Šta je novo?

USB kablovi i punjači - Aliexpress i Temu

@marantz je li ovo za sam punjač ili kablove? Brzina punjenja je 5-10W (za ženine baterije za fotoaparate i svetla). Konačno planiram da joj sredim tu "stanicu za punjenje" sad za praznike, nije mi hitno da plaćam nešto previše, za sad ću staviti ove koje imam kablove ali bi bilo urednije da budu kraći.

Ako je za punjač, koji je u pitanju?

Pitanje je bilo za kablove? Na slici su kablovi deklarisani na 120w dužine 25cm. Standardna cena je bila oko 150 din.
Ja sam iz istog razloga stavio ove kratke, pošto su mi se stalno razvlačili po stolu ti duži kablovi i pravili "gužvu".

Punjač je Anker Prime Charging Station 200w.

Essager bi po pitanju punjaca zaobisao u sirokom luku, a i glomazan je (previse portova; do 2 porta max).
Zašto bi zaobišao essager? Jedan od kvalitetnijih brendova na aliju. Imam i ja ovaj punjač i prezadovoljan sam. Ima i dosta ljudi sa foruma i niko se ne žali. Očigledno nisi upoznat.

Poneta je koga brine bezbednost (šta god to bilo) - zna se, original punjač ili neki bolji brend tipa Anker.
Meni je samsung punjač, kupljen u legalnoj prodavnici sa fiskalnim, preskup, zamalo zapalio kuću. Tako da nije neka razlika u tome.
Poenta je da ne treba ostavljati punjače uključene u struju kad se ne koriste i kad nema nikoga kući

Onaj od 20W ume da bude problematican, kontrola kvaliteta im nije jaca strana takodje.

Kad dobijes dobar primerak sve super, ali kad nije...

Meni su portovi blago zakoseni na mom primerku ali srecom to je sve od falinki.

^ Znači meni ostaje da se nadam da će kontrola kvaliteta za bijeli, koji treba da stigne, biti bolja 😆 Samo mislim da nema pomoći za grijanje i iako smatram da nije vrijedno rizika, ne žalim se, 2.5€ je stvarno smiješna cijena za punjač. Možda ga prave u S. Koreji za te pare 😆

Zašto bi zaobišao essager? Jedan od kvalitetnijih brendova na aliju. Imam i ja ovaj punjač i prezadovoljan sam. Ima i dosta ljudi sa foruma i niko se ne žali. Očigledno nisi upoznat.

Meni je samsung punjač, kupljen u legalnoj prodavnici sa fiskalnim, preskup, zamalo zapalio kuću. Tako da nije neka razlika u tome.
Poenta je da ne treba ostavljati punjače uključene u struju kad se ne koriste i kad nema nikoga kući
Esseger mi ne uliva poverenje po pitanju kvalteta generalno, bar za sada. Gledao sam letos recenziju nekog njihovog punjaca gde su temperature isle i preko 100C.

Bez obzira na proizvodjaca, desi se da neka serija odredjenog modela ili pak sam model ima neku falinku, bez obzira koji proizvod bio u pitanju - kabl ili automobil. Zato uvek treba biti oprezan, narocito prilikom prve upotrebe.

Neko se npr. kune u VW, dok ga drugi zaobila u sirokom luku. Navodim samo primer. Sve je stvar iskustva, sto direktnog, sto posrednog.

To je tačno. Bio je skoro onaj veliki opoziv popularnih Anker Zolo powerbank-ova i zabranjeni su za upotrebu u avionu.
Svakome se desi kiks. Meni su poslali mail i sa Amazona i iz Ankera oko toga da proverim po serijskom broju da li je moj "affected". To je jedna od razlika između skupljih i ostalih brendova.

Ako nadjete neki kvalitetan a povoljan punjac za Samsung (dovoljno je i 25W ako nema od 45W) ostavite link, hvala.

A i mislio sam na neki provereni iz ove ili druge teme.
Onaj sto sam poslao, puni 4 marke telefona dnevno, pravih 45W isporucuje.
Prvo smo kolege i ja uzeli jedan, a onda smo i drugi porucili jer je bas dobar za taj novac

Nemojte se ograničavati samo na Ali i Temu, ima ovih dana dobrih ponuda i kod drugih "Kineza", evo šta sam ja juče uzeo na SHEIN-u za čitavih 53 centi:

Prilozi

• Shein.jpg
    Shein.jpg
    77.7 KB · Pregleda: 104
Slazem se da na sheinu ima dobrih stvari, fora je da se svakodnevno skupljaju poeni (slicno kao coinsi na Aliju) i svaki poen umanjuje cenu proizvoda za 1 dinar.

Interesuje me da li ako priključite kabl koji nema deklarisani kapacitet punjača može da se napravi šteta na uređaju koji se puni na taj način?

