Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

Instalirani,imao problem openCL.dll not found,pa jurio isti po netu.
Inace verzija drajvera 31.0.21923.1000 datum 3/6/2025.

Gde to pise kad je naredn ver.?

Do sad mi je adrenalin sam nudio kad bude novi apdejt. Sad nista ne javlja, niti imam opciju kao ranije da sam pokrenem apdejt.
Cak mi je zadnji put kad je apdejtovao drajvere ponudio adejt i za cipset. Kad kliknem na Manage updates nista se ne desava, zavrti kruzic i toliko.
Isto se desava i kad pokusam da pokrenem AMDInstallManager. Inace verzija je 25.3.1 od februara.
Jel to neki bag, izgleda da moram rucno skinem drajvere i da pokrenem instal?

Ne znam zašto su skolini iz Adrenalina direktno, a ovaj Install Manager je đubre. Bilo je dobro kako je bilo.

Da, ne znam sto su to menjali.
Mogu li samo ovaj Install Manager da deinstaliram? Ne utice na Adrenalin ?

25.3.1 i 25.4.1 i 25.5.1 svi gaženi jedan preko drugog, ne primećujem probleme.

Auuu, AMD izgleda spijunira Benchmark..:LOL:
Upravo su mi proradile opcije za apdejt..
sshot-2025-05-09-[1].jpg

E sad "udate or no udate"..obzirom na probleme koje ljudi prijavljuju.

Nije ti ovo Nvidia 😁

Preziveo komp apdejt..:D
Doslo vreme da se zortam od obicnog apdejta za grafiku... .emti napredak.

Imaš opciju u Adrenalinu da uradi novu instalaciju sa ili bez zadržavanja nameštanja.

Imaš opciju u Adrenalinu da uradi novu instalaciju sa ili bez zadržavanja nameštanja.
Znam, koristim adrenalin duze vreme. Nije mi radila opcija za apdejt pa nisam ni mogao da je pokrenem. Sad je volsebno proradila i samo sam pregazio stare drajvere. Prestao sam da koristim i DDU.

Meni kad je DDU zeznuo stvar gde sam se patio mesecima i mnogo foruma i reddita procitanih znam da ga više neću nikad koristiti.

Ima kad DDU pomaže, ali retko treba. Uglavnom radi, ja sam u zadnje vreme više koristio DDU da brišem audio drajvere, nego video.

Pazi stvarno, ja sam pretpostavio da su izbacili onda iz osnovne aplikacije potpuno. Hvala.

Šta se dešava sa ovim "problemom" oko podešavanja frekvencije na Adrenalinu. Zašto je default opcija frekvencije veća u proseku kod kartica od 200 do 400? Postoji opravdana sumnja da je mom kolegi to spržilo kartu, srećom još bila u garancija pa je i bolju dobio...Npr kod moje sapphire 7900 xt pulse boost clock of up to 2450 MHz and a game clock of up to 2075 a na Adrenalin je 2745?

Nema to veze sa "przenjem" kartice, sve imaju BIOSom definisan voltage/frequency curve za sve moguce opsege frekvencija koje se mogu definisati u adrenalinu i napon nikada nece preci fabricki zadati limit osim ako ne editujes firmware/igras se sa kontrolerom. Moguce je jedino da se pretera sa donjim/gornjim limitom frekvencije pa da kartica postane nestabilna/kresuje, ali ne moze doci do fizickog kvara zbog toga.

Ja na svojoj masini, ubacio AMD Pro Edition 25 Q2 Driver da probam, i bolje su temp, lepse rade igre. skiinuo bas da probam i normalno istaliro kao i adrenalin sto se instalira. Al na ovom su mnogo bolje temp i lepse rade igre.

Nazad
Vrh Dno