Šta je novo?

Yunet optika - mts

Ne vazi IDP za sve.

Ja upravo prelazim sa Yettela na Yunet, oba provajdera idu preko MTS infrastrukture, samo menjam rutere, kablovi ostaju isti, i ne moze IDP, navodno to mogu sa MTS na Yettel/Yunet i obrnuto, ali izmedju Yettela i Yuneta mora otkazivanje jednog, cekas 5 dana kao da zivimo u 2001-oj i onda uzmes kod drugog provajdera internet..
Zar nisi mogao uvesti Yunet , pa otkazati Yetel ?

Od Yuneta u svakom slučaju dobiješ MiFi ruter na besplatno korišćenje dok ti ne završe povezivanje na optiku tako da ne vidim čemu drama.

Pa dobro, razumljivo je.
Korisnici imaju različite potrebe, ako čovek ima firmu 4G konekcija možda nije adekvatno rešenje. Kada sam ja prelazio dobio sam mifi koji koristi mts mrežu koja na mojoj lokaciji ima protok od nestabilnih 4Mbps, a i ovde je problem u mtsu koji najindirektnije zloupotrebljava svoj položaj. :)

Od Yuneta u svakom slučaju dobiješ MiFi ruter na besplatno korišćenje dok ti ne završe povezivanje na optiku tako da ne vidim čemu drama.
Ne znam gde si video dramu.

MiFi na nekim mestima radi lepo, kod mene ne, nakon par minuta mucenja na poslu elegantno je raskacen i drzacu se svog mobilnog net-a.

I to ce biti slucaj kod mnogih korisnika, to sto pise na kutiji do 300mbps ce cesto biti 10mbps trocifreni ping, nemoguce imati zoom/teams call sa time uz screenshare.
Ne zalim se, ja uvek imam rezervu ali da ljudi koji nemaju znaju, postoji sansa da 7 dana dok vam ne dodju monteri morate da se snalazite.

За моју (кућну) адресу, провера услова за прикључење посредством МТС сервиса приказује да услова има, али када се за то пита Yunet, онда - нема! :poop:
Ексклузиву уличних радова на прикључењу има искључиво МТС. Yunet се можда избори за понеког корисника у солитерима.
Комш'а до мене има МТС оптику, да ви'ш како може, добрано су узорали околину да би успоставили прикључак.
За мене пак, као Yunet корисника више од деценије, то ипак није могуће. :mad: МТС понуде не узимам у разматрање, прескупе су.
Сарадници, односно сараднице из СУ представништва су ипак издејствовале сагласност за прикључење. (y) Другари из локалног партнерског предузећа су зачас спровели шта треба - без икаквог ископа/укопа, кабел је већ био у фасадној кутији, улични ормар је недалеко, у кући је разводни пут био спреман...
Непосредно након прикључења Nokia WiFi Beacon 3.1 и кратког тел. позива, веза је успостављена. Проток је без грешке, веза стабилна, како је очекивано. Додајем да су кориснику недоступна многа подешавања Nokia WiFi Beacon 3.1 уређаја (нпр. измена подразумеване IP адресе ...18.1, подразумеваних DNS ...8.8 и ...1.1, и др.), тако да је неопходно обратити се тех. подршци која је, барем у мом случају, тражене промене спровела без питања и одлагања. Куриозитет је и што се могућности подешавања посредством и-нет претраживача и Nokia WiFi апликације за моб. тел. разликују - нешто што има у једном, нема у другом, па је према потреби упутна комбинаторика.
ZXHN H168N 3.1 сам после много година искључио. Посрећило ми се са тел. линијом, имао сам врхунску VDSL2 везу, уређај сам упознао и уздуж и попреко помоћу zte-config-utility (мож' да послужи и за v3.5), али је било крајње време за унапређење.
Није ми баш јасан претходно цитиран и истрајан mts-хејт - вероватно je стратешки план да исцрпљивањем издејствују прихватање њиховог ценовника, па таман скупоцена инфраструктура сакупљала прашину? Како год, (y) за Yunet!

Pa i Yunet je mts, odnosno većinski vlasnik Yunet-a je mts

Ммм... Ако ништа друго, има и међ' осталим власницима, презимењацима, (пАлитичких) неистомишљеника са легитимним представником ултимативног власника. И ето сметње. А и стратегија не би била то што јесте да се не спроводи беспоговорно. Случајеви као што је мој, се вероватно могу набројати на прсте једне руке.

Pozdrav

Imam pitanje za korisnike koji koriste MOVE TV aplikaciju Yunet-a. Kako ste zadovoljni i da li ste u opste zadovoljni funkcionalšću iste. Da li imate česte bagove oko pojedinih kanala, izlazak poruke u gornji deo ugla ,,video reset,, da vam trazi često ponovno logovanje i ako niste zvanično izašli iz iste.
Ja je imam i nisam odusevljen.

Kakvi su vaši ustisci

Jel moguce da se iz sistema ukloni OTP terminal? Imam na mikrotiku SFP port koji moze da primi opticko vlakno

Imao sam sličnu zamisao dok sam bio na MTS optici pošto je njihov ruter ujedno bio i ONT pa me je užasno živcirao po pitanju zauzeća prostora, ali nisam do kraja rešio tu problematiku...

