Da, da… ja hteo da otvorim skoro taj racun (150 dinara održavanje) pa da podnesem zahtev za kreditnu karticu, kad ono nema. Jedino sto je bilo dobro kod njih su ukinuli, jedino hrčak ostajevidim da više nema ni online računa u ponudi...
Da, da… ja hteo da otvorim skoro taj racun (150 dinara održavanje) pa da podnesem zahtev za kreditnu karticu, kad ono nema. Jedino sto je bilo dobro kod njih su ukinuli, jedino hrčak ostajevidim da više nema ni online računa u ponudi...
To im dođe kao štednja po viđenju, za koju tvrde da ne učestvuje u platnom prometu. Jednom rođaku je skorije otvoren takav dinarski kao prelazni za potrebe otvaranja oročene štednje (fina kamata na tri meseca). Tom prilikom su mu rekli da novac može da uplati strogo gotovinski, na blagajni, pa je išao na šalter svoje glavne banke kako bi podigao tu veću količinu, iako je prethodno planirao da sve brzinski prebaci na licu mesta.Šta je u Addiko banci Dinarski PLUS račun i EUR PLUS račun?
Jeste, ali više ne može da se otvori.Zar im online račun nije onaj em-Račun paket koji je 150din mesečno?
Svašta, što im onda stoji na sajtu još uvek?
Možda mogu nekako ručno da ga otvore, ako su na to mislili, ali na sajtu ga svakako više nema, kao ni u mobilnoj aplikaciji. Link je bio ovaj, ali on sad preusmerava na opštu stranicu o tekućim računima, gde jeste nabrojan i em-Račun, ali detalja o njemu nema. Tako je bilo i u martu, to mogu da potvrdim, tako da ima smisla da su ti oni ponudili da ti ga vanredno ručno otvore, ako je to uopšte opcija. Alternativno, rekli su ti napamet, znajući da je nekad bio u ponudi. Nejasno je šta su ti tačno ponudili, pa je sve moguće.Nudili su mi u banci da otvorim taj račun krajem aprila i baš sam mislio da ga otvorim sad u julu ako uvedu apple pay![]()
To je druga stvar. Svako može da oroči sredstva preko aplikacije ako je ima, dakle ne samo klijenti sa em-Računom. Ali jeste neažurno sa njihove strane što u upustvu onima koji nisu već klijenti sugerišu da otvore em-Račun preko aplikacije, kad to već makar tri meseca nije moguće. Lako je svakako proveriti, preuzmeš aplikaciju i vidiš da nema opcije za otvaranje novog računa, hahah.Mada mi to nema nikakve logike pošto imaju i štednju koja je brendirana kao em-Štednja gde je malo povoljnija kamata. Onda znači da su ukinuli i to?
Po iskustvu koje sam pomenuo, trajalo je baš kratko, tj. sve je završeno u roku od pola sata, ako se izuzme odlazak na šalter druge banke po gotovinu. Čak sam i ja video te papire, nema ih mnogo. Ako si već (fizički) u banci, rekao bih da je brže oročiti uživo nego otvarati račun onlajn (kad bi bilo moguće), hahah. Edit: kad razmislim, taj rođak se već vodio kao klijent banke, imao je ranije štednju kod njih, pa su i oni imali njegove podatke (čak je lična karta u sistemu bila važeća), tako da je to sigurno pozitivno uticalo na brzinu.bez onolike papirologije
Da, pitanje je kako se to odnosi na izdavanje nove kartice. Za reizdavanje je jasno, ko je već ima, pa traži novu zbog oštećenja ili gubitka stare.izdavanje MasterCard dodatno naplaćuje 600din na zahtev klijenta
Ja sam podizao tromesečno oročenje pre 5 dana i nisu mi to ništa ni spomenuli. Doduše nisam sad ni hteo da reoročavam, ali opet su mogli da napomenu tu pogodnost za ubuduće da znam jer na kraju nisam ni gasio račun. Mada me ne čudi ništa, jer je radnica na blagajni totalno radila posao preko one stvari. Pitam je da li zna kada će da uvedu Apple Pay gledala me bledo kao da sam je pitao na kineskom. Pa svratite s’ vremena na vreme, pa se raspitajte ne znam kad će (zažalio sam što sam je išta i pitao). A vrhunac njenog rada je bila isplata koja se završavala na 37,99 dinara, gde mi je umesto da zaokruži na 40 i isplati sve u papiru dala u metalu i to 6 dinara 😂Da se nadovežem na svoju prethodnu priču o oročavanju (na ovoj je strani). Pomenutom rođaku je isteklo tromesečno oročenje, pa je otišao u lokalnu ekspozituru da podigne kamatu i reoroči glavnicu. Tom prilikom je obavešten da je banka navodno suspendovala tarifni stav prema kom naplaćuje korišćenje digitalnih servisa 200 dinara mesečno klijentima koji nemaju tekući račun (paket), pa je dobio parametre za aktivaciju. To mu nadalje omogućava da samostalno reoroči sredstva ako to ponovo bude želeo kroz tri meseca. Aktiviraće valjda aplikaciju, pa u tom slučaju ostaje i da vidimo da li će biti pokušana neka naplata, jer informacija o suspenziji tog tarifnog stava nije iskazana nigde na sajtu, koliko smo uspeli da vidimo.
Verovatno na blagajni rade manje obavešteni. U ovoj ekspozituri koju ja pominjem oročavanje ni ne može da se odradi tu nego negde iza. A i za sva pitanja sem tih osnovnih stvari upućuju na šefa ekspoziture. Na samoj blagajni se čini kao da ne rade ništa sem najosnovnijeg: uplate, isplate, uručivanje kartica...radnica na blagajni totalno radila posao preko one stvari
Trebalo je unapred da pripremiš kovanicu od dva dinara, kako bi dopunio račun do potrebnog iznosa.gde mi je umesto da zaokruži na 40
Tako je, a preko aplikacije je i dalje za nijansu veća (NKS 4,35%), pa je utoliko sumnjivija ova informacija koja je preneta rođaku. Njemu se, dakle, desila smešna situacija da su mu u ekspozituri oročili po toj manjoj stopi, pa tek onda rekli da sada može da aktivira i digitalne servise. Logičnije bi bilo suprotno, jer bi onda odmah imao mogućnost da samostalno oroči po većoj stopi. Skeptičan sam stvarno po tom pitanju, ali ostaje da vidimo šta će biti po pitanju te naplate.Uzgred smanjili su sad kamate za tromesečno oročavanje sa 4,75% na 4,25%
Da da i u ovoj ekspozituri gde sam ja bio se oročava iza blagajne za stolom (tj. tu se radi sva dokumetacija i potpisivanje)Verovatno na blagajni rade manje obavešteni. U ovoj ekspozituri koju ja pominjem oročavanje ni ne može da se odradi tu nego negde iza. A i za sva pitanja sem tih osnovnih stvari upućuju na šefa ekspoziture. Na samoj blagajni se čini kao da ne rade ništa sem najosnovnijeg: uplate, isplate, uručivanje kartica...
Trebalo je unapred da pripremiš kovanicu od dva dinara, kako bi dopunio račun do potrebnog iznosa.
Tako je, a preko aplikacije je i dalje za nijansu veća (NKS 4,35%), pa je utoliko sumnjivija ova informacija koja je preneta rođaku. Njemu se, dakle, desila smešna situacija da su mu u ekspozituri oročili po toj manjoj stopi, pa tek onda rekli da sada može da aktivira i digitalne servise. Logičnije bi bilo suprotno, jer bi onda odmah imao mogućnost da samostalno oroči po većoj stopi. Skeptičan sam stvarno po tom pitanju, ali ostaje da vidimo šta će biti po pitanju te naplate.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari