krenemo ka Pivotu za sledecu godinu koji je oko 100k.Ako tu nadjemo podrsku, picimo dalje , a ako nadjemo otpor, mozda se iz ormana pojavi i ta crknuta macketina😼. Pozz & happy trading
Pogledajte prilog 515270
Evo malo nekih utisaka od proslog javljanja.Ono sto sam ocekivao da u decembru dodje do pivota(oko 100k), desilo se pocetkom januara. Sustinski sada se nalazimo kao i kod proslog ciklusa(vidi crne strelice) na najvaznijem nivou.Iznad imamo visestruki otpor. Fibb 0.382 i godisnji pivot. Ispod je ma31 mesecni. Sve izgleda potpuno identicno i istorija kao da se ponavlja. Dakle klasicna mrtva macketina u najavi😺😺. Mozda bas zbog toga(ociglednost & kosenzus), mislim da ce se desiti suprotno. Ali posto je misljenje kao dupe(svako ga ima-pa i ja), treba se drzati cinjenica. Bilo bi veoma znacajno da ovaj mesec zatvorimo iznad godisnjeg pivota i 0.382.Negde iznad 98k. Ili da bar ne bude ispod 90k (ma 21). Pozz & happy trading
1768638792399.png

Klasična mačketina, samo je pitanje koliki će pad biti.

Pre sam mišljenja da je pitanje do koliko će da skoči...
Obično altovi skoče lepo, jer se javi nada 😁

Ja mislim da BTC neće više nikada pasti ispod 75k, a da će do kraja godine imati ATH, ali tek nekoliko procenata više od trenutnog. Mogućnost za dobit max 50% Volatilnost veća od berze, manja od nekadašnjeg kripto marketa.

Ja mislim da BTC neće više nikada pasti ispod 75k, a da će do kraja godine imati ATH, ali tek nekoliko procenata više od trenutnog. Mogućnost za dobit max 50% Volatilnost veća od berze, manja od nekadašnjeg kripto marketa.
Jel to bazirano na informaciji da cena rudarenja btc iznosi oko 73-74k,i da otkad postoji cena nije isla nize od cene kopanja istog??

Цена стварања 1бтц може бити 0 а може бити и 150к. средина је 75к.

Шала на страну све зависи од цене струје. у сад у неким савезним државама цена струје је између 0,07 -0,14$. Такође у Канади. Такође треба да знате да имате гарантовану цену струје тј ако у месец дана потрошите квоту коју сте назначили да ћете потрошити за дати месец цена ће бити нижа тј како је унапред договорено. Као што код нас можемо добити главобољу ако пређемо 1200 киловата за месец. Они имају главобољу ако не потроше 3000 киловата (напр) јер ће изгубити повлашћену цену. Да не заборавимо да су неке колеге писали и показали на примеру како ничу соларне електране по пустињи америке са првенственим циљем копања крипта асицима. Тако да испада да је то један вид покретача економије у САД. Због овог свега наведеног , ако је приближно тачно ово што сам напоменуо за бтц нема зиме бар у наредне две године.

цена струје у РФ је отприулике 0,05$. За Кину немам податке.

У ових неколико година форсираним повећањем цена струје у задње 4 године на европском тлу дошли смо у ситуацији да је простор северно америчког континента претворена у повлашћено место за рударење крипта у свету.

Изузетак је калифорнија са ценом од око 0,4$ по киловату , али то је свет за себе. Тамо и роде изнад гнезда (едит : овде сам требао написати лешинари хехехе) имају соларце.

Za ETH se ne bih kladio,
Jel to bazirano na informaciji da cena rudarenja btc iznosi oko 73-74k,i da otkad postoji cena nije isla nize od cene kopanja istog??
Nisam se vodio konkretno cenom rudarenja, niti tvrdim da je ona apsolutni „limit“. Više mi je logika u promeni strukture tržišta.
Ulazak institucija, ETF-ova i velikih igrača je značajno promenio dinamiku, manje je prostora za ekstremne cikluse kao ranije, a više za postepenu stabilizaciju.

