optokapler
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.12.2019
- Poena
- 205
Nema gasa ili nije vakumirana najverovatnije, pa limitira snagu kompresora jer ide u overcurrent ili elektronici ne odgovaraju parametri toka gasa (T ispravanja itd).Zdravo, ljudi!
Evo me opet, posle mesec dana, kao korisnik Haier Flexis 18 klime.
Pokušaću ukratko da opišem svoj problem. Kada je napolju vrućina od barem 28 °C, klima hladi na Cool 16°C i uključim turbo mod, ali komotno mogu da stojim ispred uređaja — nije preterano jak hladan vazduh. Sobu od 20 kvadrata ne može da spusti temperaturu ispod 24 stepena.
Kada noću spoljna temperatura padne na 23–24 °C ili manje, klima se često (ne baš uvek) pretvori u ventilator, a u stanu imam, na primer, 29 °C. Tada moram da isključim klimu iz šteker-utičnice da se isprazne kondenzatori, pa nakon 15–20 minuta kad je ponovo uključim, ponovo počne da hladi ali sa jačinom hladjenja i dalje postoji problem.
Testiranjem preko mobilne aplikacije primetio sam da kada pali kompresor klima nikad ne radi jače od 51% (programer sam i ne pitajte me kako sam to video). Pokušavao sam da uključim režim I FEEL na daljinskom upravljaču kako bi očitavao temperaturu s njegovog senzora. Daljinski sam namerno postavio pored internet rutera, gde konstantno pokazuje 35 °C, ali posle nekih 5 minuta deluje kao da klima zaboravi da je uključen I FEEL i ponovo očitava temperaturu unutrašnje jedinice, sve u svemu ne promeni jačinu hladjenja iako je 16°C podešeno a klima očitava da je 35°C. To vidim u mobilnoj aplikaciji, jer prikazuje trenutnu temperaturu spoljne i unutrašnje jedinice, a kad je aktivan I FEEL, umesto unutrašnje jedinice prikazuje očitanu vrednost sa daljinskog upravljača.
Da li je neko imao sličan problem? Pišem vam u nadi da je neko već naišao na ovo i da bi mogao da mi pomogne ili da me uputi na pravi način. Svakako planiram sutra da pozovem dobavljača od koga sam kupio klimu, pretpostavljam da će mi dati rešenje ali i nisam siguran. Majstor koji mi je ugrađivao uređaj je van zemlje već dva meseca. Ako imate kontakt nekog dobrog majstora u Nišu dajte mi kontakt i to znači 🙂
Hvala svima unapred!
Ako nije to, onda je do senzora temperature ili elektronike, eventualno EEV.
Znači, u svakom slučaju zoveš servis.