Šta je novo?

Dobar dusek za krevet

Ja bih od srca i od ledja preporucio Simpo Viola, gledao sam milion dušeka i svratio kod rođaka iz Vranja, on se pohvalio dušekom ja legao, probao i oduševio se. Cena je vrlo korektna bila. Na bulevaru sam ga kupio, tmo kod Lipovog lada, tada je na nekom popustu za keš bio oko 35k, ima zimsku I letnju stranu. Nikako ne stavljate naddusek preko ovog dušeka jer ima svoje provetravanje pa se leti nećete upariti.

Ja bih od srca i od ledja preporucio Simpo Viola, gledao sam milion dušeka i svratio kod rođaka iz Vranja, on se pohvalio dušekom ja legao, probao i oduševio se. Cena je vrlo korektna bila. Na bulevaru sam ga kupio, tmo kod Lipovog lada, tada je na nekom popustu za keš bio oko 35k, ima zimsku I letnju stranu. Nikako ne stavljate naddusek preko ovog dušeka jer ima svoje provetravanje pa se leti nećete upariti.
Bio sam u Simpu, isprobao par dušeka ali nisam bio presrećan. Nautilus mi je možda bio najudobniji tamo. I još kad mi je rekla da se isporuka čeka 2 meseca, odmah sam odustao.
Vratio se Schlarafiu i naručio Diplomat NextGen, isporuka za 7 dana. (stari dušek sam poklonio jutros 😂)
Javljam utiske za par nedelja.

I kad covek ovo procita. Sta uzeti za lep i udoban san a da se ne pokaje, a zaista bude zadovoljan?? :(

U pitanju je potreba za 200x160

Jel neko probao dusek samo od latexa (tipa 15+cm debljine)? Valja li to nekome?
Ja uzeo jastuk od lateksa i odlican je.

I kad covek ovo procita. Sta uzeti za lep i udoban san a da se ne pokaje, a zaista bude zadovoljan?? :(

U pitanju je potreba za 200x160
Tema služi da ljudi čisto imaju neke smjernice, da suziš izbor i generalno da se vidi kako su se dušeci pokazali, koji su recimo za izbjegavanje. Nisu svačija leđa ista tako da se definitivno moraju probati na licu mjesta svi prije trgovine, ako treba i više puta. I ja sam u fazi kupovine dušeka, meni recimo odgovara mekša varijanta i u suštini nisam zahtjevan korisnik jer sam godinama spavao na Simpovom krevetu sa fabričkim dušekom + Dormeo nadušek tako da vjerujem da ću naći nešto odgovarajuće a da ne moram bubreg prodavati. :)

Jel neko probao dusek samo od latexa (tipa 15+cm debljine)? Valja li to nekome?
Ja uzeo jastuk od lateksa i odlican je.
Gde si ga uzeo i u kom položaju obično spavaš? Ja sam razmišljao o lateks jastuku, ali nisam našao nigde da ga probam. Ne znam kakav je u odnosu na memori penu i/ili paperje. Većinom spavam na strani, ali ponekad i na stomaku, pa ne znam da li bi na tom jastuku uopšte bilo moguće zbog visine.

Za dušek sam čuo preporuke, ali je bio baš skup za 180x200 dimenziju, pa nisam ni probao.

Ja ga imam od nove godine, tacno je ovo za leto ali sam ja osetio i tek kakvu razliku kada sam okrenuo na letnju stranu, prilicno je tvrdji. Bas cu sada kada vracam na zimsku da potvrdim da li je to tako.

Bio sam u Simpu, isprobao par dušeka ali nisam bio presrećan. Nautilus mi je možda bio najudobniji tamo. I još kad mi je rekla da se isporuka čeka 2 meseca, odmah sam odustao.
Vratio se Schlarafiu i naručio Diplomat NextGen, isporuka za 7 dana. (stari dušek sam poklonio jutros 😂)
Javljam utiske za par nedelja.
Ovo je pa iz jedne u drugu krajnost uporediti dusek od 40ak ka sa duzekom od 1000e pa logicno je da ce se uzeti dusek od 1000,

Evo jedno moje iskustvo od pre dve godine... Po celom Beogradu isao isprobavao duseke i na kraju se odlucim za jedan od pene. Kada mi je stigao i kada se formirao, on je bio sigurno je 5x tvrdji nego model iza radnje koji sam testirao. Jos je tamo bio na ravnoj podlozi, a kod mene na latoflex. Ali tamo je u salonu bio izlozen preko godinu dana i ljudi su sedeli na njemu, lazali... Nisam mogao da spavam na njemu od tvrdoce pa sam odmah kupio naddusek i time resio problem na neko vreme. Sada hocu da kupim novi dusek ali imam donekle specifican zahtev. Da kod lumbalnog dela bude tvrdji, zbog problemom sa donjim delom ledja, pa kada lezim i odmaram se na ledjima, da ne utonem, ali posto spavam iskljucivo po strani, da kod ramena bude mekaniji da upije ruku, odnosno rame. U sustini, rekao bih da mi treba zoniran dusek. Imate li neku preporuku gde da gledam i sta? Hvala unapred svima!

Evo jedno moje iskustvo od pre dve godine... Po celom Beogradu isao isprobavao duseke i na kraju se odlucim za jedan od pene. Kada mi je stigao i kada se formirao, on je bio sigurno je 5x tvrdji nego model iza radnje koji sam testirao. Jos je tamo bio na ravnoj podlozi, a kod mene na latoflex. Ali tamo je u salonu bio izlozen preko godinu dana i ljudi su sedeli na njemu, lazali... Nisam mogao da spavam na njemu od tvrdoce pa sam odmah kupio naddusek i time resio problem na neko vreme. Sada hocu da kupim novi dusek ali imam donekle specifican zahtev. Da kod lumbalnog dela bude tvrdji, zbog problemom sa donjim delom ledja, pa kada lezim i odmaram se na ledjima, da ne utonem, ali posto spavam iskljucivo po strani, da kod ramena bude mekaniji da upije ruku, odnosno rame. U sustini, rekao bih da mi treba zoniran dusek. Imate li neku preporuku gde da gledam i sta? Hvala unapred svima!
Pogledaj Ikea osnovu za krevet sa štelovanjem tvrdoce u različitim zonama, to što tebi treba ne znam da li možeš da dobiješ sa dušekom ali sa osnovom za krevet možeš.

Vrh Dno