Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Sada filmove treba ocenjivati u Milka Babović stilu - za tehničku izvedbu i umetnički dojam...

Као неко ко Формулу 1 прати још од 1989/90 па на овамо и после погледане најаве за овај филм - могу само рећи да исти нећу гледати.
Rush је (по мени) за оцену 8/10, нетфликсова серија о Ајртону Сени је такође за сличну оцену и то је, претпостављам, све од доброг а везано за тематику F1.

dobro me podseti za Rush … taj film ima i opasno dobar soundtrack. Ja sam skorije pogledao Das Boot oe 3.5 sata i nekako se nisam odusevio koliko sam ocekivao.

Što se F1 tiče, najveću i jedinu ocenu zaslužuje Bred Pit, 61 godinu ima i šta god da radi, ili mu rade, izgleda barem 15 godina mlađe.

F1, ja znam da ga vise nikad odgledati necu, a prva tri dela F&F i dalje pogledam kad naletim na TV-u. Predugacko, nema veze zivotom, Driven, Days of thunder, Rush, pa cak i Talladega nights imaju vise da ponude publici.

Meni je F1 bio odlican!
Nego sad uzeo da odgledam ovaj novi jurasic world.. Majko mila i andjeli s'neba... -1/10. I ova Scarlet omatorila :)

Onaj ko je prevodio F1 se baš namučio. Toliko kompleksnih dijaloga.....msm da mu je trebalo celih 7 minuta da prevede sve

Deda Tomina zadnja nemoguća misija ono može da prodje ali pretera ga baš sa nebulozama. 5/10
Bacam se na F1 da vidim šta deda Pit radi kao vozač .

Za poslednju MI, isti dojam, preterano i na momente se vidi CGI, i vise dijaloga nego akcije.. ali ono bas.
Ali ipak 7/10 za trud! Tom Kruz jeste poslednji i mozda najveci do sad akcioni heroj i za svoje godine.
Svakako nije najbolji MI film, ali jeste film koji se ne propusta!

Materialists (2025)

Čudi me sa se ne priča o ovom filmu. Nije rom com. Očekivao sam da jeste ali nije.
Čitava marketinška mašinerija je reklamirala film i to sa razlogom.
Očekivao sam da se zabavim uz limunadicu a nisam to dobio. Nije čak ni romansa film.
Film je dosta dubok i govori o izgubljenosti u velikom gradu i koliko smo ono najprostije, A TO JE LJUBAV, totalno iskomplilovali.
Glumačka ekipa izuzetna.
Ozbiljno, ozbiljno dobar film.
8/10

F1 prilično zabavan film koji ću verovatno zaboraviti posle nedelju dana .Jedva prepoznao Martina iz legendarne Bron serie a pola filma gledam slatku Fergusonovu i kako je dobro odradila irski akcenat i verovatno sredila lice kad ono wtf skontao da je Kerry Condon u pitanju .Nisam ni imao pojma da one tako liče 😱

Prilozi

• Screenshot_2025-08-25-01-17-13-345_com.facebook.katana-edit.jpg
    Screenshot_2025-08-25-01-17-13-345_com.facebook.katana-edit.jpg
    145.3 KB · Pregleda: 128

Ocena za Crvenu Sondzu od ovih 4 i kusur bi bila super i realna da ispred stoji -
Ovaj film pokusavaju da snime preko 20 godina i onda se neka ekipa zarakijala u Bugarskoj i snimila ovo za vikend.
Sve je krindz jadno i bedno da nekako i zabavlja. Matilda je takodje zdrala rakijestinu i udarila po sprdnji (ume da glumi ali ovde nece). Tu je i Rhona Mitra nekadasnji izbor za Sondzu ali je vec u pedesetim mada i dalje dobra. Ostala ekipa lokalni djilkosi iz teretane, nadnicari sa gradilista i pokoji rumun.
Jedini koji je ozbiljno shvatio ulogu i profesionalno odradio posao je Sondzin konj, nije zasluzio da mu u CV stoji ovaj uzas.

