Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pirelli P Zero Road 700x32C su položile test. Jeste ruta bila ravna, ali na istoj brzini, značajno manji effort nego sa gumama sa kramponima. Kada je dobar asfalt, samo klizi. Kada je loš put, mnogo je neprijatnije za vožnju, ali to možda ima veze i sa pritiskom u gumama.

Vožnja je bila malo preko 140km, od Zemuna do Smedereva, na festival Vitezovi i legende, gde sretoh dosta drugara, pa sam imao prilike da testiram novu kacigu za vožnju po beogradskim ulicama. Proces homologacije je u toku.

Pogledajte prilog 490409
Овакав бајс је сад грехота терати с тим патикама. Спремај педале и спринтерице :)

Ja sam mislio da će tanje gume da mi prave probleme na krš putu ali ipak ne, oseća se ali ne strašno.

Danas išao 38 km, po 19 u oba pravca, prva prava proba bicikla.

Nešto što mi zanimljivo, sa ovom biciklom bez problema na sedam odsto nagiba teram oko 13 km na sat što sa prošlom biciklom to je bilo nemoguća misija. Mislim da čak mogu i jače jer sam jutros vozio bicikl a pre vožnje sam sebi smutio jogurt, semenke od suncokreta i musli u čašu od dva deci.

Ništa nisam poneo od okrepe i naravno, pao mi šećer xD

Овакав бајс је сад грехота терати с тим патикама. Спремај педале и спринтерице :)

Ne diraj mi Pegazuske! U istim takvima sam istrčao neke baš lepe trke. Dok nisam shvatio da postoje mnogo bolje patike 😄

Ako si pratio temu, primetio si da sam pitao ko šta korsiti.... SPD / SPD-SL...

Ovaj video što je ostavio @illidan sam odgledao, pa na istom kanalu odgledah i, ovog trenutka meni interesantniji, video o poređenju pedala...

Pratim, pa...

odlican je James :)

Ne diraj mi Pegazuske! U istim takvima sam istrčao neke baš lepe trke. Dok nisam shvatio da postoje mnogo bolje patike 😄

Ovaj video što je ostavio @illidan sam odgledao, pa na istom kanalu odgledah i, ovog trenutka meni interesantniji, video o poređenju pedala...

Pratim, pa...

Uzmi spd pedale za mtb i cipele za iste. Lakše ti je kada sidješ sa bajsa, mislim na hodanje.

Takodje, možeš uzeti pedalu sa dva lica, nije bitno koja strana okrenuta, obe hvataju cipele i što je najvažnije, možeš voziti i sa normalnim patikama jer su šire i duže.

Moja današnja tura od 38 km.

Prilozi

• Screenshot_20250503_143105_Sports Tracker.jpg
    Screenshot_20250503_143105_Sports Tracker.jpg
    69 KB · Pregleda: 57

Pratim, pa...
Пробао сам SPD са два лица. Јесте комотније од spd-sl, али ако хоћеш да возиш по друму и да се уживиш као да возиш TDF, онда само спринтерице и spd-sl.
Што се тиче ходања, све је ствар навике, ја идем бајсем на посао (10км), и сад ми је необично кад немам на себи пуну опрему. Имам четири спрата на доле до подрума, и после још 100м од гараже за бајс до посла. Никакав проблем немам са ходањем.
Сваки циго свога коња хвали :)

Nisam u TDF fazonu, ali svakako sam trenutno najbliži SPD-SL.

Ovog trenutka me više muči vremenska prognoza, jer evo već preko pola sata stojim u Staroj Pazovi, uhvatila me kiša. Nigde najavljena 😡

Već je stala, ali gledam neki satelit, stiže još jedan kratak talas, tako da sam u coffee drive modu, na benzinskoj pumpi,... Osušio sam se, ali ako još jednom pokisnem, biće neprijatno za dalju vožnju... A imam još preko 50km do cilja...

Nisam u TDF fazonu, ali svakako sam trenutno najbliži SPD-SL.

Ovog trenutka me više muči vremenska prognoza, jer evo već preko pola sata stojim u Staroj Pazovi, uhvatila me kiša. Nigde najavljena 😡

Već je stala, ali gledam neki satelit, stiže još jedan kratak talas, tako da sam u coffee drive modu, na benzinskoj pumpi,... Osušio sam se, ali ako još jednom pokisnem, biće neprijatno za dalju vožnju... A imam još preko 50km do cilja...
Ако набавиш спринтерице, гледај да имају оба веза/качења. Нпр декатлонове, ја имам најобичније јер сам хтео да видим како то изгледа. Види ако имаш међу друштвом неког ко има spd и spd-sl педале, па пробај обе комбинације. Не знам за цене у Срб, ја сам са Алија узео keo look за по 7-8е. SPD су још мање.
Да сам у Срб, дао бих ти моје SPD педале и качења да пробаш јер мени више не требају.

И ка муку мучи с временом, таман дође лепо време, ја одем на пут. Вратим се с пута, кад оно киша целе недеље...

@r!sc! лепа вожња, свака част👏👏👏

Juče kada bio da vozim, bilo mi dovoljno da se ukočim u zadnjim ledjima, tek sada osećam te posledice. Medjutim, moja kičma je takva da se brzo oporavlja.

U toku nedelje idem na bike fitinig, namestiće mi položaj tela po njegovom rečima kao tipa da sam se rodio sa biciklom.

Pošto vozim brdske etape, on će mi tako napraviti položaj. Ne treba da budem aurodinamičan toliko jer iskreno niko od nas nije profesionalac pa da ide na taj položaj.

Ако набавиш спринтерице, гледај да имају оба веза/качења. Нпр декатлонове, ја имам најобичније јер сам хтео да видим како то изгледа. Види ако имаш међу друштвом неког ко има spd и spd-sl педале, па пробај обе комбинације. Не знам за цене у Срб, ја сам са Алија узео keo look за по 7-8е. SPD су још мање.
Да сам у Срб, дао бих ти моје SPD педале и качења да пробаш јер мени више не требају.

И ка муку мучи с временом, таман дође лепо време, ја одем на пут. Вратим се с пута, кад оно киша целе недеље...

@r!sc! лепа вожња, свака част👏👏👏

Hvala, kao da si mi pozajmio :)
Ako stvarno za 7-8eur ima da se uzme nešto smisleno, uzeću obe, probam, pa izaberem. Samo da ne budu neki krš modeli, pa da se zbog toga razočaram?

Jel imaš link za neke proverene?

Danas sam 1h48m ostao na benzinskoj pumpi zbog kiše. Temperatura pala nekoliko stepeni, počela kiša. Nije bilo strašno za vožnju, vozio sam desetak km pod kišom, ali sam shvatio da ću posle da se smrznem.
Onda je izašlo sunce, na pauzi, u hladovini, Edge merio 28C, a dok vozim je išao do 38C.

I poslednjih 20ak km, od Rume do SM, je duvao takav vetar, da sam jednog trenutka na ravnom prednji pogon prebacio na 34 zuba. Jedva sam se kretao. Još sneg da je pao i sve full.

Ali kotlić na destinaciji je bio odličan, tako da je sve pod kontrolom 😄

Nazad se vratih vozom, pa jedno pitanje za one iskusnije u tom vidu transporta, kako postaviti točak, a se izbegne kontakt diska sa nosačem?
Probao sam da prednji točak izbacim iz ovog donjeg nosača, tada nema kontakt, ali je na prvo kočenje voza opet upao unutra, ali disk više nije udarao.
20250504_183346.jpg

Ja u cetvrtak skinem lanac, odmastim i operem, sredim bajs lepo, vratim lanac
I od tog trenutka kad vozim i kad sam na blazem usponu povremeno mi kucka nesto u prenosu.
Izludecu
Bukvalno nista uradio nistam sto ne treba, zasto je najednom krenuo nemam pojma.
moze da se desi 15min da vozim i nista se ne cuje i onda samo poveze dva tri puta po jedno pucanje kad vrsim pritisak na pedale i onda nestane.
Ne mogu da procenim odakle dolazi zvuk, da li lanac ne nalegne lepo pa kad izvrsim pritisak na njega on legne na kasetu pa pucne
Da li brza spojka negde kači…
Cak sam i skidao lanac, okretao ga, napted nazad gore dole 😃

Prilozi

• IMG_4520.jpeg
    IMG_4520.jpeg
    858.4 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
@PJ извини, сад видим да вероватно нисам најбоље написао шта је требало.

Везови су око 7-8е, али саме педале коштају више.

I od tog trenutka kad vozim i kad sam na blazem usponu povremeno mi kucka nesto u prenosu.
Izludecu
Bukvalno nista uradio nistam sto ne treba, zasto je najednom krenuo nemam pojma.
moze da se desi 15min da vozim i nista se ne cuje i onda samo poveze dva tri puta po jedno pucanje kad vrsim pritisak na pedale i onda nestane.
Ne mogu da procenim odakle dolazi zvuk, da li lanac ne nalegne lepo pa kad izvrsim pritisak na njega on legne na kasetu pa pucne
Prelep bajs!

Moguće da je spojka.

vec sam pisao o tome da ne treba i zasto ne treba kupovati plocice sa aliexpresa,
nisu cak ni dovoljno jeftine (obicno su samo duplo jeftinije od originala)

jer u pitanju su obicne plasticne plocice koje brzo puknu, meni bukvalno ne izdrze ni 2 nedelje.

Nije problem sto samo puknu nego sto mogu nezgodno da se zalome ili zaglave kad ne treba a onda cete nastradati.

originalne plocice mozete samo da potrosite, nema sanse da puknu.

ne isplati se, nikako, one samo na oko izgledaju slicno.

Izludecu
Proveri sve karike da li se lepo savijaju, ne mora samo brza spojka da bude.
Da li si brzu spojku dobro kliknuo klestima za njih?

@ceftriaxone jasno, ima smisla.

vec sam pisao o tome da ne treba i zasto ne treba kupovati plocice sa aliexpresa,
nisu cak ni dovoljno jeftine (obicno su samo duplo jeftinije od originala)

jer u pitanju su obicne plasticne plocice koje brzo puknu, meni bukvalno ne izdrze ni 2 nedelje.

Nije problem sto samo puknu nego sto mogu nezgodno da se zalome ili zaglave kad ne treba a onda cete nastradati.

originalne plocice mozete samo da potrosite, nema sanse da puknu.

ne isplati se, nikako, one samo na oko izgledaju slicno.

Iz poruke sam pomislio da su pedale 7-8 eur, pa neka potraju nekoliko vožnji, samo za svrhu probe. Ali što se tiče mehaničkih delova, ne verujem Kinezima, ama baš. Dobri su za svetla, za torbice i slično.

Nemam od koga da pozajmim, a da sam opušten u smislu kada ću da ih vratim ili da ne razmišljam da sam ostao dužan. Verovatno ću da kupim neke polovne, za svrhu probe, pa ih posle prodam.

Prvo bi trebalo da odem da pogledam neke sprinterice. To moram da kupim novo, pa koliko košta da košta.

Nazad
Vrh Dno