Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ranije je CH pošta odnosno država subvencionisala prodavce ali odavno toga nema i vidiš da se i AE snalazi da se ne klepa po ušima za poštarinu. Otvaraju predstavništva logističkih kompanija po zemljama preko čije pošte im je najjeftinije slanje ka ostalima, da nije toga zaboravili bi smo na AE.

Pa osnovali su ECSC U Madjarskoj....

Plus sada forsiraju Temu ;)

Ljudi, oprostite ako sam off-topic. Kako da zasigurno uputim paket na poštu pa da preuzmem kada budem u mogućnosti, mogu li da ostavim post restant adresu kada naručim nešto? Ima li neko iskustva?

Možeš. Napišeš "Ime i prezime, POSTE RESTANTE, Poštanski broj i grad". Dodaj i svoj broj telefona za svaki slučaj. Ja sam tako naručivao nekoliko godina, dok sam imao poštara budalu. Jedino što moraš povremeno da obilaziš poštu i raspituješ se, jer ti neće ostaviti kartončić da je prispela pošiljka, niti će te zvati. Mogu i pošiljke na koje se plaća carina.

Poslednja izmena:
Ima li nacina da ponovo kreiram porudzbine kao i do skoro, da se pre checkout-a vratim nazad i porudzbina ostane u "to pay" sekciji? Mogao sam to do skoro, a sada ne dozvoljava sistem.

Jedino da platiš karticom na kojoj nemaš para. Onda ide u To pay.
Da, da, to znam da postoji kao opcija, ali nemam takvu karticu pri ruci.
Ne znam sto je ovaj sistem odjednom ukinut. Cak mislim da je povezano sa tim sto su ubacili i google wallet i paypal za placanje, od tad su poceli problemi.

Ili ako možeš da blokiraš kanal za plaćanje pa kasnije kad hoćeš, odblokiraš i platiš.

Nisam neko vreme kupovao na Aliju, danas uzimao nesto i vidim ubacili PayPal. Ekstra!
Ako može mala pomoć, googl-am i ne mogu nikako da proneđem LEGIT link za AliExpress gift kartice sa Alijevog sajta, već mi sve izlaze neki third party seller-i.
Kupio bih dolarsku AliExpress gift karticu koristeći svoj PayPal balans.

Нестао, а гугл пеј ми није ни радио.

Taman sam se obradovao što su uveli da trošim sa balansa. Nadam se da je privremeno.

Uradili su mi refundaciju za dve sitne pošiljke koje mi nisu stigle ali je iznos za oko 20% manji nego šta sam platio. Jel ti normalno? Jel to provizija banke ili šta?

Da pitam i ovde, da li je nekome u aliexpress mobilnoj aplikaciji nestao paypal kao opcija za placanje?
Sada imam da biram izmedju kartice i google pay.
Probaj da nađeš stariju verziju aplikacije, nisam ažurirao pa i dalje imam Paypal

Prilozi

• viber_image_2025-07-09_20-22-05-498.jpg
    viber_image_2025-07-09_20-22-05-498.jpg
    51 KB · Pregleda: 14
  • viber_image_2025-07-09_20-22-05-527.jpg
    viber_image_2025-07-09_20-22-05-527.jpg
    46.1 KB · Pregleda: 15
8.133.3 ima paypal opciju

Meni nikad nije htelo preko Apple Pay i Paypala (kad kliknem na Pay now, nista se ne desava).

I gogo i match it su down, jel i vama te dve igre ne rade?

Gogo ni meni ne radi, kao trenutno ne može dođite kasnije.

Novčiće to jest razliku u ceni ostvarenu kupovinom preko njih Aliexpress zaista refundira prodavcu? Kupim nešto sa 80% popusta i čitavu razliku platforma pokriva prodavcu?
Verovatno mu odbiju za proviziju, ili imaju neki drugi program. Ne znam zašto je to tebi bitno? 😃

Poslednja izmena:
Subvencije.

Nazad
Vrh Dno