Zbog toga mi deluje realno da se formira zona podrške znatno iznad starih nivoa, uz ograničen, ali stabilniji rast. Ne očekujem eksploziju kao 2017. ili 2021, već novi ATH sa relativno umerenim procentom rasta i manjom, ali i dalje većom volatilnošću nego na klasičnim berzama.

Цена стварања 1бтц може бити 0 а може бити и 150к. средина је 75к.

Шала на страну све зависи од цене струје. у сад у неким савезним државама цена струје је између 0,07 -0,14$. Такође у Канади. Такође треба да знате да имате гарантовану цену струје тј ако у месец дана потрошите квоту коју сте назначили да ћете потрошити за дати месец цена ће бити нижа тј како је унапред договорено. Као што код нас можемо добити главобољу ако пређемо 1200 киловата за месец. Они имају главобољу ако не потроше 3000 киловата (напр) јер ће изгубити повлашћену цену. Да не заборавимо да су неке колеге писали и показали на примеру како ничу соларне електране по пустињи америке са првенственим циљем копања крипта асицима. Тако да испада да је то један вид покретача економије у САД. Због овог свега наведеног , ако је приближно тачно ово што сам напоменуо за бтц нема зиме бар у наредне две године.

цена струје у РФ је отприулике 0,05$. За Кину немам податке.

У ових неколико година форсираним повећањем цена струје у задње 4 године на европском тлу дошли смо у ситуацији да је простор северно америчког континента претворена у повлашћено место за рударење крипта у свету.

Изузетак је калифорнија са ценом од око 0,4$ по киловату , али то је свет за себе. Тамо и роде изнад гнезда (едит : овде сам требао написати лешинари хехехе) имају соларце.
Tržišna cena se ipak više formira na strani tražnje, institucije, ETF-ovi i likvidnost, nego na strani proizvodne cene.

Što se mene tiče, alati koji koriste Golden Ratio Multiplier su se pokazali ubedljivo najbolje kad je predviđanje BTC ciklusa u pitanju, a oni svi pokazuju na vrh sledećeg ciklusa negde između 80k i 90k. Za tako nešto, dno sadašnjeg bear marketa bi trebalo da bude na donjoj liniji, dakle cenovno tu negde oko dna prethodnog bear marketa, što je realno i da će da se desi.

Screenshot From 2026-01-22 12-12-07.png

Poslednja izmena od urednika:
Инфантилни председник има веома дугачку батину и креће се у стакларској радњи. Поставио је фигуре тако да каква год реакција била на његове акције он се налази у њин њин (вин вин) ситуацији. а злато горе или доле а црно доле или горе. во каре ,још када буде натерао савезнике да поред $ купе у трумпцоин ...

Dugo sam pratio ovu temu ranije pa batalio jer nisam mogao vise da podnesem hajp ljudi kad krene rast, a ja se ispalio za kupovinu 😄 Isao sam vise logikom, al naravno da je nema puno tamo gde veliki kontrolisu.
Onda sam presao na jedan forum za nekretnine i tek tu video koliko je ova tema o kriptu zlatna. Ovde bar ljudi hajpuju iz ubedjenja, a tamo ocigledno ubaceni elementi.
Sad sam rekao da cekam da mvrv ode ispod 1 i da cu da kupim btc za sve pare namenjene za kripto. To je neki idealni scenario, a mozda vec tu oko 1 popustim.

Što se mene tiče, alati koji koriste Golden Ratio Multiplier su se pokazali ubedljivo najbolje kad je predviđanje BTC ciklusa u pitanju, a oni svi pokazuju na vrh sledećeg ciklusa negde između 80k i 90k. Za tako nešto, dno sadašnjeg bear marketa bi trebalo da bude na donjoj liniji, dakle cenovno tu negde oko dna prethodnog bear marketa, što je realno i da će da se desi.

Pogledajte prilog 524793
Samo da kazem da mi je sve ovo sto morbius predvidja veoma realan scenario.

Lep pad danas 86k, da li ćemo uskoro dotaknuti dno iz novembra 82k. I kada zapravo početi sa prvom stidljivom kupovinom...
Ko još veruje u stare cikluse, a ko u nove koji će ličiti na berzu i ETFove.

Nazad
Vrh Dno