Kolega @rajkosto je dosta upućen u ovu problematiku, doduše, ne znam da li ista pravila važe i kada se konektujemo kao YuNet korisnici, pa možda ima nešto da doda.
Meni i dalje interesantna tematika, ali ne toliko kao pre jer mi sad ovaj YuNetov ONT ne smeta toliko. :)

Dodatno, ugašen je dslforums gde su bili detaljni tutorijali sa potrebnim FW patchevima i modifikacijama da bi se uspostavila konekcija sa drugom stranom bez predviđenog ONT uređaja sa korisničke strane.

Jel moguce da se iz sistema ukloni OTP terminal? Imam na mikrotiku SFP port koji moze da primi opticko vlakno
Treba to GPON ONT on SFP stick kompatibilan sa OLT-om sa druge strane (Huawei ili NOKIA), potrebno je da ubediš OLT da te pusti (serijski broj ONT-a itd)...

Ako to sve uspeš, radiće ti. Ne ide tu optički ethernet već ONT on SFP.

Danas mi je istekao ugovor u mtsu i htedoh da pređem, ali vidim nove cene u Yunetu o_O
Yunet.png

Pozdrav

Imam pitanje za korisnike koji koriste MOVE TV aplikaciju Yunet-a. Kako ste zadovoljni i da li ste u opste zadovoljni funkcionalšću iste. Da li imate česte bagove oko pojedinih kanala, izlazak poruke u gornji deo ugla ,,video reset,, da vam trazi često ponovno logovanje i ako niste zvanično izašli iz iste.
Ja je imam i nisam odusevljen.

Kakvi su vaši ustisci
Da li je moguce da bas niko nema tv aplikaciju njihovu???

Nisu sigurno. Paket 1000/500 mislim da je bio 3390 prošle nedelje, a sad je 4490. Evo računice sa foruma od pre 2 meseca gde se spominju 400/200 i 800/400.
Moja kalkulacija je malo drugačija jer poredim Yunet sa Mts Box 2. Najbrži Box 2 paket je 400/400 (nema brže, ali je brzina simetrična). Yunet s druge strane dolazi bez fiksnog telefona, ali dolazi sa fiksnom IP adresom (velikoj većini nije bitno, meni jeste).

Yunet 2340.00 (400/200) ili 3090.00 (800/400, kome je bitan upload), obuhvata i javnu, statičku IP adresu.

MTS Box2 (fiksni + 400/400) 1.550,00 x 10M + 3.199,00 x 14M ~ 2.511,92 mesečno + 699,00 za statičku adresu = 3210,92 mesečno.

Ja mislim da je bilo 2600 meni,uzeo na 6 meseci. Doduse placam puno manje,ne znam kako. 200/100.

Ovo su dosadašnje cene:

fBuWK89.png

Tako je, računica mi je bila da predjem na 1000/500, platim 12 meseci unapred i sa 10% popusta izadje 3051rsd mesečno, isplativije od Box 2 u mtsu. Ali po novom cenovniku nije više tako isplativo. :(

Tako je, digli su cene još pre neki dan. Ja poslao zahtev za proveru, sutra stiže mail sa novim cenama.
Takođe stoji u mailu 100/50 za 1690 i 150/75 za 1890 (bili su sivi u tabeli cena, ne znam jel ih nude, nema na sajtu), ali sam se odlučio za 200/100.

Da li je moguce da bas niko nema tv aplikaciju njihovu???
Imam, ali ne koristim. Uzeta pretplata sa TVom kada je najavljeno ukidanje SK kanala, ali kako su istog dana pustili Arene, i dalje koristim EON. Ono malo što sam je isprobao, delovala je upotrebljivo i ok je radila, sličan interfejs kao i na EON aplikaciji. Moguće da nisam dovoljno dugo koristio da primetim nedostatke.

Što se cena tiče, da, povećali su solidno, jedan od većih minusa im je ta netransparentnost oko cene, najmanje što mogu da urade je da stave ispod tabele 'Cene važe od...' pa da postoji neki trag o tome kada su povećane, ovako samo osvane novi cenovnik, niti u aktuelnostima nešto kažu na tu temu što bi ipak bio neki red.

Zdravo,
planiram da uvedem internet i naišao sam slučajno na yunet. Prvi put čujem za ovog provajdera pa me zanimaju iskustva sa njima, konkretno u NS.

@cetko u principu sve je ok, gde god da MTS njima dopušta optički privod.
Dobijaš odnos brzine 2:1, besplatno javni statički IP, što je top.
Dostupne su i brzine 100/50 i 150/75, samo ih nema na sajtu.
Naravno, jedini su i koji nude izbor trajanja ugovora: 6, 12 ili 24 meseca.

@cetko u principu sve je ok, gde god da MTS njima dopušta optički privod.
Dobijaš odnos brzine 2:1, besplatno javni statički IP, što je top.
Dostupne su i brzine 100/50 i 150/75, samo ih nema na sajtu.
Naravno, jedini su i koji nude izbor trajanja ugovora: 6, 12 ili 24 meseca.
Možda nije pitanje za ovu temu, ali sad se razmišljam koja brzina mi treba. Živim sam, volim da imam uvek dobar internet za 2k streamovanje yt-a ili filmova, skidanje igrica, ...

1751883562360.png
kapiram da će ti i 400/200 biti sasvim dovoljno za navedene potrebe

Da li povecanje cena "kaci" i postojece korisnike kao kod mts - a ili samo nove?
Ako se odnosi i na stare korisnike da li vredi pisati mail kao kod mts-a?

Pa ovo je drugo poskupljenje od kako sam ja kod njih. Nakon prvog mi nisu podigli cenu.

Vrh Dno