Šta je novo?

3D printer - Opsta tema - FAQ

3d print i bojenje su dva razlicita univerzuma.
Vise necu brisati tvoj off

@ikac2000 zasto su ti zatvorena vrata kada stampas PLA?
i to mi je palo na pamet, pa sam ih otvorio pre stampe mosta, plus sam zadigao poklopac malo, ali nije neka preterana razlika.

Kada su otvorena, mnogo se klate, a fora je sto mi je i Ender bio u Enclosure-u...

Moracu malo da se poigram sa Bridge setovanjem, cak i spustanje brzine na sa 50 na 10 nije dalo nesto bolji rezultat.

Vidim da je CURA stavila ugao 45 stepeni, a Bambu 0, pa cu i to da probam...

Cekaj, polako... :)
Daj mi model da probam da odstampam kod mene.

Takodje prati ovu tabelu kako sta da koristis kod Bambu stampaca:

1750977523687.png

PLA sa zatvorenim vratima moze da ti kloguje glavu stampaca.
Da ne bih otvarao stalno vrata ili poklopac, ja zatvorim vrata i spustim temperaturu bed-a na 45, ali koristim samo PolyMaker filamente, sa Bambu se nisam lepo proveo.

Vidim da moram malo da se prilagodim...mozda cak i da uzmem Cool Plate...

Takodje, primetio sam da imam problem kod svetla/kamere, sa leve strane, dok se desna strana izgleda bolje hladi...

Inace sam stampao jednu od ovih...

Inace odstampacu ove za podizanje stakla sa AMSom...Vratanca se mnogo klate kada su otvorena tokom stampe...

Inace odstampacu ove za podizanje stakla sa AMSom...
Pazi sa tim, bilo je slucajeva da su stakla pucala. Bolje skini AMS ako ces dizati staklo.
Probacu da odstampam tvoj model, zivo me zanima kako ce ispasti.

Ne vidim nista posebno strasno kod mene, nisu bas mali bridzevi u pitanju:

1751012494421.jpeg

1751012509877.jpeg

Bambu Studio vristi da postavis support, sto bih i ja uradio ovde.
Imas sada AMS i stavi PETG kao support, tacnije kontaktne povrsine:

1751012904182.png

sto izgleda ovako:

1751012935225.png

i imaces savrsene printeve.

U medjuvremenu sam uspei, tokom stampe preko noci, da zapusim nozzle. Ni iglicom nece, negde je zacepljena po sredini.

IMG_5971.jpeg

Uspeo sam da ga ocistim tako sto sam bukvalno sve rasturio, zagrejao, otcepio…

Zacepljenje je bilo u sredini bas.

Odlicna skola :)

IMG_5977.jpeg

Dobro je da si uspeo, uglavnom ne mozes da spasis...
Obavezno koristi filtere za filamente jer SVE marke filamenata sadrze mikro opiljke metala (zbog procesa proizvodnje) i pre ili kasnije ce delimicno ili potpuno zacepiti diznu.

Inace iglicom sam video gde je zapelo, koliko duboko je zacepljenje, bukvalno je bilo grlo izmedju höadnjaka i dizne koje je van domasaja grejaca, pa sam iskoristio ovo da ciljano zagrejem bas taj deo plus diznu, pa sam gurnuo onaj mali hex 1.5 u otvor za filament dok nije poceo da izlazi :)

Odstampao sam odstojnik za gornju plocu, pa cemo da vidimo…

IMG_5980.jpeg

Taj odbojnik gornjeg stakla ti je baš suvišan. Pun AMS na kaljenom staklu, sa pritiskom na maloj površini... nije dobro.

Nikada nisam otvarao vrata dok štampam sa PLA. Ne vidim potrebu za tim.

Kupite mini ili nešto slično za PLA i rešeno. 🙂

Apropo AMS i stakla, sutra se bacam na ovo, pa cemo da vidimo :)

U svakom slucaju, bolji kvalitet stampe i neuporedivo brzi od Endera 3S1, na kome nisam nikada uspeo da zapusim diznu za 3 godine, ali je otvoren, verovatno zbog toga.

Za AMS sam se razmisljao, ali na kraju resava i storage filamenta jer je zatvoren i sa silka gelom, a i bila je akcija za 650 evra P1S + AMS.

Sada kada sam se mlatio sa termalnom glavom, vise se ne plasim stampaca :)

Nema takvog upozorenja na P1S.

Najbitnije iz svega:

If a different plate is used, like Textured PEI Plate or High-Temperature PEI Plate, it is recommended to print PLA with the front door open and/or the top cover removed to help keep the chamber temperature low, thus minimizing the chances of getting an extruder or hotend clog.

Nazad
Vrh Dno