Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Koja od ovih je must play prioritetna?
Prve 4 su naj must play, sve ostale ispod nije bitno kojim redosledom

1. Bloodborne
  2. Cyberpunk 2077
  3. Death Stranding Director’s Cut
  4. RDR2
  5. God of War (2018)
  6. Returnal
  7. God of War Ragnarök
  8. The Last of Us Part I
  9. The Last of Us Part II Remastered
  10. Uncharted: Legacy of Thieves Collection
  11. Ghost of Tsushima Director’s Cut
  12. Warhammer 40,000: Space Marine 2
  13. Horizon Forbidden West
  14. Kingdom Come: Deliverance

Kupiti polovan ili nov kontroler? Primetio sam da mi na jednom zeza stik. Ne registruje kada direktno pod pravim uglom povucem na levo (barem u rdr2 u onom meniju za iteme/oruzja, nisam testirao u drugim igrama), a kada idem desno i pustim stik da se vrati, nekad ume se ne vrati skroz, tj u igri vidim kako se polako pomera kamera na desno.
koja cena je ok za nove, sa garancijom? Svratio sam u tehnomediu i imaju neke na popustu, dal su oko 8-9k. Na kp ima jeftinijih, ali bez garancije.

ili da cekam 'crni petak', da li bude tad nekih boljih popusta. ako je neko pratio prethodnih godina?

to je skroz ok cena za legit kupljen - tako sam i ja nekad na ananasu uzeo. ako si vičan lemljenju i otvaranju, mislim da to možeš da središ i ako uzmeš polovan možeš lako i jeftino da ga dovedeš u bolje stanje nego original.

Kupiti polovan ili nov kontroler? Primetio sam da mi na jednom zeza stik. Ne registruje kada direktno pod pravim uglom povucem na levo (barem u rdr2 u onom meniju za iteme/oruzja, nisam testirao u drugim igrama), a kada idem desno i pustim stik da se vrati, nekad ume se ne vrati skroz, tj u igri vidim kako se polako pomera kamera na desno.
koja cena je ok za nove, sa garancijom? Svratio sam u tehnomediu i imaju neke na popustu, dal su oko 8-9k. Na kp ima jeftinijih, ali bez garancije.

ili da cekam 'crni petak', da li bude tad nekih boljih popusta. ako je neko pratio prethodnih godina?
imas PM sa savetom da ne reklamiram ovde

50e budu na nemackom amazonu za black friday. Toliko sam placao prosle godine...

u tom trenutku su kod nas bili 95e, na kp 60e

Poslednja izmena:

Ni jedno ni drugo, ako je baterija dobra nadjes na KP nekoga ko ubacuje hall effect analoge i resio si problem za svagda.

Ni jedno ni drugo, ako je baterija dobra nadjes na KP nekoga ko ubacuje hall effect analoge i resio si problem za svagda.
sta se smatra dobrom baterijom? koliko dugo treba da traje? nisam imao duzu sesiju od sat vremena, nakon cega imam jos oko 70%.
kupio sam konzolu i kontrolere od preprodavca, tako da sam najmanje treci vlasnik

sta se smatra dobrom baterijom? koliko dugo treba da traje? nisam imao duzu sesiju od sat vremena, nakon cega imam jos oko 70%.
kupio sam konzolu i kontrolere od preprodavca, tako da sam najmanje treci vlasnik

Pa nema pravila, bar po meni. Zavisi i kako koristis dzojstik i koliko ga igra koristi. Ako ti je ugasena vibracija, triggeri i to onda treba da traje dosta duze. Ako igras sa svime tim upaljenim i ako igra to maksimalno koristi moze da bude i da je to skroz okej.

Ne znam meni je sve iznad 3h ok jer nikada ne igram duze od 3h. A i ako igram imas dva pa zamenis. Preporuka za Hall effect.

Pazi sve zavisi od koriscenja. Mi igramo u kauc varijanti FC (iliti Fifu) godinama i ranije su nam dzojstici izdrzavali po 8 sati bez problema, sad pocinju da se gase posle tipa 3h. Srecom imamo 8 dzojstika :D

U najkraćem yay or nay, da li se sada primeti razlika sa ps5 pro? Da li su mnogi nabudzili svoje igre ili ne toliko da opravda upgrade?

u mom slucaju vredi, igre izgledaju ostrije i bolje rade. takodje pssr sledece godine dobija upgrade tako da ce jos bolje raditi upscaling. na obicnoj petici su mi jednostavno igre izgledale mutno na performance a na 30fps ne zelim da igram bilo sta :D

U najkraćem yay or nay, da li se sada primeti razlika sa ps5 pro? Da li su mnogi nabudzili svoje igre ili ne toliko da opravda upgrade?
Samo ako ti je bitan fps, u suprotnom nema mnogo smisla.

Pojedine igre počinju polako da koriste performance boost, ali slabo je to još uvek. Dogodine kad izađe GTA6 imaće smisla, u suprotnom nepotrebno bacanje para.

Edit : lično, kupio bih ga ako bi bio neki kršteni popust za black friday.

Ja sam prešao sa base PS5 (fat) na PS5 Pro i moram priznati da razlika u ceni nije opravdana. Vidi se razlika u igrama koje imaju PS5 Pro Enhanced opcije ili unlocked fps. Ali da je to sad neka night and day razlika - apsolutno nije.

Meni je dobro došao 2TB SSD koji ima PS5 Pro, mada možeš naravno ubaciti SSD i u običan PS5 ako zafali prostora.

Meni je žalosno što će običan PS5 da unište sa performansama, da bi "dokazali" kako je pro in, a realno i on bi mogao da gura barem 60 sličica za buduće igre.

Umesto da naprave neki stavrni bum sa pro, marketing će da odradi posao i samo će da uzimaju više para.

Meni je žalosno što će običan PS5 da unište sa performansama, da bi "dokazali" kako je pro in, a realno i on bi mogao da gura barem 60 sličica za buduće igre.

Umesto da naprave neki stavrni bum sa pro, marketing će da odradi posao i samo će da uzimaju više para.
unistavaju ga developeri sa unreal engine 5

Ništa nisu uništili na base PS5, starije igre rade kao i do sad, od novijih igara npr Ghost of Yotei radi očekivano dobro u oba Quality/Perofrmance mode. Za Ray Tracing Pro mode na 60fps nema dovoljno snage na base PS5, kao ni podrške za PSSR.

Ko voli da se igra, i switch lite zavrsava posao :) ( witcher je seckao na lite kao blesav, takodje arkham knight .... Pa sta :) cak i ekskluzive kao sto su breath of the wild.... ... Jeste da je lepse kada sve radi glatko.... Ali ja sam zadovoljan i mojom obicnom ps5slim 1tb... Skoro me je brat zatekao kako igram catlevaniu 8bit na ps5.... U fazonu, dal si normalan...:) i dalje stojim iza toga da grafika, performance ne prodaju igru ni konzole... Bar ne za nas tate od 30+...:) Uzivajte... Ps5pro je stvarno odlicna igracka ali obicni ps5 je takodje masina i mislim da je odlicna kupovina... U kombinaciji sa switch lite za on the go... je pun pogodak... Skoro sam odigrao last of us i radovao se kao dete... Nisam ni obracao paznju da ga igram na toshiba starom tv-u 30tak god :).... Pre mnogo godina sam ga prešao jos 10tak puta na psvita rucnoj konzoli na streaming - u...na 5inchnom ekranu... Nije mi smetalo sto je net slab, niti mi smetalo toliko na switcu sto portovane igre su osakacene grafikom i performancama... A na ps5 realno.... Nista mi ne smeta... Konzola koja zatvara krug, jos da se proba zdravlje boze psportal :).... Dajte da navijamo za dobre igre, neka remek dela...sve ih je manje.... Budimo realni.... 30 slicica je ok....

pisao sam malo iznad. u sustini dosta bolja verzija quality moda koja radi 60fps uz 120hz vrr (za igre koje imaju podrsku). po meni vredi upgrade, to sto ovi pricaju da je isto to je njihov problem :D
takodje konzola je poprilicno tiha i ima minimalan coil whine, barem u mom slucaju

Vrh Dno