Šta je novo?

Jeftine klime

Da se i ja nadovežem oko vox klime i garancije. Mora li svake godine da se zovu ovi serviseri da "čiste" klimu kako bi garancija važila? Ili je prve dve godine zakonom zagarantovana garancija, a za produženu mora servis? I da li onda mora i u prve dve godine ili tek posle druge godine pa na svaku godinu? Ako neko zna kakva je politika kod vox-a bio bih mu zahvalan. Evo sad će još malo godinu dana od ugradnje ihd12 pa da znam da li sam da je čistim i spremam za sezonu hladjenja ili ipak da zovem negog da uradi to isto, ali samo da mi lupi pečat.
Nema uslovljavanja oko garancije. Samo je potrebno da je garancija overena pecatom, od majstora koji klimu ugradjuje, a ima registrovan servis.Garancija je na za vox 5 god bez odrzavanja od strane servisa, cistis filtere i to je to.

Nema uslovljavanja oko garancije. Samo je potrebno da je garancija overena pecatom, od majstora koji klimu ugradjuje, a ima registrovan servis.Garancija je na za vox 5 god bez odrzavanja od strane servisa, cistis filtere i to je to.
Ee bas mi drago da to cujem, da se ne opterecujem i oko toga. Nije mi zbog novca, nego mi stvara dodatnu obavezu da zovem, zakazujem, uzimam dan sa posla da bih sacekao servisera...
Svakako planiram da da ih zovem da odrade neki detaljniji servis i kontrolu, na 2-3 godine. Ipak je klima u stanu gde se ne puši, kuhinja je fizički odvojena tako da do dobe ne dolaze nikakva isparenja. Mislim da je bacanje para da to radim svake godine, ako već ne mora.
Skakako cu sam čistiti filtere.
Ajde jedan mali off. Staru on off klimu sam čistio tako sto naprskam asepsol na saće. Jedna bočica asepsola, jedna vode da ispere. Operem filtere, obišem krpom unutrašnju jedinicu i tjt. Da li mislite da ima potrebe raditi to ili ne? I da li možda raditi sa nekim drugim sredstvom za dezinfekciju umesto asepsola?

je l' velika razlika u kvalitetu između te i voksa za 40.000 Ove nove 12?

Ee bas mi drago da to cujem, da se ne opterecujem i oko toga. Nije mi zbog novca, nego mi stvara dodatnu obavezu da zovem, zakazujem, uzimam dan sa posla da bih sacekao servisera...
Svakako planiram da da ih zovem da odrade neki detaljniji servis i kontrolu, na 2-3 godine. Ipak je klima u stanu gde se ne puši, kuhinja je fizički odvojena tako da do dobe ne dolaze nikakva isparenja. Mislim da je bacanje para da to radim svake godine, ako već ne mora.
Skakako cu sam čistiti filtere.
Ajde jedan mali off. Staru on off klimu sam čistio tako sto naprskam asepsol na saće. Jedna bočica asepsola, jedna vode da ispere. Operem filtere, obišem krpom unutrašnju jedinicu i tjt. Da li mislite da ima potrebe raditi to ili ne? I da li možda raditi sa nekim drugim sredstvom za dezinfekciju umesto asepsola?
Ima tema, pa se informiši...

Pozdrav svima, potreban mi je savet sta je trenutno najbolji izbor od ovih jeftinijih, max do 35k, grejanje nije potrebno. Do sada sam 15 godina koristio Mideu 12-icu "msg-12hr" koju sam uvek drzao na low sto se tice duvanja, jednostavno nikad mi nije bilo potrebno jace, tako da bi sad mozda mogla da dode u obzir i neka devetka, ne znam, nisam upucen.

haier revive plus gde ima za 40000?
Do pre neku dan je bio u e ponudi za 39000. Sada ima u Big bengu za 43 000. Prati. I da, Haier je kvalitetnija od Voxa. Što ne znači da je Vox loš. Odličan je za te pare. Ma odradiće on dobro posao hlađenja.

Poslednja izmena:
Do pre neku dan je bio u e ponudi za 39000. Sada ima u Big bengu za 43 000. Prati. I da, Haier je kvalitetnija od Voxa. Što ne znači da je Vox loš. Odličan je za te pare. Ma odradiće on dobro posao hlađenja.
Ne secas se gde je bio za 39k?
Sacekacu jos mesec dana

To je 9ka. U Big Bang-u je 12ka 41k ako se registruješ, tj učlaniš u VIP klub, što je besplatno.
Al i dalje nije 39k :)
sacekacu, ako je to redovna cena u big bangu onda uvek mogu za 2k dindzi vise...
ako ima neko preporuku jefrinog montazera istih, dm.

i treba mi najjeftinija devetka ili neka preporuka invertera da što manje troši kad hladi za sobu od samo 10 m² ?

Tcl TAC-12CHSD/Xa73ifs modulira najmanje od svih klima na hladjenju a nije loša ni na grejanju. Na hladjenju ide ispod 150W što je veoma dobro,imas 5 godina garancije kada je registrujes I nemaš nikakvih uslova da li moraš da radiš svake godine servis da bi ti priznali garanciju, kao što to radi VIVAX.​

uzimam plus, danas..
jel valja ovo ili nesto poput toga a da nije ova tcl i da je sto jeftinija struja za samo 10m2

TCL TAC-12CHSD /TPH11I Nedavno sam kupio ovu klimu. Imao sam problema sa SJ i bukom koju je pravila, da ne pišem o tome jer već sam pisao u generalnoj diskusiji o klima uređajima ovde na forumu. Uglavnom, reklamacija je rešena prilično brzo i efikasno, i zamenjena je SJ. Osim toga, klima je onako, blago rečeno razočarenje. Imam 4 klime, 1x Hisense, 1x Vox i 2x TCL, i ova mi je nekako najmanje u volji. Razlog je nivo buke, najgoasnija je od svih, i SJ i Uj. Ne spusta nisko na grejanju, čim dođe do 500w ugasi se. Da se bar ugasi kao ostale klime koje imam, nego i dalje duva pomalo prohladan vazduh i sve vreme se čuje UJ. Što se mene tiče ovo je model za zaobići u širokom luku. Od TCLa imam i TAC-12CHSD/XA73IS čija je unutrašnja skoro pa nečujna, koju mogu da preporučim svakom, dok ova gore pomenuta u svakom slučaju za izbegavanje.

Izuzetno je slaba. Gledaj TCL neku ako hoces vec jeftinariju.
Pa njoj i treba slaba. Za 9 kvadrata. 😀
Ajde sad malo ozbiljno. Uzmi što jeftiniju. Za 9 km će bilo koja da odradi. Gledaj da bude 9btu, što manje bučna i dampto niže modulira...e sad koja. Koja jenuntom trenutku najjeftinija...Haier revive plus, Bergen Apolo, Vox iva ili slična noviji model, TCL,ali bolji model što ne znači onda je skuplji, neki Vivax ulazni model...idi na 30-36 000 ništa preko za tu kvadraturu...ma sve će da odrade. Možda i neki jeftinija pingvin klima 25 000 video sam neke Beko modele...ali pa one se teže popravljaju, i bučne su. Hmmm. Split sistem je ipak konforniji.

Poslednja izmena:
Vrh Dno