^Jel citate vi ostali kojima je "lepo leg`o" neki film?
Ili je bio "zanimljivo popodne" ili "porodicna zabava" i slicno - ovako se opisuje film.

Odgledah 28 Years Later. Nisam super mega fan prva dva dela ali su bili dobri, i sličan utisak mi je i sa ovim novim. Baš je bilo zabavno popodne/veče, lepo mi je legao film i nema ničega loše u posmatranju filma kao razonoda i zabava ;)
Film izgleda prelepo na oledu, prelepi predeli, hladniji color grading, jak kontrast i dosta svetline. Vizuelno i auditivno prelep! Ono što nije prelepo je odnos otac/sin u filmu koji je užasan, bukvalno sušta suprotnost odnosa Kratos/Atreus iz God of War. Meni neretko zasmeta loša gluma dece u filmovima, ali ovo dete glumi 10/10 svaka čast, od početka do kraja, fenomenalno! Priča je okej, ništa revolucionarno i preduboko, ali je svakako iskustvo koje neću zaboraviti posle nedelju dana. Poslednja scena je bizarna i neću je komentarisati, tu je da uvede u sledeći deo koji ne očekujem sa uzbuđenjem, ali gledaću verovatno u nekom momentu. Od mene 7.5/10.

Ja se iskreno nadam da je poslednja scena sarkastična a ne smer u kome se ide jel to veze s mozgom nema.

Nadam se da grešim, ali mislim da je uvod u sledeći deo. Idem u blaaagi spojler iza taga, pa ne otvarajte vi koji niste gledali film!

Zadnja scena se vraća na Jimmy lika sa početka, i pretpostavljam da će sledeći deo biti coming of age ovog deteta Spike i toksičnog odonosa sa ocem, što ne iščekujem sa uzbuđenjem nikako, ali možda i grešim.

Nadam se samo da ce u tom slucaju taj deo izaci za minimum 28 godina, pa da kao vec totalni matorac apsolutno nemam ni ideju, a kamoli zelju da odgledam nastavak.

Toksicni odnos je i vise nego jasan i nastao je tokom filma, pre toga mi je odnos delovao najnormalnije.

Eddington - Dva i po sata prenemaganja Hoakina Finiksa uz odvratnu njusku Pere Paskaljevica. Najgori (do sada) film Arija Astera. Sreca da je debitovao sa Hereditary umesto sa ovim filmom, pa jos uvek ima kredita kod publike. Ali ako ovako nastavi, nece jos dugo. 4/10

Odgledah F1 movie, šta znam nekako previše filmski za moj ukus kad je u pitanju ova tematika. 7/10 samo zbog ljubavi prema f1.

F1 - zabavan. Bred Pit odlican kao i uvek, ali ne verujem da cu ga odgledati ponovo. 6/10
Knox goes away - tezak nekako. i tuzan. 8/10

Superman - by Jamez Gan.
Najviše mi je smetao humor. Imao sam utisak da gledam Guardians-e, čak mi je paleta boja izgledala isto.
Nicholas Hoult mi je najbolji deo filma, a David Corenswet sa izbezumljenim pogledom i iskolačenim očima
kao da ne može da nadje tabletu za pritisak beše mi bled bukvalno. Ne kajem se što sam pogledao.
07/10 krstim ovu kreaciju. Man of Steel je neuporedivo bolji.

F1 6/10
Баш лоше, и Бред Пит који је помало иритантан са акцентовањем тога да је као шмекер и таф гај. Не знам, баш ме разочарао филм. Очекивао више

Nisam, ali imam oba dela spremna na media serveru, samo da nadjem vremena.
Drugi deo je ogroman u Kini. Dostupan je u Dolby Vision 60fps i baš me zanima kako to izgleda (prvi deo je 24fps). Distrubuciju u Americi radi A24, a ja generalno njihove filmove volim, tako da je na mojoj listi.

Nazad
Vrh Dno