Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

60fps je svetogrdje i treba ga zabraniti zakonom. Ne mislim ovde konkretno na 2 deo filma već na samih 60fps.

Ja sam skinuo Avatar 2009, vidim skroz drugačije ( rutracker) kada ono 60 FPS
Momentalno sam ga izbrisao

ma da, neces valjda da film koji je baziran na vizuelnim efektima radi u tamo nekih nestandarnih 60fps...
ne valja kvariti one efekte jos tecnijom animacjom.. /s

Simpatičan ti je sarkazam Marko, ali film ne može da ide u više od 24/25fps i tačka. 60fps više nije film već video prezentacija, ili nešto treće, film nije.

Znam na šta mislite, gledao sam Gemini Man u 60fps i baš je bilo čudno, kao da ne gledam film.
Ovo je animacija pa pokušavam da nemam predrasuda dok ne vidim.

Simpatičan ti je sarkazam Marko, ali film ne može da ide u više od 24/25fps i tačka. 60fps više nije film već video prezentacija, ili nešto treće, film nije.
pa avatar i jeste prezentacija, lol.
pokahontas je vec isprican pre samog avatara tako da ostaju samo vizuelni efekti kojima ne smeta 60fps.

zezanje na stranu, naravno da nije svaki film za 60 fps, al probajte neki sa vremena na vreme.
ja sam se iznenadio koliko crno belih filmova funkcionise odlicno u ~50 fps i jace (24x2) i koliko im daje neki nov sarm.
da ne pricam o anime-u koji konstantno ima jedva 15 fps i kome vise nenormalno prija.

Ja kada gledam nesto sa vecim frejmrejtom, setim se odmah onih televizijskih filmova sa losom produkcijom...i bas ne volim to :D
24fps-a i odmah izgleda vise cinematic :D

EDIT:
Odgledah i ja Weapons...sta znam...ocena tipa 6-7 od 10.

Ocekivao sam horor, ali nije bio strasan, mozda je imao par dzamp skerova i to je to, imao je i dosta komedije. Zena i ja smo bili najstariji u bioskopu, ostalo su sve bili klinci, sto malo govori i o filmu :D Kad sam gledao trejler, bas je izgledalo strasno ono trcanje dece i ocekivao sam da ce biti dosta strasniji, ali nije...mozda su mogli malo da prosire pricu o tetki, a mozda i naprave samo film o njoj :D

Poslednja izmena:
Tacno, nesto kao ogavni True Motion na LG televizorima, ima i Samsung nesto slicno, samo pod drugim imenom.

Ready player one, po ko zna koji put. 9/10.

pa avatar i jeste prezentacija, lol.
pokahontas je vec isprican pre samog avatara tako da ostaju samo vizuelni efekti kojima ne smeta 60fps.

zezanje na stranu, naravno da nije svaki film za 60 fps, al probajte neki sa vremena na vreme.
ja sam se iznenadio koliko crno belih filmova funkcionise odlicno u ~50 fps i jace (24x2) i koliko im daje neki nov sarm.
da ne pricam o anime-u koji konstantno ima jedva 15 fps i kome vise nenormalno prija.
Druže skini nešto u hfps sve će ti biti jasno. Film preko 24 izgledao kao amaterski kamerom da je snimano. Isto kao onaj filter na tv za sport kada ostane uključen pa kada pustiš film izgleda kao sapunica neka. Probaj nema šanse da ne vidiš o čemu se radi.
Tacno, nesto kao ogavni True Motion na LG televizorima, ima i Samsung nesto slicno, samo pod drugim imenom.

Ready player one, po ko zna koji put. 9/10.
E to taj true motion zlo i naopako. Ima klip sa Tomom gde je gledaoce zamolio da to pogase na svojim televizorima.

nema sta da probam, ja pojedine filmove i gledam u ~50fps i odlicni su narocito oni visual effects based filmovi.

animir?
predator je stari klasik. on se ne gleda sa modernim tehnologijama. probao sam i 3d i dodatnom frejmazom i neku remaster verziju koja kao da mu dodaje hdr pa ona zelena dzungla krene da ubija kao lsd.
kad kazem visual effects based mislim na matrix, avatar i njima slicne. dakle vise CGI neko visual, ali znaju svi na sta mislim.

Matrix u 50fps nemoguce da si ozbiljan pa scene koje nisu akcione izgledaju kao kamkorderom da su snimane, neprirodno. Ali ako ti odgovara ko smo mi te ubedjujemo.

Mislio sam na animiranog predatora ne film.

postoje samo 2 predatora, iz 87` i 90`.
sve ostalo su abominacije i oni koji su ih odobrili i sproveli u delo bi trebali da se samozapale iz principa.

postoje samo 2 predatora, iz 87` i 90`.
sve ostalo su abominacije i oni koji su ih odobrili i sproveli u delo bi trebali da se samozapale iz principa.
Nisam pitao zbog umetničkog dojma već zbog animacije. Kada pustiš sve će ti se kasti. Ako si ljubitelj fluidne animacije pripremi čašu vode i šećera.

znam da je snimljen u stop-motion tehnici (po svemu sudeci fake, kao sto je sve sa modernim predatorima, odnosno CGI napravljen u stilu stop motiona a ne kao recimo nigtmare before christmass, gde su umetnici rucno pravili i fotografisali bukvalno sve) i to nikad ne bih preporucio za menjanje jer je to ono sto daje takvom filmu smek.
Isto kao sto ne bih mnoge crno bele filmove krecio bojama danas i isto kao sto ne bih radio nekim filmovima remaster visoke rezolucije jer ce se izgubiti oni tragovi i ogrebotine od filmske trake. neke stvari se prosto ne diraju ali zato neke druge imaju potencijal za takve stvari i nista im ne smeta 50+ fps, bas naprotiv.

To veče umro sam u bioskopu i kleo konja na kojem sam došao. Bačenih 3 sata, Skorsezi vrći pare

Hickok i Honda, koliko los film moze da bude... /s
Ispade da nije bas ni sjajan. Ocekivao sam vise iz price nevino optuzenog koga glumi jedan od najboljih zloca u istoriji kinematografije.
Nesto niza ocena nego ova sa imdb-a, verovatno jer sam usao u film sa mnogo vecim ocekivanjima.

Dune: Part Two 7.5/10

Nekako mi je ostavio skroz mlak utisak. Ne smeta mi što je spor u prvoj polovini, već mi je nekako zbrzan pri kraju. Prvi deo sam gledao jedanput, ali mi je ostao u lepšem sećanju.
Da sam gledao u bioskopu, verovatno bi doživljaj bio drugačiji

pa mislim da je takav cut na kraju morao da bude.
negde sam procitao/protumacio da je Vilnev snimio materijal za 5 sati tog drugog dela, ali su producenti rekli valjda da smanji na pola.

Nazad
Vrh Dno