Svi proizvođači peru ruke od takvih kombinacija.
Teoretski bi ta kombinacija bila ograničena na 5V 1A

Slabo je trenutno stanje sa cenama za gan punjače, barem na mom mk nalogu nisam video nešto baš zanimljivo.
Uslovi su bili gan, 30w, dva usb izlaza, i da nije potpuni noname. Na kraju je pazaren ovaj Kuulaa za 600 din, biće dovoljan za nezahtevno.
I kod mene sve oko i preko 1000din. Taj ne deluje lose, ne zale se na pregrevanje.
A68c63d92c8a448ce8eddba819e6b2832G.jpg_960x960q75.jpg_.avif

Nemojte se ograničavati samo na Ali i Temu, ima ovih dana dobrih ponuda i kod drugih "Kineza", evo šta sam ja juče uzeo na SHEIN-u za čitavih 53 centi:
Da li je to dobra ponuda i po kvalitetu ili samo po ceni?

Preporuka za type c kabl za powerbank? 0.5 duzine. Powerbank je 30w

Da li je to dobra ponuda i po kvalitetu ili samo po ceni?
Javiću utiske za 10-tak, 15-tak dana kada mi ga donese City Express (njih su mi dodelili kao kurira).
Kupio sam ga napamet, pošto me jel te nije ništa koštalo (53 dindži).

AI mi za "Shenzen Yuanjinkai Technology" daje feedback da su firma specijalizovana isključivo za proizvodnju punjača/adaptera, a komentari na platformi su u rangu hvalospeva ako nisu namešteni naravno 🙂

Jedna pohvala za ESSAGER... Stigao mi je njihov 5W punjač za Apple Watch. Veoma fina izrada i dizajn. Nažalost, izgleda da mi je zapao feleričan primerak i crkao je posle 10min. Pisao Ali-ju, naravno, traže da slikam, snimam video, neke nebuloze za nešto što košta 5$. Napisao poruku ESSAGER store-u i odmah mi poslali novi.

Oko 3-4$ kabal, a aliexpress mi trazi jos 4-5$ za shipping…
Uzmi donji KUULAA kabl i budi bez brige. KUULAA ima odlicne proizvode koje koristim godinama. Dovoljan je dokaz da njihovi lightning kablovi za Apple uredjaje imaju MFI sertifikate koji su izlistani na Apple sajtu.

Uzmi donji KUULAA kabl i budi bez brige. KUULAA ima odlicne proizvode koje koristim godinama. Dovoljan je dokaz da njihovi lightning kablovi za Apple uredjaje imaju MFI sertifikate koji su izlistani na Apple sajtu.

Hvala! Poručeno.

Ne kupujte ovaj Essager. Jako je jeftin, nekih 2.5€ i dobro puni - prvi test 8.28V, 1.8A i 14.7W, drugi test 9.16V, 1.8a i 16.5w.
Međutim dolazimo do problema - grijanje. Ugrijao se i do 62.5 stepena C, kroz nekih 30-40 min punjenja. Nisam poredio sa drugim punjačima, ali neprijatno je na dodir i mislim da nije baš ok.
Mislim nije ni nešto očekivati od 2.5€, ali ipak bolje preskočiti, nije vrijedno rizika.
Što je najgore naručio sam još jedan šrije nego što sam ovo testirao.
Pogledajte prilog 520669
Kod mene rade bez problema.Imam 2 komada jedan napaja RPI Zero a drugi RPI 3 B+ hladni su skroz

Ne kupujte ovaj Essager. Jako je jeftin, nekih 2.5€ i dobro puni - prvi test 8.28V, 1.8A i 14.7W, drugi test 9.16V, 1.8a i 16.5w.
Međutim dolazimo do problema - grijanje. Ugrijao se i do 62.5 stepena C, kroz nekih 30-40 min punjenja. Nisam poredio sa drugim punjačima, ali neprijatno je na dodir i mislim da nije baš ok.
Mislim nije ni nešto očekivati od 2.5€, ali ipak bolje preskočiti, nije vrijedno rizika.
Što je najgore naručio sam još jedan šrije nego što sam ovo testirao.
Pogledajte prilog 520669
Stigao mi isti model, samo bijeli i manje se grije. Jedino se "kritično" ugrije ako se puna dva telefona. Ali ako se puni jedan dosta manje nego taj crni.

Imam neki mali Essager gan punjac 25w i nece uopste da puni 2 nova xiaomi telefone. Xiaomi iz 2017 puni, Samsung a72 nece, S24Fe puni 🙂 Moze li neko da preporuci neki jeftin punjac. Nema potrebe za vise 45w ali ne moze da smeta ako je dobra cena 🙂 Uslov da puni Xiaomi telefone 🙂

Imam neki mali Essager gan punjac 25w i nece uopste da puni 2 nova xiaomi telefone. Xiaomi iz 2017 puni, Samsung a72 nece, S24Fe puni 🙂 Moze li neko da preporuci neki jeftin punjac. Nema potrebe za vise 45w ali ne moze da smeta ako je dobra cena 🙂 Uslov da puni Xiaomi telefone 🙂
Da nije problem do USB kabla ili do USB porta na samom A72?

drugi punjac ga puni. Ovo je probano sa novim kablom koji je stigao uz xiaomi telefon.

Nazad
Vrh Dno