Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

Као што смо сви одавно предосетили, ФСР 4 ради на свим АМД графикама које поседују РТ (дакле и на РДНА 2) -
Тренд штројења нових драјвера не престаје, али стари 23.9.1 раде сасвим пристојно:

Lepo pokrpi drajvere AMD za svoje kartice. Treba im neki put dosta vremena ali na netu ima izreka da stare kao dobro vino.
Nesto sto ne moze da se kaze za Nvidiu, koja kao da sabotira svoje da bi korisnici kupovali nove. No to je mozda i zbog cpu overdraw-a koji u kombinaciji sa windowsom zna da poveca letenciju.
No ja sam sad na 3090 zbog cuda jezgara i AI ... i zato sto mi dojadilo da menjam pastu na 6900xt na svakih godinu dana.

Ćao ljudi . Imam problem sa drajverom. Igram world of tanks i u bitki mi ne krešuje igra, sve radi kako treba,ali kad sam u garaži i dok čekam da udjem u bitku drajver time out/crash ,black screen par sekundi i onda izadje iz igre . Juce sam instalirao original windows 11 64 bit na ssd-u i drajver je 25.8.1 whql. Grafa je AMD Vega 64 limited edition. Jos jednom da napomenem u igri je sve top,ne krešuje. Temperature i fps odlicni. Ali izgleda da je drajver problem jer se i pre instalacije windowsa desavalo isto. Citam po forumima da je taj drajver bas problematican i da i drugi ljudi imaju slicne probleme ali niko nema resenje. Mozda ovde ima neki genije koji moze da pomogne .

A krešuje li s drugim verzijama drajvera? Ne kontam što je baš ta verzija drajvera obavezna, ako s njom imaš problema? Nije ni najnovija verzija, pa ne vidim po čemu je posebna.

Rešen problem. Problem je pravio amd adrenaline koji je sam podigao max boost clock preko dozvoljenih granica.

Zdravo,

Imam problem sa AMD Adrenaline-om. Imam neka svoja custom undervolt podešavanja ali u poslednje vreme svako novo paljenje kompa - podešavanja su vraćena na default. Jel' možda ima neka opcija koje ja nisam svestan ili Adrenaline baguje? Imam najnoviju verziju, 25.9.1

Pogledaj u Reliability Monitor u Windows, da li imas unsafe shutdown greske?

Nemam, makar nemam u poslednje vreme. A svakog dana moram da importujem settings.

Bilo je slucajeva da programi koji dolaze uz maticne, npr Gigabyte Control center, Armoury crate i sl. prouzrokuju reset podesavanja

Ma nemam ništa od toga. Radilo je godinama sve ok, u poslednje vreme primetih da mi temperatura divlja kad ono radi na default podešavanjima. Ispratio sam, bukvalno na svaki reset sistema resetuje i to. Nema veze, hvala na trudu u svakom slučaju. Valjda će nova verzija da reši.

Poslednja izmena:
Meni se to desavalo sa podesavanjima za ventilatore (fan tuning, zero mod). Svaki restart sistema vracao na defaut.
Deinstalirao sam adrenalin (drajvere) i odradi cistu instalaciju. Do tada sam samo gazio novu preko stare. To mi je resilo problem.

Da, reinstalacija resila problem. Hvala drugari!

AMD Software: Adrenalin Edition​

Revision Number
Adrenalin 25.10.2 (WHQL Recommended)
File Size
903 MB
Release Date
2025-10-29

Sda su popravili ali prvo izdanje od juče nije radilo.

Da li menjati stoji mi 24.9.1 od kad sam nabavio grafu

To je drajver iz Aprila, Za 6000 serriju verovatno ne ili ako nemaš neku og igri koje pominju u Relese Notes za svaki drajver. Ta verzija je za ceo Adrenalin Verzija samog drajvera ti je u Device mangeru, Ne mora da se podudara sa verzijom Adrenalina
1761840288102.png

AMD Software: Adrenalin Edition​

Revision Number
Adrenalin 25.10.2 (WHQL Recommended)
File Size
903 MB
Release Date
2025-10-29

AMD je razdvojio driver na dva dela. Posebno za RDNA1/RDNA2 i posebno za RDNA3/RDNA4.

RDNA1/RDNA2:

Kod:
https://drivers.amd.com/drivers/whql-amd-software-adrenalin-edition-25.10.2-win10-win11-oct-rdna.exe

RDNA3/RDNA4:

Kod:
https://drivers.amd.com/drivers/whql-amd-software-adrenalin-edition-25.10.2-win10-win11-oct-rdna3.exe

Postoji i kombinovano izdanje za RDNA1/RDNA2/RDNA3/RDNA4. Fajl je skoro duplo veći, oko 1,6 GB, jer su driveri RDNA1/RDNA2 i RDNA3/RDNA4 spakovani u različite blokove u NSIS 7z arhivi.

Kod:
https://drivers.amd.com/drivers/whql-amd-software-adrenalin-edition-25.10.2-win10-win11-oct-rdna3-combined.exe

clarifies malo sutra, citao sam danas bar 3 teksta koji su praktivno clickbaitovu i bice ih ovih dana jos ihaha

Ma ima i za 5000 seriju sto da nema za ovo 6600.

Radeon Product Compatibility​

AMD Software: Adrenalin Edition 25.11.1 is compatible with the following AMD Radeon products.

AMD Radeon™ RX 9070 / 9060 Series Graphics
AMD Radeon™ AI PRO R9700
AMD Radeon™ RX 7900/7800/7700/7650/7600 Series Graphics
AMD Radeon™ RX 6900/6800/6700/6600/6500/6400 Series Graphics
AMD Radeon™ RX 5700/5600/5500/5300 Series Graphics

jel koristi neko ove nove Ai alatke sto dolaze sa 26.1.1 verzijom drajvera i da li vredi instalirati ?
1769260242805.png

Nazad
Vrh Dno