Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Kod Haier ti je na pdesign 2.8kw, a ne 3.3kw, za kompresor se ne zna, verovatno je Highly proizvodjac. Mideu mozes sam lako da operes jer se lako rastavlja unutrasnja jedinica, i verovatno ima gmcc kompresor, ja bih pre Mideu.
Upravo tako. I rekoh, montirao sam ih dosta i na Haieru zna da zvecka lim spolja i da vibrira, dodju iz fabrike sa lose savijenom cevi unutra blizu kompresora pa u zavisnosti kako je montirana nekad se nasloni pa se potrefi da zvecka. Inace je kompresor znatno bucniji nego na Midei. Smesno je sto 18k Pearl ima tisi kompresor od 12k, ali verovatno jer bi trebao biti Twin Rotary. Takodje ta Midea bi trebala imati nizi prag modulacije.

U sustini, dobre su obe, ali blaga prednost ide Midei.

Usputno, nema sanse da midea ima 540 protok zraka, poredio sam sa Breezeless E i drugim mideinim derivatima koji navodno imaju isti protok zraka, All Easy Pro ih jede za dorucak.. Malo nelogicno

Molim za preporuku i komentar za sledeće klime, najviše za grejanje kao jedini izvor toplote preko cele zime.
U pitanju je stan 35 kvadrata sa 5cm stiropora sa unutrašnje strane zidova , plafon je bez izolacije.
Odlučio sam se za sledeće klime, pa bih molio za komentar, koju bi mi predlozili.
*

HAIER FLEXIS AS35S2SF1FA-MB3/1U35S2SM1FA-2​

DAIKIN FTXF35E/RXF35E​

DAIKIN Sensira FTXC35E​

Fujitsu klima uredjaj ASYG12KMCE-AOYG12KMCE​

FUJITSU GENERAL ASHG12KETA/ AOHG12KETA​

MDV Klima All Easy Pro Full DC Inverter 12000BTU​

MIDEA AG-12NXD1.WIK EXTREME​

Hvala unapred na predlogu i komentarima i ako imate neki drugi predlog koja bi klima odgovarala mojim potrebama

Nije još kasno da izoluješ plafon, a posebno ako imaš izlaz na tavan. Bez toga, ne nadaj se nekom grejanju.

Poslednji sprat?

Nazad
Vrh Dno