optokapler
Slavan
- Učlanjen(a)
 - 03.12.2019

- Poena
 - 205

Ovde bar neZa 106000 ima daikina
Ovde bar neZa 106000 ima daikina
U pitanju je novogradnja stara 5 godina, urađena u upitnom kvalitetu 😅.Ooo pa ti ispod imaš negrijan podrum, koje je godište zgrada, jer ako je prije osamdesetih, gotovo sigurno nemaš ni trunku izolacije u podu, osa osamdesetima već ima dobre šanse, pogotovo s kraja decenije?
Nisam ti ja dao nikakav pametan odgovor, osim konstatacije da će bilo koja 12ka fino da rasporedi toplinu na kontra dijelu stana i poveća komfor, a Mitsu će se naravno rasteretiti. Sad, opravdane potrebe za premiumom nema (ako gledaš kapacitet i rasterećenje), ali ti uvijek sa svojim parama možeš kako želiš i ganjati maksimalan komfor i kvalitet.
Hvala na savetu, zvuci mi kao dobro privremeno rešenje.Ja sam ispod klime na 2 bastenske plasticne stolice spustio nesto najslicnije plasticnoj vecoj kutiji koja stoji pod nagibom i ima u dnu spojeno crijevo (koje mozes provuci isto tako kao to sa slike). Nije nesto preljepo ali zimi gotovo da ne koristim taj dio terase gdje mi je klima pa mi ne smeta. To crijevo obicno zaledi tokom noci i napuni se ajmo reci 1/3 posude ali u toku dana odledi i istekne.
Fujitsu inverter klima uređaj AGYG12KVCB/AOYG12KVCBN Nordic parapetna klima. Za grejanje TOP varijanta. Spoljašnja 38kg, unutrašnja 14kgPozdrav svima,
Koristim Mitsubishi Electric MSZ-HR50VFK/MUZ-HR50VF od avgusta 2024., prvenstveno za grejanje dobro izolovanog stana od 70 kvadrata. Planiram ugradnju jos jednog uređaja za lakše grejanje ostatka stana i kako bih rasteretio postojeću klimu.
Dvoumim se između Fujitsu i Daikin (FTXC, FTXF) modela kapaciteta 12.000btu pa bi mi dobro došlo neko iskustvo i savet, konkretno za grejanje.

Variš ili 'ladiš prostor?
Na zidu je kamena vuna.
Haier Pearl Premium 12000 btu, ovdje (BIH) je 50 KM skuplja od aeri+![]()
Odlična ako ti je primarno hlađenje. Za primarno grejanje za iste pare bolja je parapetna varijanta AGYG12KVCB. Plus je jača i ima grejač tacne u spoljašnjoj, i 7kg masivniju spoljašnjuSta misli te o ovoj ?
FUJITSU ASYG12KGTF/AOYG12KGCB
Za BIh je to, ili All easy pro (nordic) i jako zanimljiv Lg S12eq zbog twin rotary kompresora finog rada i masivnosti, sve tri se nadju po 570-620 eura.obojePreporucujes taj Haier?
KGT je top klima za te pare, slobodno uzmi. Samo sam poredio sa onom parapetnom, kija je malo jači uređaj. Inače parapetne su bolje za grejanje generalno, jer toplotu izduvavaju u nivou poda gde je inače najhladnije. Ako hoćeš zidnu klimu, ne gledaj dalje od KGT modela, ukoliko ti se uklapa u budžet. To je poboljšani naslednik proslavljene ASYG LUCA modelaZbog cega,ako mi je primarno hladjenje? Parapetna definitivno otpada jer em nisu nesto zastupljene em mi je i ovako skucen prostor jos nju da stavim.
Kakve masivnosti? Jedna od ubedljivo najmanjih spoljnih jedinica na tržištu, 25kg. Ne kažem da je loše, ali opet..jako zanimljiv Lg S12eq zbog twin rotary kompresora finog rada i masivnosti
To je rebrendirani TCL. Tu i tamo, bolja opcija bi ti bila Haier Pearl Premium 12k za sličan novacKupujem klimu za vikendicu. Služiće za grijanje oko 20 kvadrata. Temperature su zimi najviše do - 10.
Valja li ovaj model? Electrolux Inverter Klima EACS/I-12HEJ/N8
Rekli su mi da gledam ovo 12HEJ/N8 jer ona može valjda do - 25 a model 12HEF tačnije oznake Electrolux Inverter Klima EACS/I-12HEF/N8 EEC može do - 15.
Kakve su klime Electrolux?
Pearl Premium sam ugradio dva komada i baš sam zadovoljan.Kakve masivnosti? Jedna od ubedljivo najmanjih spoljnih jedinica na tržištu, 25kg. Ne kažem da je loše, ali opet..
To je rebrendirani TCL. Tu i tamo, bolja opcija bi ti bila Haier Pearl Premium 12k za sličan novac
Mislis 300Pearl Premium sam ugradio dva komada i baš sam zadovoljan.
Međutim Pearl Premium je oko 550e dok je Electrolux u nekoj kompenzaciji 260e (nije greška u kucanju). Ako su slične onda da ne bacam 200e bezveze?
Vjerovatno sam permutovao s necim, meni u glavi ostalo 27.5 vanjska...Kakve masivnosti? Jedna od ubedljivo najmanjih spoljnih jedinica na tržištu, 25kg. Ne kažem da je loše, ali opet..
To je rebrendirani TCL. Tu i tamo, bolja opcija bi ti bila Haier Pearl Premium 12k za sličan novac
Malo si me zbunio,ali sad je razjasnjeno.Znam da je bolje kada je nisko,isto kao kad pustis TA da izduvava,ali u 35m2 ispod jednog prozora TA koje keva nema sanse da se odrekne (pre bi se meneKGT je top klima za te pare, slobodno uzmi. Samo sam poredio sa onom parapetnom, kija je malo jači uređaj. Inače parapetne su bolje za grejanje generalno, jer toplotu izduvavaju u nivou poda gde je inače najhladnije. Ako hoćeš zidnu klimu, ne gledaj dalje od KGT modela, ukoliko ti se uklapa u budžet. To je poboljšani naslednik proslavljene ASYG LUCA modela
Nema to veze gde se sklapa japanacReci mi jos samo,ako si upoznat na specifikaciji proizvoda pise Made in Kina,zar one nisu Japanske?
Tako je stajalo i kod mene. Prve 2 godine i jedno i drugo, pa kada su presli na klimu, TA pec se nije palila😄.Znam da je bolje kada je nisko,isto kao kad pustis TA da izduvava,ali u 35m2 ispod jednog prozora TA koje keva nema sanse da se odrekne (pre bi se mene), a ispod drugog prozora parapetna nema sanse.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari