Šta je novo?

Mašine za sušenje veša - sušare, sušilice - sa toplotnom pumpom

Aleksa mislis da je ELECTROLUX EW6D285DE bolji od Bosch-a Serije 4?

Jedino sto ovaj model sto sam ja postavio ima Inverter motor. Jos jedno pitanje, hoce li mašina raditi na terasi, jeste da je terasa zatvorena ali je prilično hladno na njoj.

Da pitam jos jednu stvar pre kupovine ove Electrolux, kakva im je servisna mreža, da ne bude kao što je Bosch-ova u mom gradu, od 07.11 pokušavam da stupim u kontakt sa njima i ne ide, išao na adresu nikada ih nema pa se javili tek kada su intervenisali iz Beograda. Želeo bih da izbegnem takvo zezanje, još kada bi Electrolux imao servisu mrežu kao Gorenje bilo bi top, sa njima nikada problema do sada.

Stigla mi je Gorenje DHNE83 masina za sušenje, jel neko stavljao na postojeću mašinu za ves? Jel dolazi nešto uz nju ili moram da kupujem posebno neke nosače stagod?
Stavio je ja na gorenje za pranje.
Nista nije stiglo uz nju, ali sam kupio AW023 Gorenje neki kao nosac koji ne vrede nista ( plasticni su).
Na kraju sam uzeo 4 metalne plocice sa rupama i prisrafio sam kracim samorezcima jednu za drugu (DHNE83 ima vec rupe za srafove) sto se ispostavilo kao Ok.

Da dam neko iskustvo za ovu masinu, bas je dobra, inverter motor, koristimo samo Auto mode gde uz pomoc senzora odredjuje vreme, obicno ga sa 2.4h skrati malo i gde je potrosnja oko 480W sto je bas premalo. Normalno ako je puna do vrha, potrosice malo vise. Masina za ves je 7kg, ova je 8kg sto je OK.

Garancija je 2 + 3 godine uz produzenje na sajtu, ali mi je samo cudno sto ovaj model nema 10god na inverter motor, slao sam i mejlove da pitam Gorenje, ali ne odgovaraju.

Ako ti nije teško slikaj kako si odradio postavku jednu na drugu, odnosno taj svoj rad pa pošalji ili ovde ili na pm. Ja sam bekovu sušaru samo stavio na gorenje veš mašinu... Dole sam one nogice gledao da se naslanjaju lepo na površinu i sve tako stoji ali se bojim d a prilikom centrifuge od 1400 ova odozgo ne sklizne...

8 godina kod mene tako stoje jedna na drugoj i neće nigde da mrdnu

Ja moram da uzmem onu policu za mašinu za sušenje, mašina z pranje mi je ona uza a za sušenje koju sma poručio je skoro 64cm,tako da neće moći na nju da dodje već na policu.

Mi smo uzeli isto Gorenje Dhne83, stavili na Beko ves masinu koja je manje dubine, ali smo narucili neki plasticni kit sa fiokom i super stoji. Masina za susenje je ok, koristili par programa i ne traju predugo, oko sat vremena, ali uvek izaberem program Baby ili Syntetic za odecu, i spremno za ormar..Cini mi se da truncic smanji odecu..

Ako ti nije teško slikaj kako si odradio postavku jednu na drugu, odnosno taj svoj rad pa pošalji ili ovde ili na pm. Ja sam bekovu sušaru samo stavio na gorenje veš mašinu... Dole sam one nogice gledao da se naslanjaju lepo na površinu i sve tako stoji ali se bojim d a prilikom centrifuge od 1400 ova odozgo ne sklizne...
Pa prosto da prostije ne moze biti. Evo zakacenih slika.
Prvo sam postavio ovaj Gorenje set plasticni napred, ali masina za susenje je klizila pri centrifugiranju masine za ves, sada ovako fiksirana ne mrda.

Evo danas sa 5 ciklusa postrosila 2.9kw. 2 ciklusa su bila Auto, dok su 3 bila Vuna. Kakva su vasa iskustva sa susarama? PO meni je ovo bas OK.
A nisu fiksirane, kod mene se gornja bez fiksiranja mrdala u stranu.

Prilozi

• 2 gorenje.jpg
    2 gorenje.jpg
    133.4 KB · Pregleda: 63
  • 1 gorenje.jpg
    1 gorenje.jpg
    78 KB · Pregleda: 61
Uzmite one elemente za spajanje molim vas.

Isto, cak i kada su mi otisli amortizeri na ovoj za ves i kad je skakala, ova gore nije mrdala. Sve sto ih spaja su neke gumice koje idu na noge od masine, dobio sam ih uz masinu za susenje.

Pogledaj i jedan hrvatski forum, bas ima polemika oko Boschovih masina i dobrih saveta za konkretne modele.
Čitao sam, oni pišu samo o Bosch i Miele, nista drugo ne dolazi u obzir. Sto se tice Boscha misljenje vecine (bar na tom forumu) je da ne treba nikako uzimati modele sa selfclean funkcijom. Preporucuju model WQG233D1BY jer ima easyclean funkciju i reverzibilni bubanj, tako da cu nju poručiti.

Čitao sam, oni pišu samo o Bosch i Miele, nista drugo ne dolazi u obzir. Sto se tice Boscha misljenje vecine (bar na tom forumu) je da ne treba nikako uzimati modele sa selfclean funkcijom. Preporucuju model WQG233D1BY jer ima easyclean funkciju i reverzibilni bubanj, tako da cu nju poručiti.
Tako je, i verujem da ima smisla sve sto govore, posebno jedan korisnik, tako da verujem da je ta Bosch stvarno dobar izbor. Kod nas je bila na solidnoj akciji na jednom sajtu oko Black friday-a, samo proveri koliko godina vazi garancija.

Kakav problem postoji sa Self clean modelima, šta kažu? 🙂

Kupio sam taj model ali nije još u upotrebi - WQG24591BY

Jel otvrao neko AEG tj. Elektrolusx da je ocisti, starije serije?
Izadje mi na instagram za neku Elektrolusx kako lik otvara i cisti kuku koliko prasine, onda nisam bio lenj pa se malo igrao sa chatgtpej da ga malko ispitam moja masina dal moze da dodje u tom stanju i on mi bio malo neodredjen cuc muc moze ne moze.
Probao sam prosle godine da je rasturim ali sam samo skinuo nazad deo i dalje nisam mrdnuo nisam smeo

Mislim ona i dalje susi kao sto je susila od kaada smo je kupili

Pozdrav ljudi treba mi preporuka za susilicu 9kg koja od ovih je najbolja?
Electrolux EW7D394UE 664€
Beko B5T 69233 608€
Beko BM3T3924WBB 632€
Gorenje DPNE92 / GNLWIFI 594€
Hisense DH5S902BW 633€

Vidim da ste dosta hvalili Electrolux pa me zanima da li je i medju ovima electrolux najbolja ili je mozda neka od ovih bolja ili slicna njoj? Hvala.

Da li je neko ugradjivao masinu za susenje u kuhinjski element (na mesto predvidjeno za masinu za sudove)? U pitanju je mali stan, u kupatilu je naravno bojler iznad ves masine... bukvalno je ili to ili da bacim sadasnju ves masinu i kupim kombinovanu (sto je malo zahebano, jer sam podstanar)...
Vidim da od ugradnih modela ima samo kombinovanih...

Da li je neko ugradjivao masinu za susenje u kuhinjski element (na mesto predvidjeno za masinu za sudove)? U pitanju je mali stan, u kupatilu je naravno bojler iznad ves masine... bukvalno je ili to ili da bacim sadasnju ves masinu i kupim kombinovanu (sto je malo zahebano, jer sam podstanar)...
Vidim da od ugradnih modela ima samo kombinovanih...
Može li bojler još gore da ide?

Može i hodnik, ne treba joj niti voda niti kanalizacija.
Nažalost, hodnik je jako mali i ima ugrađeni plakar, koji ne mogu da prepravljam... da mogu, to bi bilo prvo mesto gde bi je stavio...
Može li bojler još gore da ide?

Na žalost, ne može. Gledao sam da možda stavim horizontalni bojler, ali me onda jeftinije izađe da frljnem veš mašinu i uzmem 2u1 uređaj.

Sad nešto merim, gledam da li bih mogao veš mašinu da prebacim u kuhinju, a sušaru u kupatilo...

Prostor u kuhinji je h=825mm, tako da potencijalna sušara mora da ima skidljiv poklopac... ali me brine provetravanje...

Veš mašinu bez aquastop sistema ne bih stavljao u kuhinju.

Trazim neku masinu za susenje i cini mi se da je Electrolux sušilica EW6D285DE za 450 eur dobra kupovina? Nzm ima li sta pametnije od toga, moze i skuplje

Kakav problem postoji sa Self clean modelima, šta kažu? 🙂

Kupio sam taj model ali nije još u upotrebi - WQG24591BY

Koliko videh istrazujuci - glavni problem je sto se nakon nekog vremena sve to zaprlja i efikasnost opadne.
Evo nekog poljaka koji je to cistio kod Bosch masine koja je self clean i kako to izgleda:

U sustini kazu da modeli koji nisu self clean ovaj problem nemaju tako izrazen jer se filteri rucno ciste.

Naručio sam prvo Electrolux EW 6D285DE ali mi nisu poslali jer se brzo rasprodala, malo pre naletim na Electrolux EW6D384AE i kada sam pitao AI kaze da je model 384 noviji i stedljiviji. Ne znam sta vi mislite, za cenu od 57.000 mislim da je dobra kupovina.

Nazad
Vrh Dno