Šta je novo?

USB kablovi i punjači - Aliexpress i Temu

Hteo bih da kupim na AliExpress-u obican punjac za EU uticnicu koji ima sledece karakteristike:

1. da nije crne boje
2. da ima samo 1 USB-A port
3. da ima fiksni napon od 5V i minimum 1A i da nema druge napone kao npr 9 ili 12V
4. da je original i brand name (nebitno da li je i kineska marka, samo da se dokazala na trzistu)

Ima li neko neki predlog?

Poslednja izmena:
Jel ispratio neko šta se desilo sa Aukey brendom na Ali-ju? Bilo je gomila ponuda na Ali-ju njihovih punjača, ali već neko vreme ih nema nigde.
Imam 2 njihova charging stationa i pokazali su se vrhunski

Hteo bih da kupim na AliExpress-u obican punjac za EU uticnicu koji ima sledece karakteristike:

1. da nije crne boje
3. da ima fiksni napon od 5V i minimum 1A i da nema druge napone kao npr 9 ili 12V
4. da je original i brand name (nebitno da li je i kineska marka, samo da se dokazala na trzistu)

Koristim takav, isao je uz neki stariji Google Chromecast, samo 5V 1A. Koristim ga za Mi 2K kameru, radi odlicno. Doduse tamno sive je boje ali uzmi ga sa sve chromecastom jer on moze da se napaja sa USB porta na TVu

Postoji li neki punjač koji će puniti Honor 400 na max brzini (inače podržava 66w)? Ja imam punjač od Xiaomi, koji puni 67w, ali according to ChatGPT, zbog protokola, on bi punio Honor do 45w najvise.
SGCAM_20251225_154757987.jpg

Na Temu sve sto gledam deluje fejk. Znam da postoje na Aliju pouzdane marke, ali mi ne garantuje da ce puniti Honor na max brzini (inače dolazi Tip C kabl sa obe strane uz fon). Isti GPT kaze da Honoru za brzo punjenje treba 11 V x 6 A.

Vijaj od Honora najbolje.

1. da nije crne boje

Imas u IKEA, za 299 RSD, siguran, sertifikovan (meni eksplodirao jedan sa alija u uticnici i vise ne kupujem bilo sta):

5V 1A

Imas u IKEA, za 299 RSD, siguran, sertifikovan (meni eksplodirao jedan sa alija u uticnici i vise ne kupujem bilo sta):

5V 1A

Hvala za info! Nije mi pada IKEA na um. Vec sam porucio Bavin punjac sa USB-C kablom iz jedne domace prodavnice:

XO punjac nisu imali na stanju.

Ne kupujte ovaj Essager. Jako je jeftin, nekih 2.5€ i dobro puni - prvi test 8.28V, 1.8A i 14.7W, drugi test 9.16V, 1.8a i 16.5w.
Međutim dolazimo do problema - grijanje. Ugrijao se i do 62.5 stepena C, kroz nekih 30-40 min punjenja. Nisam poredio sa drugim punjačima, ali neprijatno je na dodir i mislim da nije baš ok.
Mislim nije ni nešto očekivati od 2.5€, ali ipak bolje preskočiti, nije vrijedno rizika.
Što je najgore naručio sam još jedan šrije nego što sam ovo testirao.
IMG20251228000749.jpg

Prilozi

• IMG_20251228_000844.jpg
    IMG_20251228_000844.jpg
    182.5 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20251228_000828.jpg
    IMG_20251228_000828.jpg
    230.5 KB · Pregleda: 13
  • IMG_20251228_000814.jpg
    IMG_20251228_000814.jpg
    211.4 KB · Pregleda: 26
Ja sam ih kupio sigurno 6-7, još dok su bili oko 1$, razdelio po familiji kome je trebalo, 2 komada su kod mene. Ni jedan se nešto specijalno ne greje, a sigurno ne da je neprijatno topao na dodir. Max budu mlaki. Možda je nešto do tvog primerka.

VoltMe od 20w koji je često na popustima sa coins-ima je skroz OK.
Nije GaN, ali puni iPad Pro bez problema i ne greje se.

1766903588059.png

Mislim da je bolje sa se uzme GaN punjac od 60+W i na njega mogu da pune lampice,telefoni, itd...

A sto ne mogu da se pune preko punjaca poput VoltMe?
Mogu naravno i preko njega sa se pune, ali GaN punjaci su bezbedniji.
Imam 100W GaN punjac sa 4 porta, moje misljenje je da je korisniji od manjih punjaca, a opet cena od 1000 din je smesna.

Trebalo bi mi 3-4 komada jako kratkih kablova, C na C, 20-30cm je dovoljno, može i pola metra ako ih nema kraćih, ako naletite pišite da poručujem, po nekoj sindikalnoj ceni naravno. Ako neko ima a ne treba mu može i trampa za neke toocki metarske koje još nisam stavio u pogon 🙂

Dalje, dobih novi laptop, 150W punjenje, neće procesor da radi sa max ako nije na 150+W punjaču. Da li ima neki ok punjač koji mogu da uzmem a da daje tih 150W na jednom portu?

Essager bi po pitanju punjaca zaobisao u sirokom luku, a i glomazan je (previse portova; do 2 porta max).
Zašto?

Ovaj punjač je kupilo pola foruma, nisam primetio da se žale na njega. Više od godinu dana, punim laptop redovno i mobilni povremeno sa njim laički gledano nisam primetio neke probleme (pregrevanje i sl.).

Ako je bezbednost na prvom mestu, nije velika razlika između te trafo stanice od 9$ i nekog običnog punjača... Mada, nisam nešto čuo da se pale ti punjači bilo da su GaN, obični ili brand-name.

Kačio sam negde video gde su detaljno poređene komponente Anker i uGreen GaN punjača... Vidi se da Anker nije bez razloga skuplji, a uGreen je i dalje kvalitetniji od većine tih punjača što se kupuju za novčiće za par $.

Poneta je koga brine bezbednost (šta god to bilo) - zna se, original punjač ili neki bolji brend tipa Anker.

Essager bi po pitanju punjaca zaobisao u sirokom luku, a i glomazan je (previse portova; do 2 porta max).

To što je glomazan bi mogla da bude prednost za hlađenje.

To je jedini punjač koji mi je uključen u struju 24/7, a sve ostale sam se navikao da isključim. Možda i nije loša navika.

Trebalo bi mi 3-4 komada jako kratkih kablova, C na C, 20-30cm je dovoljno, može i pola metra ako ih nema kraćih, ako naletite pišite da poručujem, po nekoj sindikalnoj ceni naravno. Ako neko ima a ne treba mu može i trampa za neke toocki metarske koje još nisam stavio u pogon 🙂

Dalje, dobih novi laptop, 150W punjenje, neće procesor da radi sa max ako nije na 150+W punjaču. Da li ima neki ok punjač koji mogu da uzmem a da daje tih 150W na jednom portu?

Nešto ovako? TEMU.

IMG_0770.JPG

@marantz je li ovo za sam punjač ili kablove? Brzina punjenja je 5-10W (za ženine baterije za fotoaparate i svetla). Konačno planiram da joj sredim tu "stanicu za punjenje" sad za praznike, nije mi hitno da plaćam nešto previše, za sad ću staviti ove koje imam kablove ali bi bilo urednije da budu kraći.

Ako je za punjač, koji je u pitanju?

Nazad
Vrh Dno