Čisto da podelim svoje nedavno "sjajno" iskustvo sa ovom "bankom"...i sa aktuelnom
Yettel sve promocijom.
Sredinom jula prijavim se za
Yettel sve, pre toga uzeh odgovarajući mobilni postpejd paket kod operatera (inače sam njihov korisnik još iz vremena Mobtela) i pređem na Max račun u banci. Čuo se sa njima više puta naravno, pošto su pre toga zvali, nudili, pominjali grejs period 90 dana, osiguranje, roming, cash back, ovo ono... Kažu ne treba ni prenos zarade, može i potrošnja karticom od bar 30 hiljada mesečno, što mi odgovara. Elem, u aplikaciji sve aktivirano, a krajem jula meseca mi stižu i Master platne kartice na adresu. Polovinom avgusta idem na letovanje i aktiviram
Sve za put dodatak (u okviru
Yettel sve), dobijam putno osiguranje za porodicu (poslali polisu na mejl) i 36GB roaminga. Super. U trenutku pre polaska, tj za tih 15ak dana avgusta, već sam i ostvario kartičnu potrošnju od 30k za taj mesec.
Stižemo u Grčku sve ok, u aplikaciji sve stoji aktivno, osiguranje, 36GB rominga raspoloživo, vidim ga i u aplikaciji od Yettel mobile. Odlično. Međutim, nelezi vraže, nakon par dana pogledam aplikaciju, nemam više gigabajte u roamingu, ostali samo ovi iz mobilnog paketa. Pogledam aplikaciju banke, kad ono
Yettel sve i
Sve za put neaktivni tačnije suspendovani. Razlog...navodno ne ispunjavam sve uslove. U tom trenutku, osim ovih gigabajta, shvatam da sam ostao i neosiguran sa porodicom u inostranstvu, pošto ta polisa ne vredi ako
Sve za put nije aktivan. Pokušavam preko chata u aplikaciji banke da vidim šta je problem, prvi agent kaže, tehnička greška u sistemu i navodno mi svakako i dalje važi sve pošto je GREJS PERIOD 90 dana (a uz to već imam i potrošnju 30k). Kaže da proverim kasnije. Ok. Nakon par dana i dalje ista situacija, kontaktiram ih ponovo pošto se osećam vrlo nelagodno sa znanjem da nemam putno osiguranje. Nije se ni ranijih godina ništa desilo, male su šane, ali opet, misao se vrti stalno u glavi i kvari odmor. Ovog puta drugačiji odgovor dobijam od agenta, navodno status mi JESTE suspendovan, razlog je što nemam kartičnu potrošnju u JULU!?! Razmišljam kakva je to logika (nema je), pominjem čak i da je tako GREJS PERIOD je 90 dana! Kaže ne zna, proslediće upit (opet tamo nekome), poslaće mi odgovor na imejl. Sutradan stiže odgovor mejlom i potvrda da mi je status supendovan, razlog nema potrošnje 30k u julu (bez ikakvog pokušaja detaljnijeg objašnjavanja). Pokušavam tj šaljem opet odgovor na taj mejl, ali je adresa naravno opšta i dobijam samo generičko obaveštenje da ću dobiti odgovor za 15 dana?! Naravno u ovom trenutku već osećam kako mi rastu magareće uši i pišem mejl na sve yettel kontakt adrese koje sam mogao da nađem. Odgovor dobijam nakon par dana.. kaže gospođa sagledali su moju situaciju!?! Status mi je suspendovan navodno pošto sam sa potrošnjom od 30k u avgustu "aktivirao"
Yettel sve dodatak (čekaj, zar nije bio već aktivan i ako nije kako ste mi poslali polisu osiguranja i gigabajte?!?), koji je u jednom trenutku, proverom pretodnog meseca tj JULA video da tada nisam imao potrošnju od 30k i onda se eto status u aplikaciji automatski suspendovao. Ali eto, kaže ona, pošto ja imam već potrošnju u avgustu od 30k, svakako ne moram da brinem za osiguranje pošto ono važi svakako?! (Ne znam samo jel sad treba da joj verujem na reč i šta će se eventualno desiti ako budem trebao to da dokazujem, ako se nedajbože neko razboli ili povredi)... Za pitanje o grejs periodu nisam dobio nikakvo logično objašnjenje.
Elem, neki moj zaključak je da je cela ta stvar oko
Yetel sve prilično loše definisana, loše isprogramirana, bez neke elementarne logike i matematike i da zbog toga korisnik može da ispadne budala i da bude oštećen. Njihovo reklamiranje GREJS PERIODA od 90 dana je čista prevara. Ni oni sami među sobom ne znaju da se dogovore o detaljima i šta to tačno znači. Suština njihovog objašnjenja je da aplikacija/sistem "tako radi i računa" i da je to to. Naravno, sad gledam, nisu mi uplatili ni cash back za prethodni mesec, iako u aplikaciji stoji da je on ostvaren. Objašnjenje je verovatno opet neko nebulozno.
Kao neko ko usluge pomenute banke koristi od njenog starta (telenor banka), ima 3 yettel mobile postpejd broja u porodici i Hipernet optiku, mogu samo da kažem da su me izradili kao vola i da sam se retko kada u životu osećao kao toliki magarac.
Da me ne mrzi tj da ne znam da na to treba da utrošim gomiliu vremena, tačno bih otišao i raskinuo sve ugovore koje imaju Yettel u nazivu.
Dodao bih još samo da je poslednji dan na moru žena uganula nogu, srećom dovukli smo se nekako do kuće