Šta je novo?

Oppo Find X8 Series

Nije mi jasno zasto su uradili downgrade ultrawide kamere na JN5(1/2.75'') senzor? Jeste sa njom imaju bolje rezultate nego na X7 Ultra koji je 1/1.95'' ali to je vise problem u njima jer nisu optimozovali software kamere. Kao da namerno uvek ostavljaju prostor za sledecu godinu i neki novi ''pomak''...

Nije mi jasno zasto su uradili downgrade ultrawide kamere na JN5(1/2.75'') senzor? Jeste sa njom imaju bolje rezultate nego na X7 Ultra koji je 1/1.95'' ali to je vise problem u njima jer nisu optimozovali software kamere. Kao da namerno uvek ostavljaju prostor za sledecu godinu i neki novi ''pomak''...
Upravo pišem o tome u nekoj grupi, znači jedini razlog zbog kog ne planiram drugi telefon jeste zato što oni trenutno imaju najbolji telefon (sistem, komponente i generalno kamere) ali te smetlarske fore ne razumem uopšte (imam FX7U i taj uw ako ne detektuje facu je blagi užas)

wow morate da imate nešto da unapredite sledeće godine wow kako samo originalno

i saće izađe x200 ultra i on će da ima "najbolji" set kamera hardvera a softver istih će biti (cenzura) i ostale komponente će biti svaka treća falinka kao visionox i onda onaj dečiji originos i eto ga ispada iz opticaja kao i svaki drugi zbog ovako šlj razloga,, a i da tih 1.66mm veći camera bump koji izgleda kao da je duplo veći mu apsolutno ovde ne pomaže

a što se 15 ultre tiče to nije vredno pomena (osim što sam rekao da su definitivno sredili highlights al i dalje one voštane figura boje ne mogu da gledam niti ću ikada moći, u svakom slučaju u poređenju sa 14u downgrade žestok)

Da, apsolutno sam očekivao više od Find X8 Ultre. Imali su dve, tri stvari da poprave sa Find X7 Ultre i šta oni urade? Poprave samo taj smoothing malko i dodaju chroma sensor dok im color science svakako ostane saturation warrior (kao što je i svakom telefonu koji nisu ajfon i samsung) i eto kao pomaže malo sa tim zeznutim svetlom ali apsolutno me je briga ako i dalje pretvara blede u jarke boje

Poslednja izmena:
Jujuju koliko si ti negativan kao osoba. Sta su ti vivo i xiaomi skrivili da ih ovoliko mrzis, a oppo da dizes u nebesa? A na kraju sa svakom ultrom mozes dosta da izvuces ako volis i znas da se igras sa lr ili nekim drugim programom.
Meni je dizajn fx7u lepsi i izgleda pozadi mnogo bolje, ovaj sad kao neki tel srednje klase. Uw nista posebno, 6x zum isto.

Jujuju koliko si ti negativan kao osoba. Sta su ti vivo i xiaomi skrivili da ih ovoliko mrzis, a oppo da dizes u nebesa? A na kraju sa svakom ultrom mozes dosta da izvuces ako volis i znas da se igras sa lr ili nekim drugim programom.
Meni je dizajn fx7u lepsi i izgleda pozadi mnogo bolje, ovaj sad kao neki tel srednje klase. Uw nista posebno, 6x zum isto.
Treba mi telefon. Xiaomi ne valja već dugo, Vivo volim (bukvalno su ista kompanija) ali sličan problem kao na Xiaomiu. I treba mi telefon pre svega

A ako ti ta poruka liči kao na dizanje oppa u nebesa..uf. Inače istina da jesam negaitvan o celoj temi sa androidima, nešto mi se ne prelazi na ajfon ali izgleda moraće.

Slažem se i da su i UW i 6x ništa posebno, ali verovatno najbolje što mogu da dobijem od ičega što nisu Samsung i iPhone trenutno, oppo mi je otprilike trenutno ono što je huawei nekada bio kao treća opcija

Mislim, ni na kraj pameti mi nije bila misao da ću morati da čekam launch nekog telefona u nadi da će biti "bolji" od već prošlogodišnjeg najboljeg ali eto Find X7 Ultra ispalo teško smeće zbog baterije i užasnog iskustva sa ColorOSom na početku da (noćni video koliko i fotke doprinose) moram. Ja sam zamislio da uzmem fx7u i da ga ne menjam 3-4 godine, ali eto - toliko od toga. Inače pre ovoga sam koristio šaomi 4 godine i koliko god da AOSP nije radio znao sam šta sam kupio..tako da izvinjavam se svima ali ovo je više frustracija prema samim brendovima nego ičemu drugome.

Poslednja izmena:
de predji na Apple i ostavi se ove android sekcije foruma, bice lepse i tebi i nama 😂

pa i ja kažem
mada sviđa mi se ipak ovaj fx8u hahaha što više kineskih review gledam jer znaju da upale šta treba

Pogledajte prilog 487846
sreca pa nisi jedini koji zna da koristi Weibo i proverene Kineske review-ere pa da siris propagandu ovde :D
gde su ti cuveni Oppo detalji, gde je taj mladez ispod oka, nestao u puderu?1744369832670.png
i ovaj night god ovde sa Temu-a
1744369995711.png
1744369970583.png

1744370023662.png
a da ne pricamo o tom cuvenom true tone devetokanalnom 2mpx senzoru sto pricaju o njemu vec mesec dana, a 15u ima trinaestokanalni.

mislim da cu definitivno da prestanem da komentarisem tvoje objave dok ne dobijem ban. a ti siri hejt i ovde kao sto radis na tviteru i dizi ovaj kvazi flagship u nebesa, koji nije ni u BBK grupaciji najbolji, a kamoli sire.

sreca pa nisi jedini koji zna da koristi Weibo i proverene Kineske review-ere pa da siris propagandu ovde :D
gde su ti cuveni Oppo detalji, gde je taj mladez ispod oka, nestao u puderu?Pogledajte prilog 487847
i ovaj night god ovde sa Temu-a
Pogledajte prilog 487850
Pogledajte prilog 487849

Pogledajte prilog 487851
a da ne pricamo o tom cuvenom true tone devetokanalnom 2mpx senzoru sto pricaju o njemu vec mesec dana, a 15u ima trinaestokanalni.

mislim da cu definitivno da prestanem da komentarisem tvoje objave dok ne dobijem ban. a ti siri hejt i ovde kao sto radis na tviteru i dizi ovaj kvazi flagship u nebesa, koji nije ni u BBK grupaciji najbolji, a kamoli sire.
bjuti filter. ako je oppo u nečemu bio dobar(najbolji) sa fx7u to su detalji na faci. sve ostalo možeš da kažeš da ne valja ali tekstura na licu ne. u istom tom videu ti lik kaže kako Xiaomi i Huawei crtaju fejk detalje na faci i kako OPPO tu ne koristi gen ai
1000020216.jpg
U najboljem slučaju možemo se nađemo kao što su nam ovde preporučili pa da ga izmerimo 😎

Poslednja izmena:
Ja sam rekao, ovako ste baaaas dosadni :p
Samo teorija, teorija...

Gledao sam dosta poređenja do sada, vredi telefon. Da li su sve rešili? Ni blizu. Da li vredi? Apsolutno. Ako ništa - nije downgrade.
1000020310.jpg
Nego ovaj chroma senzor funkcioniše fino. Bar što se AWBa i IR filtracije tiče.

Master mod je takođe masu napredniji od onog na FX7U:
1000020285.jpg
Highlights će se nadam biti rešeni kroz 1-2 OTA, za noćni video nisam toliko optimističan.

Takođe treba da reše onaj overexposure u videu, nadam se da hoće. Kada mi stigne fon ima da ih zatrpam *#800# feedbackovima ;p

1000020515.jpg
nadam se da će i OTA da pokidaju kao na FX8U launchu

GSMA review: https://www.gsmarena.com/oppo_find_x8_ultra-review-2822.php

Sve ok, osim što su nekako uspeli da naprave telefon čiji displej ima za nijansu slabije osvetljenje od prošlogodišnjeg Find X7 Ultra, i verovatno najslabije u ovogodišnjoj flagship klasi.

I ne znam šta se ovo dešava, otkad su prešli na novu lokaciju, ovo je ko zna koji kamera sistem koji u nekim scenama pravi ''pijane'' fotografije (kako je to Vojkan moderator nekada definisao), kod kojih su detalji vegetacije (grane, lišće, trava) kao duplirani, mutni nekako.
Ovo se dešavalo kod velikog broja flagship kamera koje su testirali u poslednje vreme, npr. i kod prethodnih Oppo Find X8/Pro, S25 Ultra, Xiaomi 15 i 15 Ultra itd.

GSMA review: https://www.gsmarena.com/oppo_find_x8_ultra-review-2822.php

Sve ok, osim što su nekako uspeli da naprave telefon čiji displej ima za nijansu slabije osvetljenje od prošlogodišnjeg Find X7 Ultra, i verovatno najslabije u ovogodišnjoj flagship klasi.

I ne znam šta se ovo dešava, otkad su prešli na novu lokaciju, ovo je ko zna koji kamera sistem koji u nekim scenama pravi ''pijane'' fotografije (kako je to Vojkan moderator nekada definisao), kod kojih su detalji vegetacije (grane, lišće, trava) kao duplirani, mutni nekako.
Ovo se dešavalo kod velikog broja flagship kamera koje su testirali u poslednje vreme, npr. i kod prethodnih Oppo Find X8/Pro, S25 Ultra, Xiaomi 15 i 15 Ultra itd.
Ovo sam i ja primetio na 15U, na FX7U nisam ali sada i na FX8U vidim, verovatno odvratni AI DoF koji svi guraju sada

Što se displeja tiče, svakako jeste bolji od FX7U, FX7U mi jeste dovoljno svetao ali definitivno 300-400 gore ne bi škodilo.

Baterija je isto kao na FX7U blam, mada mislim da je do činjenice da koriste gugl servise jer je global mnogo bolji po tom pitanju za nas--;

1000008787.jpg
Malo me omeo GSMArena test, da ne kažem razočarao ali u realnim uslovima (ne samo na suncu) je OPPO baš ono što se očekuje od njega

Konkretno u ovom poređenju je Xiaomi prvih 30 sekundi bio svetliji a onda spustio brightness na maks, OPPO svo vreme maks. osvetljenje - posle 2.5min je spustio Hz na 60 (Xiaomi takođe, minut kasnije)..minut kasnije Xiaomi ne učitava ništa više i zapucava dok skroluje dok OPPO radi bez problema do kraja testa. Baterija u realnom korišćenju (review od 1h - isto koriste telefon svo vreme (navigacija, 5g, igrice, kamera) je identična ilitiga malo bolja na fx8u.

Svakako i u sintetičkim testovima treba da bude bolji ali šta da se radi.. svakako od oba se očekuje više za 6k mAh

Pao recents page apdejt na FX7U, boli glava kakve su animacije - čak i na 60hz cepa

Kontam na FX8U još bolje radi sa onim engineom kog je FX7U uskraćen

Vi što gotivite kineske OS da li na njima rade circle to search I Google pay ?
google pay radi bez problema, cst ne.
Vivo ima neki svoj Blue nešto search screen ali nema cst. workaround kod njih je da pozoveš njihov asistent, zaokruziš šta ti treba pa share > google lens.

za Oppo nemam pojma da li imaju nešto svoje ali globalne verzije imaju cst, china only kao Ultra nemaju.

google pay radi bez problema, cst ne.
Vivo ima neki svoj Blue nešto search screen ali nema cst. workaround kod njih je da pozoveš njihov asistent, zaokruziš šta ti treba pa share > google lens.

za Oppo nemam pojma da li imaju nešto svoje ali globalne verzije imaju cst, china only kao Ultra nemaju.
Ama da si bar za jednu stvar u pravu u vezi svega što iznosiš, bar jednom.🤣
Radi circle to search na bilo kom kineskom OS. Nećeš moći da ga pozoveš sa donje trake ali staviš prečicu na neki taster ili u sidebar.
Screenshot_20250426_173318.jpgScreenshot_20250426_173328.jpg

Ama da si bar za jednu stvar u pravu u vezi svega što iznosiš, bar jednom.🤣
Radi circle to search na bilo kom kineskom OS. Nećeš moći da ga pozoveš sa donje trake ali staviš prečicu na neki taster ili u sidebar.
Pogledajte prilog 489662Pogledajte prilog 489663
nemam ja problem sa tim da nisam u pravu i da me neko ispravi kad grešim 👍

pre tri nedelje sam istraživao kad sam gledao da li ću poručiti neki, i poslednje informacije su bile da je workaround bluelm to Google lens ili skidanje micts i vivid gestures aplikacija.

super ako su implementirali to po difoltu.

za Oppo sam video jedino neku foru sa Google translate-om ali se nisam udubio previše jer je samo za screen translate a ne cts
1000003019.jpg

Vi što gotivite kineske OS da li na njima rade circle to search I Google pay ?
Google pay radi native. Circle to search ako rootujes uz pomoć https://github.com/parallelcc/MiCTS

CN OnePlus možeš da konvertujes u global lagano recimo. Al vuče me da se vratim na ColorOs jer je predobar a sav bloat se lako ukloni.
OriginOs na Vivou je isto top.
Jedino kinesku verziju HyperOsa nisam probao ali i to ću uskoro, naručio sam Redmi Turbo 4 Pro iz *******cije

Je li ima načina da se namesti Android auto na x8 ultra?

^podržan je po defaultu. Nema šta da se namešta.

1000003200.png

🤔

vuče me da ga poručim 🤣

Nazad
Vrh Dno