Aleksandar_M
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.08.2008
- Poena
- 330
Probao sam ovo sve na Fifan Galaksiji:Ovakvo je stanje na G40:
29c3dem.gtp - radi, ali ne klizi glatko
Benchmark_run.gtp - ne radi, krešuje prilikom testa
hardware.gtp - radi, daje Fake Galaksija ili emulated
highres.gtp - radi bez problema (kao i ostale), potrebno je pomeriti samo sliku. Ovde se koristi IM 2
PhoneSpy.gtp - Ne radi
SHOWDemo_run.gtp - Ne radi
Sidetex2.gtp - Ne radi
Sidetex3.gtp - Ne radi
Year30v2.gtp - Ne radi
I znaci dosli smo do zakljucka da, ne rade neki fajlovi i na drugim galaksijama a ne samo na galaksiji 2024!
Pa ne rade baš. Primjer ti je HiRes koji treba HW modifikaciju na "na svakoj Galaksiji koja je ispoštovala prvobitni koncept". Imaš raspravu o tome par stranica prije (stranica 7). A recimo radi na Fifan Galaksiji.Na svakoj Galaksiji koja je ispoštovala prvobitni koncept, ove stvari rade kako treba.
Ja ću napraviti proširenje za zvuk za novu Galaksiju. Radiće sa YM2149 čipom, a šematski će biti skoro potpuno jednako kao proširenje za zvuk za PVV/Fifan Galaksiju Plus. Kad budem imao više podataka, objaviću ih ovde. To može biti za dve-tri nedelje ili za dva-tri meseca, ne mogu sada da kažem ništa preciznije.Ja sam lepo pitao jel zna neko od vas da mi to sve napravi sa AVR cipom umesto AY-3-8910 i da radi na galaksiji 40...
a jos nesto mi nije jasno kako moze da vam radi fajl Year30-Demo_MESS.gtp koji ima 28kB a kamoli Year30v2.gtp koji ima 45kB na prvobitnoj galaksiji koja ima 2 do 6kB RAM maksimum i 4 do 8 kB ROM? pretpostavljam da ti fajlovi posto su veliki samo rade na galaksijinom PC emulatoru....
Odlicno kad budes napravio to prosirenje sa zvucnim cipom YM2149 ja bih rado to kupio za moju galaksiju 2024Kod originalne Galaksije se memorija može proširiti do 54KB. Verovatno niko nikada nije ugradio toliko RAM-a u svoju Galaksiju, ali ipak je to tehnički izvodljivo. U stvari, sa preklapanjem blokova memorije, što se popularno zove "banking", može se ugraditi i mnogo više, ali onda i softver mora biti tako napisan da može da iskoristi ovako organizovanu memoriju.
YM2149 se još može naručiti iz Kine. To je, iz godine u godinu, sve manje pouzdan kanal za nabavku starih čipova, ali se ipak može na kraju doći i do ispravnih YM2149, i ja ću svakako nabaviti nekoliko komada.
Ja ću napraviti proširenje za zvuk za novu Galaksiju. Radiće sa YM2149 čipom, a šematski će biti skoro potpuno jednako kao proširenje za zvuk za PVV/Fifan Galaksiju Plus. Kad budem imao više podataka, objaviću ih ovde. To može biti za dve-tri nedelje ili za dva-tri meseca, ne mogu sada da kažem ništa preciznije.
Prelimenarni izgled možete videti na sledećim slikama. Slika na desnoj strani prikazuje izgled donje strane štampane pločice. Toliko za sada.
Pogledajte prilog 508028Pogledajte prilog 508030
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari