Nenad22
Čuven
- Učlanjen(a)
- 24.12.2002
- Poena
- 715
Moja oprema
- Laptop
- Macbook Pro 13" M1
- Mobilni telefon
- iPhone 13 mini
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Meni je bolje u 50/60fps, ja bih odavno to postavio kao standard i za film - ali post produkcijski fitleri na tv-u koji dizu FPS nisu isto, oni stvaraju taj los amaterski snimak i artifakte. u 24/30fps slika jednostavno ne moze biti tecna, meni to oduvek smeta i nije mi jasno zasto se koristi.Druže skini nešto u hfps sve će ti biti jasno. Film preko 24 izgledao kao amaterski kamerom da je snimano. Isto kao onaj filter na tv za sport kada ostane uključen pa kada pustiš film izgleda kao sapunica neka. Probaj nema šanse da ne vidiš o čemu se radi.
Kada je video ili film snimljen u pravih 48/50/60fps, kao sav sport recimo, uvek je 50fps+, to izgleda fantasticno. Pogotovo na Plazmi i starim CRT-u vise rezolucije koji imaju savrseno ostru sliku u brzom pokretu (potpuno prirodno i tecno). Avatar u 3d-u sa visokom fpsom je i dalje nesto najbolje sto sam video na TV-u do sada (Plazma). Meni je bas zao sto je 3d propao.
Novi ekrani Oled/LCD su problematicni sa 50/60fps, jer i pored 120-144-240HZ refresh rate-a jako mute sliku u brzom pokretu i to ne deluje ok, sport je recimo dosta los (sample and hold prikaz frejma je problematican na nizim fps), tek sa 120fps+ postaje iole ostrija slika u pokretu, idealno 240fps+.
Ko je recimo igrao Counter Strike na Crt-u pa presao na LCD, zna koja je razlika. LCD i sa 100FPS je mutio sliku i stvarao blur kod brzih pokreta, crt vec na 60FPS savrseno ostro izgleda u brzom pokretu.
Poslednja izmena: