Sta onda ja da kazem, ovo mi je cetvrta 🙂
tri toplotne pumpe sam imao i na kraju sam ipak bio siguran da je ne zelim vise.
I to su bili solidni modeli AEG, Bosch a najlosija indiesit
Jednostavno vec posle trece godine se sve toliko napuni prasinom i radi taman toliko da te odbija da je rastavis jer je to prevelik posao za takvu glupost...
I umesto da susi sat i po to pocinje da ide na ,3,4,5 sati dok ne popizdis i ocistis je ili je izbacis napolje.
Ne zanosite se da to moze cetkicom, nozem i slicno da se ocisti, to mora da se opere pod pritiskom jer je sve ozbilno zalepljeno.
Znaci mora napolju da se uradi, ne moze nikako u stanu.
Klasicna masina uvek susi isto, i uvek brzo, kad se isprlja (a prlja se i jedna i druga) operes kondenzer za minut i vratis, i prostija i jeftinija bar 3x
jedina dobra stvar TP je niza temperatura susenja, i ne postoji apsolutno nista vise cega bi se setio.
Jedina losa stvar klasicne susare je sto greje prostoriju, sto zimi i nije mana.
razlika u potrosnji struje je zanemarljiva ma sta tvrdilo marketing odeljenje.
Gorenje mašina, posle 15 godina, počela da ispušta neke čudne zvuke. Neću da zovem majstora, kupiću novu. Želim što manje cimanja oko mašine (pogotovo neću da je rastavljam) i uplašio me ovaj tvoj post tako da ću ipak kupiti klasičnu.Mozete da cistite filtere koliko god hocete, masine sa TP se prljaju iznutra a to ne mozete nikako da ocistite.
Davno sam vec pisao
Koji su razlozi za to? Toliko je bolje od klasične?Све и да морам да купујем нову сваких пет година не бих поново узимао машину без топлотне пумпе.
Ne. Redovno čistim filtere.Jesi je rastavljao?
Imas dva za tipice/vlakna i za finu prasinu, to je obicno ili u vratima ili u ulazu u bubanj, i taj dole sundjerasti kod izmenjivaca. Ja nemam taj dole kod izmenjivaca, ali proveravam redovno i cistim..Ako sam dobro shvatio, postoje mašine sa jednim ili dva filtera. Moja ima dva filtera, pri čemu se drugi nalazi na ulazu u izmenjivač i svakako je to bolja opcija.
Kako se to proverava? 😏Ja nemam taj dole kod izmenjivaca, ali proveravam redovno i cistim..
Tvoja susara trosi u proseku 1300w za ciklus susenja?Potrošnja u decembru. Haier HD80-A2939E-S, kupljena nova u novembru.
U 95% slučajeva radi preko dana odnosno na višoj (skupljoj) tarifi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari