Šta je novo?

Jeftine klime

Da li kod invertera spoljnja jedinica može biti na višoj koti od unutrašnje jedinice? Pretpostavljam da moglo sa ugradnjom nekih sifona da bi se sprečilo začepljenje 🤔
Naravno da moze.
kakvo zacepljenje?

Ako mislis na kondenz on nema nikakve veze sa spoljnjom jedinicom jer na hladjenju ide iz unutrasnje a ne spoljasnje, tako da ne treba nikakav sifon.

Naravno da moze.
kakvo zacepljenje?

Ako mislis na kondenz on nema nikakve veze sa spoljnjom jedinicom jer na hladjenju ide iz unutrasnje a ne spoljasnje, tako da ne treba nikakav sifon.
Mislim na kapljice ulja koje su raspršene unutar gasa koji se vraća iz unutrašnje jedinice u spoljnu jedinicu. Ako je visinska razlika prevelika one se mogu spojiti u veće kapljice koje će usled težine početi da padaju i sakupljaju na najnižem nivou cevi i to može napraviti "čep" koji ako dospe u kompresor (a to će se sigurno desiti zbog povećanja pritiska u cevi) može ga pokvariti. Ti "sifoni" se postavljaju da bi zapravo ograničili veličinu tih uljanih "čepova" koje su mogu formirati kako ne bi pravili problem za kompresor. Jedino ne znam pravilo koliko ih ide na koju visinsku razliku

Uljna petlja...

Ljudi jel neko koristi hisense new comfort 12 btu, imam neku dobru pponudu za tu klimu, pa me interesuju iskustva?

Ljudi jel neko koristi hisense new comfort 12 btu, imam neku dobru pponudu za tu klimu, pa me interesuju iskustva?
Imam Hisense New Comfort 12000 btu. Koristim je u stanu, za hlađenje leti i dogrevanje u prelaznom periodu (dok ne krene centralno grejanje). Imam je 3 godine, bez problema za sada.

Ma preko druga jednog prva ruka, bez marze i ostalih zezazlica sto vec idu. Neznam koliko je realna cena te klime .

Ove godine nema onih dubokih popusta kao prethodnih, bar na ovim klimama ispod 50k.
Možda vredi sačekati još koju nedelju, ali posle toga...

Neke preporuke za 18ice, kuca je izolovana, koristice se pretezno za hladjenje, s obzirom da bi bila na spratu u hodniku i trebala malo sobe da rashladi leti jer u toku noci bude bas toplo Cena do nekih 80-90k.

Ove godine nema onih dubokih popusta kao prethodnih, bar na ovim klimama ispod 50k.
Možda vredi sačekati još koju nedelju, ali posle toga...
Posle toga možda bude teško doći do bilo kog jeftinijeg modela

Ja uzeo pre neki dan na ananasu,XA73IS, izasao me 35500din sa 5000 vaucerom...

Nisam video da je neko pomenuo ovde, a ni u generalnoj temi za klime, tako da sam propustio.
Mada možda je i pomenuto, ali onda zakopano svađi oko kvadrature i grejnih tela 🤣

Sta preporucujete od invertera jeftinijih? Komfor koji pruzaju mi je najbitniji tj da je modulacija niza i podesavanje duvanja sto grejanja sto hladjenja da bude prijatnije da ne boli glava od vrtlozenja vazduha jer je u pitanju prostorija od 10ak kvadrata sa malo nizim plafonom + kuhinja u nastavku. Sta je stvarno best buy?
Razmisljam o vise puta gore navedenom TCL ali da li preporucujete jos neki model?

PS. Inace na spratu kuce imam Mideu Breezeless i prezadovoljan sam komforom koji pruza ali ovaj model mi je preskup a i takva unutrasnja jedinica prosto ne moze stati na zid na planiranu poziciju u prostoriji.

TCL XA73IS ili Haier Revive Plus? Treba mi za spavacu sobu, hteo sam da uzmem 9ku medjutim ne isplati se po ovim cenama, pa cu ici na 12icom.

TCL XA73IS ili Haier Revive Plus? Treba mi za spavacu sobu, hteo sam da uzmem 9ku medjutim ne isplati se po ovim cenama, pa cu ici na 12icom.
Mozda ti razmisljanje nije najbolje. Klimu bi trebalo kupovati po potrebi a ne po velicini ili ceni. Ispadne da ako bi nasao jeftinu 18btu da nju stavis u malu sobu.

Kupujem je po potrebi jer mi treba klima za spavacu, a zasto bih dao skoro pa iste pare za 9ku kad mogu da uzmem 12icu? 18icu ne mogu da stavim ni da hocu jer nema mesta. Imam centralno grejanje, znaci nece se koristiti kad je najveca zima, koristice se za hladjenje let i i eventualno dogrejavanje u prelaznom periodu kada ne greju. Mislim da to svaka klima moze da odradi danas bez problema, a ove dve su mi zapale za oko.

U dnevnoj imam Vivax AERI+ i hteo sam da uzmem jos jedan Vivax zobg wifi kontrole na istoj aplikaciji al mi se ne svidjaju unutranje jedinice za cifru do 40k. Ne zelim Teslu, Fox i slicne, gledam da bude iole krstena klima.

Kupujem je po potrebi jer mi treba klima za spavacu, a zasto bih dao skoro pa iste pare za 9ku kad mogu da uzmem 12icu? 18icu ne mogu da stavim ni da hocu jer nema mesta. Imam centralno grejanje, znaci nece se koristiti kad je najveca zima, koristice se za hladjenje let i i eventualno dogrejavanje u prelaznom periodu kada ne greju. Mislim da to svaka klima moze da odradi danas bez problema, a ove dve su mi zapale za oko.

U dnevnoj imam Vivax AERI+ i hteo sam da uzmem jos jedan Vivax zobg wifi kontrole na istoj aplikaciji al mi se ne svidjaju unutranje jedinice za cifru do 40k. Ne zelim Teslu, Fox i slicne, gledam da bude iole krstena klima.
Ja sam za spavacu uzeo revive plus 9. Razlika izmedju 9 i 12 je smesna u parama ali je i 9 prejaka za spavacu. Zato ti kazem da nema potrebe za velikim kapacitetima klima. Hteo sam Daikin 7 da uzmem ali posto mi treba samo za hladjenje odluka je pala na Haier. Jos jedna stvar zasto sam je izabrao prilicno je tiha (18 decibela) i ima manji protok od Daikina. Za iskustva me ne pitaj, ugradjenja je pre par nedelja i samo je isprobana. Jeste tiha samo to mogu da ti kazem.

To mi je najbitnije, da je tiha. A sto se tice cene, 9ka izgleda skuplja od 12ice :D

Pozdrav svima,

Treba klima za prostoriju od 6 (šest) kvadrata. Mislio sam neki 7000 BTU, ali koju? Grejanje nije neophodno, akcenat je na hladjenju i tišini.

Pozdrav svima,

Treba klima za prostoriju od 6 (šest) kvadrata. Mislio sam neki 7000 BTU, ali koju? Grejanje nije neophodno, akcenat je na hladjenju i tišini.
Haier klime koliko sam ja gledao su najtise. 7000btu kod njih nema (ima Daikin) i ima da se kupi. Razlika u ceni je 20000 dinara.

Pozdrav svima,

Ja sam u ordinaciji od 10ak m2 ugradio Bergen Apolo T. Ništa posebno. Lepo greje, lepo hladi. Nema wi-fi (wi-fi ready), ali ima 5 godina garancije, funkciju samočišćenja. Ima da se nađe do 36000. Radi ih Haier. Probao sam daljinski od Haiera (iz telefona) i sve komande se poklapaju.
Original Haier flexis Plus je bolji za nijansu ali ima 2 godine garancije. To je presudilo.

70k mi je već skupo.

Kakva je Midea Forest 9?
Haier 9000 btu je 40000 a Daikin 7000 btu je 60000. Za Mideu nemam pojma i za ostale klime nemam pojma kakve su. Imam dve klime u stanu i meni je to sve isto, samo da su tihe. Pogledaj ima vise proizvodjaca one bresleess klime, mozda ti to bude zanimljivo.

Zahvajujem na informacijama. WiFi koji Haier poseduje, da li radi samo na 2.4 ili može i na 5/6 GHz?

Ustvari, kakvo je stanje s WiFi na klimama u tom smislu? Na kojim frekvencijama rade?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno