Gde ima da se kupe ti sundjerasti filteri?Ha, ha...
Ljudi skidaju dpf, a ja otišao i kupio dodatni sunđerasti filter što se stavlja u otvor kondenzatora toplotne pumpe. Sinoć žena sva srećna, nema prašine, ali na žalost ne zbog filtera, već zato što je sušila neki prekrivač koji se ne linja 😂.
Danas pamučni veš, i odmah ovo sa slika...
Pogledao sam malo bolje, deluje mi da na vratima loše dihtuje, ima samo neku pretanku gumicu loše konstrukcije i deluje mi da plastika naleže na plastiku, i to jadno... Kada je zatvorena mašina, vrata na blagi dodir rade, probaću da zadihtujem ja to bolje, ako bude uspeha, podeliću ovde rezultate 👍

Залепи врата у круг папирном траком и види. Тотално је глупо решење без филтера испред кондензатора.Ha, ha...
Ljudi skidaju dpf, a ja otišao i kupio dodatni sunđerasti filter što se stavlja u otvor kondenzatora toplotne pumpe. Sinoć žena sva srećna, nema prašine, ali na žalost ne zbog filtera, već zato što je sušila neki prekrivač koji se ne linja 😂.
Danas pamučni veš, i odmah ovo sa slika...
Pogledao sam malo bolje, deluje mi da na vratima loše dihtuje, ima samo neku pretanku gumicu loše konstrukcije i deluje mi da plastika naleže na plastiku, i to jadno... Kada je zatvorena mašina, vrata na blagi dodir rade, probaću da zadihtujem ja to bolje, ako bude uspeha, podeliću ovde rezultate 👍
Ја уз Беко добио 2 комада (један у машини и један резервни)Što se tiče tih filtera kondenzatora...
Proizvođači su tu malo bezobrazni.
Kod kondenzacionih nije bio problem izvaditi kondenzator i oprati, kod ovih novih sa TP on je deo sistema, i predvideli su filter, ali ga ne daju uz mašinu, a i što bi...interes im je da preguraju garanciju i onda da se kupuje nova.
Gorenje, original filter po modelu mašine, 600 dinara, servisiranje mašine sa TP...ko zna koliko...a pre toga će mašina sve gore i gore raditi.
Pitanje za druge koji imaju gorenje sa TP, da li vi imate gumu/dihtung na vratima, ili na obruču otvora?
Kod mene ništa...
Na staroj kondenzacionoj je na vratima bio okrugli gumenasti penasti dihtung, evo kako je na ovoj novoj:Pogledajte prilog 523856
Samo ovaj plastični rub na otvoru, a na vratima ništa i to je to..
Šta imam od reklamacije ako je to konstrukcioni problem? samo bih dobio takvu istu...Vrata moraju odlično da dihtuju, ako je u garanciji to je za reklamaciju

Zadihtovao sam, a taj deo kod ventilatora napred se ne otvara, ako misliš na onaj sa rupicama.Залепи врата у круг папирном траком и види. Тотално је глупо решење без филтера испред кондензатора.
А ако није до тога отвори онај део код вентилатора и види шта се ту дешава. Можда се тотално запрашила унутра.
Ja bih da se prijavim da sam kupio mašinu, sa grejačem. Gorenje, 5 godina garancije, juče isprobana, tzv. beli veš i neki peškiri. Ciklus nešto manje od 2 sata, 2,5 kWh potrošeno, tapo utičnica.
Sve je bilo skroz suvo.
Verovatno može bolje da se podesi, žena istražuje
Da li ste imali taj sunderasti filter sto se nalazi dole kod izmenjivaca toplote? Nasa nema, a prilikom vadjenja mrezastih filtera, cesto se desi odlete cestice prasine dole ka kondezatoru tj. izmenjivacu toplote.Razmisljam se, da li ga treba dodatno kupiti ili je ok ovako kako jeste..Što se tiče tih filtera kondenzatora...
Proizvođači su tu malo bezobrazni.
Kod kondenzacionih nije bio problem izvaditi kondenzator i oprati, kod ovih novih sa TP on je deo sistema, i predvideli su filter, ali ga ne daju uz mašinu, a i što bi...interes im je da preguraju garanciju i onda da se kupuje nova.
Gorenje, original filter po modelu mašine, 600 dinara, servisiranje mašine sa TP...ko zna koliko...a pre toga će mašina sve gore i gore raditi.
Pitanje za druge koji imaju gorenje sa TP, da li vi imate gumu/dihtung na vratima, ili na obruču otvora?
Kod mene ništa...
Na staroj kondenzacionoj je na vratima bio okrugli gumenasti penasti dihtung, evo kako je na ovoj novoj:Pogledajte prilog 523856
Samo ovaj plastični rub na otvoru, a na vratima ništa i to je to..
Držao bi ga poklopac filtera.Da li imaš nosač za filter? Kod mene na Beko mašini filter se mora smestiti u nosač i tek onda gurnuti ka izmenjivaču. Na mestu spoja nosača i izmenjivača se nalazi diht guma koja sprečava da vazduh prođe mimo filtera. Ako nema nosač, ne znam šta bi držalo filter i šta bi sprečavalo da vazduh prolazi pored filtera
Nisam ga imao, već sam podelio ovde na temi svoju frustraciju tom praksom mnogih proizvođača, taj filter kupuješ zasebno, košta 600 dinara, original gorenje. Isto i kod mene, kada se vade ona dva filtera, uvek nešto upadne dole, to i nije toliko strašno, ali u radu sitnije čestice prolaze na sastavima plastika i to sve ide u kondenzator.Da li ste imali taj sunderasti filter sto se nalazi dole kod izmenjivaca toplote? Nasa nema, a prilikom vadjenja mrezastih filtera, cesto se desi odlete cestice prasine dole ka kondezatoru tj. izmenjivacu toplote.Razmisljam se, da li ga treba dodatno kupiti ili je ok ovako kako jeste..

Filter nije samo sunđer.Nisam ga imao, već sam podelio ovde na temi svoju frustraciju tom praksom mnogih proizvođača, taj filter kupuješ zasebno, košta 600 dinara, original gorenje. Isto i kod mene, kada se vade ona dva filtera, uvek nešto upadne dole, to i nije toliko strašno, ali u radu sitnije čestice prolaze na sastavima plastika i to sve ide u kondenzator.
Filter je obično parče nekog sunđera, isečeno na meru, brendirana kesa gorenje 😫
Montiraš ga tako što ga prisloniš skroz uz kondenzator, i onda zaturiš tih 4-5mm viška unutra:
Pogledajte prilog 524230
To nije dovoljno.Ja sam ga juče naručio, možeš za bilo koju mašinu samo izmeri dimenzije filtera kod tebe I po tome traži. Ja sam našao filter dimenzija koje meni odgovaraju, inače je za Beko mašinu.
Držao bi ga poklopac filtera.
Zavisi od modela mašine.Filter nije samo sunđer.
Moja Gorenje ima i nosač sa usmerivačem vazduha i još jednom mrežom pre sunđera.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari