Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Verovatno se ne razumem, ali koliko vidim Indiana košta 2300 TL na Turskoj prodavnici. Na eneba sajtu mi treba u bilo kojoj kombinaciji skoro 70 eur da bih kupio. Gde je tu ušteda?

Nije uvek sve povoljnije na turskoj prodavnici. Zapravo, mislim da je sve redje i redje da se nesto nadje jeftinije kod turaka.

Verovatno se ne razumem, ali koliko vidim Indiana košta 2300 TL na Turskoj prodavnici. Na eneba sajtu mi treba u bilo kojoj kombinaciji skoro 70 eur da bih kupio. Gde je tu ušteda?
Upravo to je sad problem, doduše ostane ti u turskim lirama oko 10ak dolara.

Sve novije igrice uglavnom koštaju isto u svim regionima i najisplatljivija opcija je kupovina na US nalogu gift karticama koje se uvek kreću otprilike 44$ za 50$/ 86$ za 100$, gore dole dolar dva. Skoro sam uzeo US dopunu na Driffle i imam baš pozitivno iskustvo, uvek imaju neki promo kod sa Allkeyshop-a, pre naplate izbaci total u EUR i toliko zaduže karticu tako da nema dvostruke konverzije sa našim bankama, i kod za aktivaciju dostavljaju instant automatizovano, odmah nakon plaćanja. Prezadovoljan!
Turske dopune su se pojavile na više sajtova, i svuda su preskupe da bi se isplatila kupovina igrica, ista situacija kao i sa indijskim dopunama, s tim što za Indiju postoje dopune na Amazonu 1/1. Ps Plus kupovina je još uvek najisplatljivija na indijskom nalogu (dopune sa Amazona), ali izgleda da je i to pitanje vremena kada će uskladiti cene među regionima, kao što je slučaj sa novim igricama. Iz mog iskustva, samo mi je PS Plus pretplata na indijskom nalogu, i par starijih igrica koje su bile jeftinije u odnosu na US store. Sve novije igrice koje sam kupio su na US nalogu.

Pozdrav, moram jos jednom da pitam, moram da budem siguran( da ne bacim funte u prazno :) ... Ipak sam pre neki dan usao u playstation... Do skoro sam igrao samo rucne konzole.... Imam digital verziju( nalog mi je uk) ... Na playstation store vidim da ima igara i za ps4 i nemaju oznaku za ps5.... Da li te cistokrvne ps4 igre ako ih skinem i instaliram na ps5 rade normalno i da li uopšte rade ? Tacnije ono sto bih kupio, skinuo je Batman telltale, the world of final fantasy, resident evil zero i neku castlevania igru da se malo vratim u detinjstvo :) hvala na odgovoru! Pozdrav društvo
Meni npr fifa FC25 za ps4 radi besprekorno na ps5, al stoji da je ps4 FC25. Ne moze da se igra online sa drugima koji imaju ps5 FC25. Tj može al mora da se dokupi ps5 FC25 po punoj ceni 😅 tako da ako igraš online varijante igrica za ps4 na PS5, može da se desi iznenađenje 😉

Meni npr fifa FC25 za ps4 radi besprekorno na ps5, al stoji da je ps4 FC25. Ne moze da se igra online sa drugima koji imaju ps5 FC25. Tj može al mora da se dokupi ps5 FC25 po punoj ceni 😅 tako da ako igraš online varijante igrica za ps4 na PS5, može da se desi iznenađenje 😉
Ma jok, igram single player uvek i sve sto mi treba sa ps4 je the world of final fantasy, castlevania simphony of the night, batman telltaleseries, resident evil 0.
Ma jok, igram single player uvek i sve sto mi treba sa ps4 je the world of final fantasy, castlevania simphony of the night, batman telltale,resident evil 0.

Sta da dokupis? Ne znam da li znas ali FC25 za PS4 ima besplatan update za PS5 konzolu.

Sta da dokupis? Ne znam da li znas ali FC25 za PS4 ima besplatan update za PS5 konzolu.
Pa "update" znači da možeš da igraš fc25 koji je za ps4 na svojoj ps5 konzoli. Ako hoćeš tu updajtovanu verziju da igraš online sa drugima koji imaju fc25 na ps5 onda moraš da kupiš fc25 koji je za ps5 (drugim rečima ne radi tvoja apdejtovana verzija online).
Doduše, možda može da se igra sa drugima koji isto kao i ti imaju apdejtovan fc25, to nisam probao..

Pa "update" znači da možeš da igraš fc25 koji je za ps4 na svojoj ps5 konzoli. Ako hoćeš tu updajtovanu verziju da igraš online sa drugima koji imaju fc25 na ps5 onda moraš da kupiš fc25 koji je za ps5 (drugim rečima ne radi tvoja apdejtovana verzija online).
Doduše, možda može da se igra sa drugima koji isto kao i ti imaju apdejtovan fc25, to nisam probao..
PS4 ima upgrade na PS5 verziju igre, tj skidas baš ps5 verziju.

besplatan je upgrade na ps5 verziju tj cim si kupio igru dobio si ps4 i ps5 verzije igre

Možda postoje lokalne razlike od zemlje do zemlje, kod mene ta verzija ps5 fc25 radi samo uz doplatu od 80€. Inače ps4 fc25 radi na ps5 na samoj konzoli bez problema.
Ti imaš FC25 disk za PS4?
Na poleđini u donjem ćošku imaš sliku sa globusom i neki broj, vidi koji je i napiši nam ovde.
Takođe proveri koji ti je region naloga.
PS4 upgrade na PS5 treba da je free, ta cena od 80€ ne može biti upgrade nikako, to je cena cele igre. :)

1000026938.jpg
Ovo je poledjina diska fc25 za ps4.
Kad se instalira na ps5, radi fc25 na samoj konzoli.
Verzija na donjoj slici desno je bila aktivna (ps4), al ova levo (ps5) je mogla samo da se dokupi (kao da je kupis novu). Sad je deinstalirana ps4 verzija (stoji da može da se skine - "last ned"), a kupljena ps5 verzija (installert).

1000026940.jpg

Nalog je registrovan na Norvešku (gde i živimo). Ps5 verzija je u međuvremenu kupljena 😅 nije bilo moguće imati fc25, a nemati mogućnost online igranja.
Inače sam i sam bio zatečen, onda sam googlao i nije bilo uopšte neke dileme (ovde u Norveškoj) moralo je da se doplati kao da se kupuje nova (pored mesečne doplate za ps plus za online igranje generalno).. inače imaju Uskršnju "akciju", pa je ultimate verzija fc25 bila na ponudi za 45€, tako da sam kupio nju..

Poslednja izmena:
Nalog je registrovan na Norvešku (gde i živimo). Ps5 verzija je u međuvremenu kupljena 😅 nije bilo moguće imati fc25, a nemati mogućnost online igranja.
Inače sam i sam bio zatečen, onda sam googlao i nije bilo uopšte neke dileme (ovde u Norveškoj) moralo je da se doplati kao da se kupuje nova (pored mesečne doplate za ps plus za online igranje generalno).. inače imaju Uskršnju "akciju", pa je ultimate verzija fc25 bila na ponudi za 45€, tako da sam kupio nju..
Verujem. Ali mi opet to zvuči nemoguće.
Verovatno ti je region diska drugačiji od regiona naloga. Evo na norveškom psstore-u postoji i osnovna verzija fc, i dostupna je i za ps 4 i za ps5. Ista verzija, bez doplate.

Prilozi

• Screenshot_20250416_180634_Chrome.jpg
    Screenshot_20250416_180634_Chrome.jpg
    93.9 KB · Pregleda: 21
I ja čitam i prosto mi neverovatno da ne može upgrade da se uradi, kao što dzonie kaže, jedino mi pada na pamet da ti se ne poklapaju region diska i region naloga.

Ubaciš disk, ideš u store i odatle upgraduješ, samo opet ponavljam da region naloga i diska moraju da se poklapaju.

Au, pa nabijem ih na kolac. Evo sad otišao da vidim koliko košta da se uzme još jedan extra po punoj ceni i veselo.

1000053690.jpg

Bese za promenu NAT-a na ruteru moram da uzmem statiku IP adresu? Supernova sam i NAT Type 3 imam. Nema nikakva caka da se promeni bez pretplate?

Imam problem sa dzojstikom na ps5. Kada sa levom pecurkicom u igri idem pravo, lik skrece levo desno nece da drzi pravac, u meniju radi dobro.
Nije star dzojstik ni 2 meseca. Jel ce da uvaze garanciju za to?

Vrh Dno